Kecskeméti Szatyor Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink

Termelőink

Ballószögben élünk három gyermekünkkel. 2002 óta méhészkedünk. 3 méhcsaláddal kezdtük nagy lelkesedéssel, azóta 200-250 családra fejlesztettük fel az állományunkat. Rakodó rendszerü kaptárakkal méhészkedünk, a munkálatok jelentős részét alapvetően ketten végezzük, de már a gyermekeink is besegítenek ... (tovább)
Az AGRO CO-ORG Kft. Kecskeméten, Talfája tanyán egy 10 hektáros majorban található. A AGRO CO-ORG Kft. már közel 30 éve azon dolgozik, hogy minőségi, friss laskagombával lássa el a fogyasztókat. Ma már a friss laskagomba mellett gombapástétomokat is készítünk 6 féle ízben, amelyek immár elérhetőek a ... (tovább)
A Ba-Buska Fércmű immár két nyugdíjas nagymama több évtizedre visszanyúló barátságának, közös érdeklődésének gyümölcse. Kezeink között születnek ágytakarók, bébi takarók, falvédők, faliképek, játszószőnyegek, karácsonyi, húsvéti dekorációs kellékek, gyerekjátékok, figurák, szatyrok, farmertáskák, ök ... (tovább)
Üdvözlök Mindenkit! A Balló Baromfiudvar valójában a Bereczki család ballószögi kis gazdaságát takarja. Nálunk fürjek, tyúkok, kacsák és nyulak jelentik a gazdaságunk alapját. Számunkra és számukra egyaránt megfelelő tartási körülményekre törekszünk. Ezzel elérve, hogy egészséges állatoktól, egészsé ... (tovább)
Sziasztok, Laczi Bence és Balog Nikolett vagyunk ebből adódóan lett a nevünk BeNi Húskuckó. Már gyerek korom óta mindeneim az állatok,de mindig közbe szólt az élet, fiatalság, jobb megélhetés, külföldi munka, de végül mégis visszahúzott a szívem Magyarországra. Megtaláltam a megfelelő partnert Nikit ... (tovább)
NAGY ERVINNÉ ZSUZSA VAGYOK, A 100%-BAN BIO HOMOKTÖVIS TERMÉKEK ELSŐ MAGYARORSZÁGI GYÁRTÓJA Főbb tevékenységeim: bio homoktövis termesztése valamint termékek gyártása kis- és nagykereskedelem 1991 óta orosz gyógyítókkal dolgoztam együtt és tőlük hallottam először a homoktövis gyógyító hatásairó ... (tovább)
Sziasztok, Baunhakl- Forgács Barbara vagyok a Borbolya megálmodója. 6 éve foglalkozom zöldségkérmek készítésével. Először hobbiból kezdtem el a különböző ízvilágokat kitalálni, majd a kislányom születésével megváltoztak ezek a dolgok. Akkor elkezdtem még jobban az egészséges életmódra fókuszálni. A ... (tovább)
Tiszaalpáron a Holtág partján igyekszünk a természettel összhangban élni, és ökologikus módon zöldségeket és gyümölcsöt termelni. A szezon elején leveles zöldségekkel készülünk, aztán jön majd a sokféle színű és formájú ízletes szabadföldi paradicsom, cukkini, zöldbab, miegymás, ősszel pedig a nálun ... (tovább)
Mi a Cleanne? A CLEANNE tisztítószercsalád (www.cleanne.hu) nem egyszerűen csak egy öko tisztítószer, hanem annál sokkal több. Hatékonyságban számos alkalommal jobban teljesít, mint a vegyszeres társak, nem kell kesztyű a használatához, nincs ismert káros hatása, nincsenek figyelmeztetések vagy figy ... (tovább)
Laskagomba és shiitake gomba termesztését végzem.
