Kecskeméti Szatyor Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink

Termelőink

Ballószögben élünk három gyermekünkkel. 2002 óta méhészkedünk. 3 méhcsaláddal kezdtük nagy lelkesedéssel, azóta 200-250 családra fejlesztettük fel az állományunkat. Rakodó rendszerü kaptárakkal méhészkedünk, a munkálatok jelentős részét alapvetően ketten végezzük, de már a gyermekeink is besegítenek ... (tovább)
Bemutatkozás:   A nevem Kelemen Sándor.   Csalàdunk 2014 óta foglakozik àfonyatermesztèssel, èdesapàm nyomdokain folytatjuk a gazdàlkodàst egy csendes, eldugott kis zsákfaluban a somogyi Rinyakovácsiban. Mostanra már nem csak a feleségem, hanem a gyermekeim is egyre nagyobb segítség a gazdaságba ... (tovább)
Az AGRO CO-ORG Kft. Kecskeméten, Talfája tanyán egy 10 hektáros majorban található. A AGRO CO-ORG Kft. már közel 30 éve azon dolgozik, hogy minőségi, friss laskagombával lássa el a fogyasztókat. Ma már a friss laskagomba mellett gombapástétomokat is készítünk 6 féle ízben, amelyek immár elérhetőek a ... (tovább)
Amióta az eszemet tudom falun élek, Ballószög az otthonom.De mivel komolyabb formában elkezdtünk kertészkedéssel, állattartással foglalkozni, így kiköltöztünk külterületre, hogy zavartalanul el tudjunk mélyülni a hobbinkban, ami egyben a munkánk is a mindennapokban. Fontos számomra, hogy mindenképp ... (tovább)
A Ba-Buska Fércmű immár két nyugdíjas nagymama több évtizedre visszanyúló barátságának, közös érdeklődésének gyümölcse. Kezeink között születnek ágytakarók, bébi takarók, falvédők, faliképek, játszószőnyegek, karácsonyi, húsvéti dekorációs kellékek, gyerekjátékok, figurák, szatyrok, farmertáskák, ök ... (tovább)
Üdvözlök Mindenkit! A Balló Baromfiudvar valójában a Bereczki család ballószögi kis gazdaságát takarja. Nálunk fürjek, tyúkok és nyulak jelentik a gazdaságunk alapját. Számunkra és számukra egyaránt megfelelő tartási körülményekre törekszünk. Ezzel elérve, hogy egészséges állatoktól, egészséges term ... (tovább)
Barta Zsolt vagyok gazdálkodó, állattartó.Szüleim nyomdokait követve spárgatermesztéssel, állattartással foglalkozunk.Szántó földjeinken megtalálható növényeink a spárga, lucerna és néhány gabonaféle.Tenyészetünkben 2 fajta sertés található, vörös mangalica és durok hússertés. Ezen felül néhány hízó ... (tovább)
Sziasztok, Laczi Bence és Balog Nikolett vagyunk ebből adódóan lett a nevünk BeNi Húskuckó. Már gyerek korom óta mindeneim az állatok,de mindig közbe szólt az élet, fiatalság, jobb megélhetés, külföldi munka, de végül mégis visszahúzott a szívem Magyarországra. Megtaláltam a megfelelő partnert Nikit ... (tovább)
Sziasztok, Baunhakl- Forgács Barbara vagyok a Borbolya megálmodója. 6 éve foglalkozom zöldségkérmek készítésével. Először hobbiból kezdtem el a különböző ízvilágokat kitalálni, majd a kislányom születésével megváltoztak ezek a dolgok. Akkor elkezdtem még jobban az egészséges életmódra fókuszálni. A ... (tovább)
Mi a Cleanne? A CLEANNE tisztítószercsalád (www.cleanne.hu) nem egyszerűen csak egy öko tisztítószer, hanem annál sokkal több. Hatékonyságban számos alkalommal jobban teljesít, mint a vegyszeres társak, nem kell kesztyű a használatához, nincs ismert káros hatása, nincsenek figyelmeztetések vagy figy ... (tovább)
Sziasztok Andi vagyok őstermelő! A családunk már 30 éve foglalkozik termeléssel. Nagyon szeretem a növényeket és megtaláltam azt amiben igazán örömömet lelem. Sok féle zölddel találkozhatsz nálam, és szezonális zöldségekkel is.
2021 nyarán költöztem Lajosmizsére, egy kis ékszerdobozba, ahol jelenleg a Diadém Műhelyben lekvárokat, szörpöket, kézműves süteményeket, mézeskalácsot  és száraztésztákat készítek. Közeli tervben van egy gyógynövénykert kialakítása. 
Sziasztok, tej termeléssel és tej feldolgozással foglalkozom, számomra a legfontosabb szempont a mínőségi és természetes egészséges élelmiszer előállítása, az első lépés a genetikailag is természetes állat faj tartása és annak takarmányozása,a második pedig higénikus fejés és feldolgozás és ezután j ... (tovább)
Laskagomba és shiitake gomba termesztését végzem.
