Termelőink
Ballószögben élünk három gyermekünkkel. 2002 óta méhészkedünk. 3 méhcsaláddal kezdtük nagy lelkesedéssel, azóta 200-250 családra fejlesztettük fel az állományunkat. Rakodó rendszerü kaptárakkal méhészkedünk, a munkálatok jelentős részét alapvetően ketten végezzük, de már a gyermekeink is besegítenek ... (tovább)
Az AGRO CO-ORG Kft. Kecskeméten, Talfája tanyán egy 10 hektáros majorban található. A AGRO CO-ORG Kft. már közel 30 éve azon dolgozik, hogy minőségi, friss laskagombával lássa el a fogyasztókat. Ma már a friss laskagomba mellett gombapástétomokat is készítünk 6 féle ízben, amelyek immár elérhetőek a ... (tovább)
Amióta az eszemet tudom falun élek, Ballószög az otthonom.De mivel komolyabb formában elkezdtünk kertészkedéssel, állattartással foglalkozni, így kiköltöztünk külterületre, hogy zavartalanul el tudjunk mélyülni a hobbinkban, ami egyben a munkánk is a mindennapokban. Fontos számomra, hogy mindenképp ... (tovább)
A Ba-Buska Fércmű immár két nyugdíjas nagymama több évtizedre visszanyúló barátságának, közös érdeklődésének gyümölcse.
Kezeink között születnek ágytakarók, bébi takarók, falvédők, faliképek, játszószőnyegek, karácsonyi, húsvéti dekorációs kellékek, gyerekjátékok, figurák, szatyrok, farmertáskák, ök ... (tovább)
Üdvözlök Mindenkit! A Balló Baromfiudvar valójában a Bereczki család ballószögi kis gazdaságát takarja. Nálunk fürjek, tyúkok és nyulak jelentik a gazdaságunk alapját. Számunkra és számukra egyaránt megfelelő tartási körülményekre törekszünk. Ezzel elérve, hogy egészséges állatoktól, egészséges term ... (tovább)
Barta Zsolt vagyok, zöldség- és gyümölcstermelő, gazdálkodó. Meggyőződésem, hogy a zöldség és gyümölcsáru teljes frissességében csak közvetlenül a termelőtől juthat el a fogyasztóhoz, a családokhoz. Saját magunk által megtermelt és feldolgozott terményeket kínálunk vásárlóinknak. Terményeink és élel ... (tovább)
Sziasztok, Laczi Bence és Balog Nikolett vagyunk ebből adódóan lett a nevünk BeNi Húskuckó. Már gyerek korom óta mindeneim az állatok,de mindig közbe szólt az élet, fiatalság, jobb megélhetés, külföldi munka, de végül mégis visszahúzott a szívem Magyarországra. Megtaláltam a megfelelő partnert Nikit ... (tovább)
NAGY ERVINNÉ ZSUZSA VAGYOK, A 100%-BAN BIO HOMOKTÖVIS TERMÉKEK ELSŐ MAGYARORSZÁGI GYÁRTÓJA
Főbb tevékenységeim:
bio homoktövis termesztése valamint termékek gyártása
kis- és nagykereskedelem
1991 óta orosz gyógyítókkal dolgoztam együtt és tőlük hallottam először a homoktövis gyógyító hatásairó ... (tovább)
Sziasztok, Baunhakl- Forgács Barbara vagyok a Borbolya megálmodója. 6 éve foglalkozom zöldségkérmek készítésével. Először hobbiból kezdtem el a különböző ízvilágokat kitalálni, majd a kislányom születésével megváltoztak ezek a dolgok. Akkor elkezdtem még jobban az egészséges életmódra fókuszálni. A ... (tovább)
Mi a Cleanne?
A CLEANNE tisztítószercsalád (www.cleanne.hu) nem egyszerűen csak egy öko tisztítószer, hanem annál sokkal több. Hatékonyságban számos alkalommal jobban teljesít, mint a vegyszeres társak, nem kell kesztyű a használatához, nincs ismert káros hatása, nincsenek figyelmeztetések vagy figy ... (tovább)
Sziasztok, tej termeléssel és tej feldolgozással foglalkozom, számomra a legfontosabb szempont a mínőségi és természetes egészséges élelmiszer előállítása, az első lépés a genetikailag is természetes állat faj tartása és annak takarmányozása,a második pedig higénikus fejés és feldolgozás és ezután j ... (tovább)
Gyere és nézz körül a kézműves gyümölcseceteink között, melyek természetes fermentálással készülnek, úgynevezett élő ecetek!