Mezőgazdasággal foglalkozó családba születtem, az anyaföld szeretetével nőttem fel és tanulmányaimat is ezirányban folytattam, majd egész életem a mezőgazdaságban telt. Felgyői gazdaságomban a kezdetektől fogva törekedtem a vegyszerhasználat kerülésére, majd az országban az elsők között szereztem bi ... (tovább)
Alig 1,5 éve költöztünk férjemmel Ballószögre egy 3,5 ha-os tanyára. Évekig terveztük a "kivonulást" a fővárosból, egy csendes, félreeső helyre, azonban álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ekkora fába vágjuk a fejszénket. Szerelem volt első látásra, ebben a tanyában láttuk a lehetőséget jó adottsága ... (tovább)
A Hamucipókaságról és ami mögötte van Volt már olyanban részed, hogy megkóstoltál valamit és majdnem elsírtad magad annyira finom volt? Nekem volt és én pont ezt akarom elérni az általam készített sütikkel és tortákkal is. Egy aprócska műhelyben készítek rendelésre sütiket és tortákat már több éve ... (tovább)
Csonka Miklósné Márti vagyok, én és családom a nyolcvanas évek második felétől foglalkozunk mezőgazdasággal. A termesztés során a műtrágyát teljes mértékben mellőzzük, egyéb szereket csak a gyümölcsök védelmét szolgáló szükséges mértékig alkamazunk. A kezdeti szőlőtermelésből és gyümölcstermesztésbő ... (tovább)
Kovács Barna vagyok, Csengerben az alma fővárosában gazdálkodom feleségemmel és Emma kislányommal. Pár hektáron almát, szilvát, meggyet, cseresznyét termelek, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft által tanúsítva. Már generációk óta alma termesztéssel foglalkozunk, én 2016-ban álltam át ökológia term ... (tovább)
Homokhátság buckái között megbúvó nap sárga tanya várja a fáradt vándorokat már évtizedek óta a Kecskemétet és Lajosmizsét összekötő só hordó út mentén. Balról a Talfája csatornában csordogáló víz, jobbról pedig akácos erdő határolta a régi kúriát. Az épület a helyi kis tanyák központja volt, azaz a ... (tovább)
Egyszer volt hol nem volt…Kukutyinban a Maros partján éldegélt két legény, akik úgy döntöttek váltanak, és elkezdenek földet művelni, állatokat tartani. Van itten már sok minden, tönkölybúza, fokhagyma, krumpli, kecske, disznó… Nem utolsósorban két asszony is munkához látott, az egyik a sajtot készí ... (tovább)
Lakó András vagyok, második generációs méhész. Egy Kecskemét közeli tanyán élek feleségemmel és két fiammal, ahol saját gazdaságunkban „polgári” foglalkozásunk mellett méhészkedünk kizárólag VEGYSZERMENTES méhtartással. Egész évben kb 30 méhcsaláddal dolgozunk, vándorméhészkedéssel is bővítettük a ... (tovább)
Kedves Vásárlóim! Megérkezett az új kemencém, először kipróbálom és jövő héttől már lehet rendelni a kenyereimből.   Elöljáróban annyit, miért Lievito? Régóta álmom egy műhely. A lányom is tudta. Anyák napjára kaptam egy logót és ezt a nevet. Jelentése kovász. A legősibb kelesztőanyag, egy élő any ... (tovább)
Mézkülönlegességeink friss és liofilizált gyümölcsöket és fűszernövényeket, illetve organikus illóolajokat tartalmaznak. A receptúrák megalkotásánál arra törekedtünk, hogy a hatóanyagok kombinálásával minél magasabb gyógyhatást, azaz egyfajta szinergiát tudjunk elérni. Fogyaszthatóak önmagukban is, ... (tovább)
Tanyasi körülmények között nevelt és saját feldolgozású tradicionális magyar ételeket készítünk bio minőségben. Hagyományos tartás, hagyományos feldolgozás, hagyományos ízek, mindenféle adalékanyag és tartósítószer nélkül. Pont úgy, mint 50-100 évvel ezelőtt.
Akkor egy kicsit rólunk.  A végzettségem állattenyésztő mérnök. Én azt szoktam mondani, hogy elfajzottam mert a családban senki még csak a közelében sincs az állattenyésztésnek. Már az egyetem alatt is tartottunk apával állatokat, birkákat. Az egyetem után először tejelő birkáink voltak, majd megism ... (tovább)
Grónai Petra vagyok, kistermelőként tevékenykedő ifjú pék lány, mindössze 24 éve koptatom földünk életető talaját. Gyerek korom óta sütök-főzök, illetve agrármérnökként kézenfekvő és egyértelmű lépés volt, hogy kistermelőként fogok bele a kovászolt pékáruk készítésébe. A saját lisztünk felhasználásá ... (tovább)
2021 nyarán költöztem Lajosmizsére, egy kis ékszerdobozba, ahol jelenleg a Diadém Műhelyben lekvárokat, szörpöket, szendvicskrémeket készítek. Közeli tervben van egy gyógynövénykert kialakítása. Kapcsolt vállalkozásomban mézeskalácsokat készítek és hennázom.
Méhészkedek-kertészkedek Mottóm: Úgy és annyit vegyszerezek csak, hogy az unokáim a fáról ehessék a gyümölcsöt.
Termékeink 100 % natur környezettudatos szemléletünk és életmódunk köré épültek. Nagy tisztaságú növényi zsírokból olajokból készülnek. Színezéket illatanyagokat egyéb káros anyagokat nem használunk. Hagyományos főzött eljárással, a lehető legkevesebb összetevőből, készülnek kozmetikumaink. Terméke ... (tovább)
2013 óta élünk Szarkási tanyánkon párommal és a fiunkal. 4 éve tejelő Jersey tehenek tartásával foglalkozunk és az ő tejükből készítünk tejtermékeket. Termékeink adalékanyag mentesek, hagyományos technikával készült kézműves termékek.
Fa dekorációs termékek gyártásával foglalkozik kecskeméti családi vállakozásunk. Karácsonyfa- és ablakdíszek és egyéb karácsonyi kiegészítők, lakásdekorációk szerepelnek jelenleg kínálatunkban, de készülünk a húsvéti időszakra, illetve az év egyéb időszakaira, ünnepeire is. A termékek natúron is mut ... (tovább)
A Dél-alföldi kistelepülésen, Maroslelén 2012-ben épült meg az az olajsajtoló kisüzem, amelyben a MALEA termékek készülnek. Termékpalettánk: - Hidegen sajtolt olajok - Maglisztek - Őrlemények - Fűszeres olajok - Magkrémek A gyártás legfontosabb kritériumai közé tartozik, hogy törekszünk arra vegysze ... (tovább)
Némethné Szabó Tünde vagyok, agrármérnök, jelenleg kertész. 10 éve tanulom és gyakorlom az ökológiai gazdálkodást a családom segítségével létrehozott és fenntartott Tündi Biokertjében. Kertészetem Izsákon, az Agárdy telepen, a palackozó üzemmel szemben található, ahol vegyes zöldségféléket és fűszer ... (tovább)
Újrajó - Méhviaszos élelmiszer csomagoló kendő A kendő tökéletesen alkalmazható élelmiszerek tárolására, és azok frissen tartására, mivel a méhviasz egy 100%-ban természetes, vízlepergető és baktériumölő hatású anyag. Egy igazi hulladékmentes megoldás, teljes egészében természetes. Lebomló alternat ... (tovább)
Venyige tanya Családi gazdaság, Orgoványon található, melynek az az egyik különlegessége, hogy dédnagyapám hozta létre.1918-ban épült a tanya első épülete és pár éven belül a többi épület, melyeket igyekszünk eredeti állapotban őrizni. A tanya körül található a birtok, összesen 26 ha, melyből 22 ha ... (tovább)