Egyedi ízviláguk mellett az egészséges mikrobiomra, a szervezet méregtelenítésére, a vércukor-háztartás stabilizálására és a természetes fogyásra összpontosítanak.
Termékeink ... (tovább)
Magyar édesburgonya-Batáta; Csongrád-Bokrospart
Őstermelő, kistermelő: Vighné Schwarcz Gyöngyi. 2017-től termelünk, most már 5500m2 területen.
Ebből kb.4000m2-en édesburgonyát, a fentmaradó területen zöldségeink, gyümölcseink, fűszereink teremnek.
Területünk birkatrágyával, fahamuval, tanyánkon ... (tovább)
Alig 1,5 éve költöztünk férjemmel Ballószögre egy 3,5 ha-os tanyára. Évekig terveztük a "kivonulást" a fővárosból, egy csendes, félreeső helyre, azonban álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ekkora fába vágjuk a fejszénket. Szerelem volt első látásra, ebben a tanyában láttuk a lehetőséget jó adottsága ... (tovább)
Nagyné Kecső Erzsébet vagyok, Tiszaalpáron egy tanyán lakom férjemmel együtt. 36 db gyümölcsfánk van, amit mi magunk gondozunk. Kb. 3 éve kezdtem el a gyümölcsöket kiszárítani, mert szerettem volna egy olyan nasit, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot és tartósítószert sem. Az idén áprilisban szerezt ... (tovább)
Kendermag feldolgozással valamint kendermag alapú, kendermag tartalmú élelmiszerek fejlesztésével, forgalmazásával foglalkozunk. 3 évvel ezelőtt azért kezdtük el, mert egy olyan élelmiszerrel ismerkedtünk meg, ami a maga nemében egy nagy csoda egy apró magba zárva. A benne található esszenciális táp ... (tovább)
A Heppenheimer család
A Baranya megyei Márokon, szabadtartású tyúkokkal, tojástermeléssel és száraztészta készítéssel foglalkozunk.
A Heppenheimer száraztészták csak kapirgálós tyúktojásból és lisztből készülnek csakúgy, mint régen.
Akkoriban nem ismerték a pazarlást, ezért, amikor több volt a ke ... (tovább)
Konténeres gyümölcsfaiskolánk egyszerűséget és időtlenséget kínál Önnek. Az év bármely időszakában megveheti, bármikor ültetheti, kaspóban is nevelheti vagy akár ötletes ajándéknak is megvásárolhatja konténeres növényeinket.
Egyéb elérhetőségeink: http://www.hiroskert.hu/, https://www.facebook.com/ ... (tovább)
Csonka Miklósné Márti vagyok, én és családom a nyolcvanas évek második felétől foglalkozunk mezőgazdasággal. A termesztés során a műtrágyát teljes mértékben mellőzzük, egyéb szereket csak a gyümölcsök védelmét szolgáló szükséges mértékig alkamazunk. A kezdeti szőlőtermelésből és gyümölcstermesztésbő ... (tovább)
Link János vagyok, 65 éves, és újra tele energiával, az ültetvényen végzett mindennapos munka sok erőt ad. Minden nap már hajnalban kezdem a munkát és a napfelkeltét a növények között köszöntöm.
Szabadföldön termesztem a kivit, nem fóliában vagy üvegházban. A mi éghajlatunk remekül megfelel ennek a ... (tovább)
Kocsis Zoli vagyok, fiatal gazdálkodó. A kalocsai tájkörzethez tartozó Fajsz településen szántóföldi zöldség- és növénytermesztéssel foglalkozom. Végzettségemet tekintve agrármérnök és növényorvos vagyok.
Növényeinket integrált növényvédelmi szemlélettel, csökkentett műtrágya- és növényvédőszer fel ... (tovább)
Kovács Barna vagyok, Csengerben az alma fővárosában gazdálkodom feleségemmel és Emma kislányommal. Pár hektáron almát, szilvát, meggyet, cseresznyét termelek, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft által tanúsítva. Már generációk óta alma termesztéssel foglalkozunk, én 2016-ban álltam át ökológia term ... (tovább)
Homokhátság buckái között megbúvó nap sárga tanya várja a fáradt vándorokat már évtizedek óta a Kecskemétet és Lajosmizsét összekötő só hordó út mentén. Balról a Talfája csatornában csordogáló víz, jobbról pedig akácos erdő határolta a régi kúriát. Az épület a helyi kis tanyák központja volt, azaz a ... (tovább)
Egyszer volt hol nem volt…Kukutyinban a Maros partján éldegélt két legény, akik úgy döntöttek váltanak, és elkezdenek földet művelni, állatokat tartani. Van itten már sok minden, tönkölybúza, fokhagyma, krumpli, kecske, disznó… Nem utolsósorban két asszony is munkához látott, az egyik a sajtot készí ... (tovább)
Lajos Ákos kisteleki őstermelő vagyok. 2019 óta foglalkozom az országban egyedülállóan korai édesburgonya fóliás termesztésével. Kínálatomban előfordul a hagyományos sárga húsú édesburgonya három különböző változata. Ezen felül vannak fehér és lila batátám is, ami igazi különlegességnek számít ma Ma ... (tovább)
Lakó András vagyok, második generációs méhész. Egy Kecskemét közeli tanyán élek feleségemmel és két fiammal, ahol saját gazdaságunkban „polgári” foglalkozásunk mellett méhészkedünk kizárólag VEGYSZERMENTES méhtartással.
Egész évben kb 30 méhcsaláddal dolgozunk, vándorméhészkedéssel is bővítettük a ... (tovább)
Gyümölcskertész mesterségem szüleimtől és a nagyszüleimtől örököltem. 1995-től, kertészeti diplomám megszerzése után a gyümölcstermesztésben - az akkor még ritkaságszáma menő - természetes módszereket választottam. Talfáján lévő gyümölcsösünkben azóta is ebben a szellemben gondozzuk a fáinkat. Szezo ... (tovább)
Kedves Vásárlóim! Megérkezett az új kemencém, először kipróbálom és jövő héttől már lehet rendelni a kenyereimből.
Elöljáróban annyit, miért Lievito? Régóta álmom egy műhely. A lányom is tudta. Anyák napjára kaptam egy logót és ezt a nevet. Jelentése kovász. A legősibb kelesztőanyag, egy élő any ... (tovább)
22 éve élek tanyán, Ménteleken, a városi létet felcserélve. Párommal egy majdnem önellátó életet teremtettünk magunknak. 20 évig kecskékkel foglalkoztam, készítettem a tejtermékeket. Egyedül maradva idén váltanom kellett, így a mikrozöld termesztésbe kezdtem. Mindíg fontos volt a vegyszermentes term ... (tovább)
Mézkülönlegességeink friss és liofilizált gyümölcsöket és fűszernövényeket, illetve organikus
illóolajokat tartalmaznak. A receptúrák megalkotásánál arra törekedtünk, hogy a hatóanyagok
kombinálásával minél magasabb gyógyhatást, azaz egyfajta szinergiát tudjunk elérni.
Fogyaszthatóak önmagukban is, ... (tovább)
Akkor egy kicsit rólunk. A végzettségem állattenyésztő mérnök. Én azt szoktam mondani, hogy elfajzottam mert a családban senki még csak a közelében sincs az állattenyésztésnek. Már az egyetem alatt is tartottunk apával állatokat, birkákat. Az egyetem után először tejelő birkáink voltak, majd megism ... (tovább)
Grónai Petra vagyok, kistermelőként tevékenykedő ifjú pék lány, mindössze 24 éve koptatom földünk életető talaját. Gyerek korom óta sütök-főzök, illetve agrármérnökként kézenfekvő és egyértelmű lépés volt, hogy kistermelőként fogok bele a kovászolt pékáruk készítésébe. A saját lisztünk felhasználásá ... (tovább)
Szeretettel üdvözöllek egyedi, kézzel horgolt ajándéktárgyaim világában.
Emlékeim szerint mindig is vonzott a kreatívkodás. Kipróbáltam már gyertyaöntést, akrilfestést, gyöngyfűzést, egyéb technikákat is. Horgolni 2014-ben tanultam kislányom óvodai dadusától, Bánfiné Icukától. Mai napig hálás vagy ... (tovább)
Termékeink 100 % natur környezettudatos szemléletünk és életmódunk köré épültek. Nagy tisztaságú növényi zsírokból olajokból készülnek. Színezéket illatanyagokat egyéb káros anyagokat nem használunk. Hagyományos főzött eljárással, a lehető legkevesebb összetevőből, készülnek kozmetikumaink.
Terméke ... (tovább)
Szabó Tibor vagyok, őstermelő. Szabadtartású csirkével foglalkozom, amit napos kortól egészen amíg a vásárlóhoz nem kerül konyhakészen mindent én csinálok a minőség garantálása miatt.
Hagyományos takarmányozással, amely gyógyszer és hozamfokózóktól mentes. Szabad, kis létszámú lelkiismeretes tartás ... (tovább)
György Dominika vagyok. Férjemmel és három gyermekünkkel Helvécián élünk. OIyan növényt szerettünk volna termeszteni, ami nemcsak hasznos, hanem szép is, így született a Szulamit levenduláskert. Egy hely, ahol nyugalom, békesség vár, ami lehetőséget ad a találkozásra, közös élményt biztosít családok ... (tovább)
Fa dekorációs termékek gyártásával foglalkozik kecskeméti családi vállakozásunk. Karácsonyfa- és ablakdíszek és egyéb karácsonyi kiegészítők, lakásdekorációk szerepelnek jelenleg kínálatunkban, de készülünk a húsvéti időszakra, illetve az év egyéb időszakaira, ünnepeire is. A termékek natúron is mut ... (tovább)
A Dél-alföldi kistelepülésen, Maroslelén 2012-ben épült meg az az olajsajtoló kisüzem, amelyben a MALEA termékek készülnek. Termékpalettánk: - Hidegen sajtolt olajok - Maglisztek - Őrlemények - Fűszeres olajok - Magkrémek A gyártás legfontosabb kritériumai közé tartozik, hogy törekszünk arra vegysze ... (tovább)
Némethné Szabó Tünde vagyok, agrármérnök, jelenleg kertész.
10 éve tanulom és gyakorlom az ökológiai gazdálkodást a családom segítségével létrehozott és fenntartott Tündi Biokertjében.
Kertészetem Izsákon, az Agárdy telepen, a palackozó üzemmel szemben található, ahol vegyes zöldségféléket és fűszer ... (tovább)
Újrajó - Méhviaszos élelmiszer csomagoló kendő
A kendő tökéletesen alkalmazható élelmiszerek tárolására, és azok frissen tartására, mivel a méhviasz egy 100%-ban természetes, vízlepergető és baktériumölő hatású anyag. Egy igazi hulladékmentes megoldás, teljes egészében természetes. Lebomló alternat ... (tovább)
Sziasztok! Ungváriné Szvitacs Eszter vagyok, környezetgazdálkodási agrármérnök, biológiai talajerő-gazdálkodási szakmérnök, talajvédelmi szakértő, gazdálkodó. 2018-ban kezdtem vegyszermentes zöldségtermesztéssel foglalkozni. Akkor még Szokolyán, a Börzsönyben laktunk, ott indítottam egy kis kosárköz ... (tovább)
Egészséges édességek gyártása gyógynövények felhasználásával, bio minőségben! Hogyan tudjuk a gyógynövények hatóanyagait csokiban hasznosítani? Erre kerestük a választ, amikor szakemberek segítségével megkezdtük a fejlesztést. Orvos, dietetikus, élelmiszer mérnök segíti munkánkat a minőségi termékek ... (tovább)
Üdvözlöm a Közösséget. Varga Zalán vagyok Izsákról, a királybúza/királybúzaliszt örököse-tulajdonosa.
A királybúza egy ősbúza keresztezés, néhai édesapám, Varga Frigyes izsáki nemesítői munkájának eredménye. Édesapám nagy csodálója volt az alapvetően remek tápérték potenciállal rendelkező, ám kicsi ... (tovább)
Venyige tanya Családi gazdaság, Orgoványon található, melynek az az egyik különlegessége, hogy dédnagyapám hozta létre.1918-ban épült a tanya első épülete és pár éven belül a többi épület, melyeket igyekszünk eredeti állapotban őrizni. A tanya körül található a birtok, összesen 26 ha, melyből 22 ha ... (tovább)