Magyar édesburgonya-Batáta; Csongrád-Bokrospart Őstermelő, kistermelő: Vighné Schwarcz Gyöngyi.  2017-től termelünk, most már 5500m2 területen. Ebből kb.4000m2-en édesburgonyát, a fentmaradó területen zöldségeink, gyümölcseink, fűszereink teremnek. Területünk birkatrágyával, fahamuval, tanyánkon ... (tovább)
Nagyné Kecső Erzsébet vagyok, Tiszaalpáron egy tanyán lakom férjemmel együtt. 36 db gyümölcsfánk van, amit mi magunk gondozunk. Kb. 3 éve kezdtem el a gyümölcsöket kiszárítani, mert szerettem volna egy olyan nasit, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot és tartósítószert sem. Az idén áprilisban szerezt ... (tovább)
Kendermag feldolgozással valamint kendermag alapú, kendermag tartalmú élelmiszerek fejlesztésével, forgalmazásával foglalkozunk. 3 évvel ezelőtt azért kezdtük el, mert egy olyan élelmiszerrel ismerkedtünk meg, ami a maga nemében egy nagy csoda egy apró magba zárva. A benne található esszenciális táp ... (tovább)
A Heppenheimer család A Baranya megyei Márokon, szabadtartású tyúkokkal, tojástermeléssel és száraztészta készítéssel foglalkozunk. A Heppenheimer száraztészták csak kapirgálós tyúktojásból és lisztből készülnek csakúgy, mint régen. Akkoriban nem ismerték a pazarlást, ezért, amikor több volt a ke ... (tovább)
Konténeres gyümölcsfaiskolánk egyszerűséget és időtlenséget kínál Önnek. Az év bármely időszakában megveheti, bármikor ültetheti, kaspóban is nevelheti vagy akár ötletes ajándéknak is megvásárolhatja konténeres növényeinket. Egyéb elérhetőségeink: http://www.hiroskert.hu/, https://www.facebook.com/ ... (tovább)
Kasztel Antal vagyok. 15 éve foglalkozom bőrművességgel. Termékeim 100 %-ban kézzel készülnek autentikus technikával és ornamentikával.
Csonka Miklósné Márti vagyok, én és családom a nyolcvanas évek második felétől foglalkozunk mezőgazdasággal. A termesztés során a műtrágyát teljes mértékben mellőzzük, egyéb szereket csak a gyümölcsök védelmét szolgáló szükséges mértékig alkamazunk. A kezdeti szőlőtermelésből és gyümölcstermesztésbő ... (tovább)
Kocsis Zoli vagyok, fiatal gazdálkodó. A kalocsai tájkörzethez tartozó Fajsz településen szántóföldi zöldség- és növénytermesztéssel foglalkozom. Végzettségemet tekintve agrármérnök és növényorvos vagyok. Növényeinket integrált növényvédelmi szemlélettel, csökkentett műtrágya- és növényvédőszer fel ... (tovább)
Kovács Sándor vagyok, művésznevem Konstantin Pál. 1976-ben születtem Magyarországon, Kecskeméten és jelenleg is itt alkotok. Képzőművészettel gimnáziumi évek óta foglalkozom. Kezdetben grafikai alkotásokat készítettem. Képzőművészeti pálya helyett azonban mérnöknek tanultam. Csak 2009 után szembesül ... (tovább)
Üdvözöl Mindenkit a Kovács és Fia Kertészet! Kecskeméten termelünk 2020 óta (illetve édesapám már több évtizede). Vegyszermentesen, biológiai növényvédelemmel dolgozunk. Fóliában és szabadföldben egyaránt termelünk szezonális zöldségeket: retek, saláta, uborka, paprika, paradicsom, tök, cukkini, p ... (tovább)
Homokhátság buckái között megbúvó nap sárga tanya várja a fáradt vándorokat már évtizedek óta a Kecskemétet és Lajosmizsét összekötő só hordó út mentén. Balról a Talfája csatornában csordogáló víz, jobbról pedig akácos erdő határolta a régi kúriát. Az épület a helyi kis tanyák központja volt, azaz a ... (tovább)
Egyszer volt hol nem volt…Kukutyinban a Maros partján éldegélt két legény, akik úgy döntöttek váltanak, és elkezdenek földet művelni, állatokat tartani. Van itten már sok minden, tönkölybúza, fokhagyma, krumpli, kecske, disznó… Nem utolsósorban két asszony is munkához látott, az egyik a sajtot készí ... (tovább)
Lakó András vagyok, második generációs méhész. Egy Kecskemét közeli tanyán élek feleségemmel és két fiammal, ahol saját gazdaságunkban „polgári” foglalkozásunk mellett méhészkedünk kizárólag VEGYSZERMENTES méhtartással. Egész évben kb 30 méhcsaláddal dolgozunk, vándorméhészkedéssel is bővítettük a ... (tovább)
Gyümölcskertész mesterségem szüleimtől és a nagyszüleimtől örököltem. 1995-től, kertészeti diplomám megszerzése után a gyümölcstermesztésben - az akkor még ritkaságszáma menő - természetes módszereket választottam. Talfáján lévő gyümölcsösünkben azóta is ebben a szellemben gondozzuk a fáinkat. Szezo ... (tovább)
Kedves Vásárlóim! Megérkezett az új kemencém, először kipróbálom és jövő héttől már lehet rendelni a kenyereimből.   Elöljáróban annyit, miért Lievito? Régóta álmom egy műhely. A lányom is tudta. Anyák napjára kaptam egy logót és ezt a nevet. Jelentése kovász. A legősibb kelesztőanyag, egy élő any ... (tovább)
Mizse Tanya 125 - CsodaKert  egy kis családi tanya gazdaság. A természetességre, organikus termesztésre (permakultúra) és a sokszinűségre törekszünk. Repertoárunkban megfordul - gyümölcs: több fajta meggy, több fajta körte, szamóca és szilva.Emellett zöldségtermesztéssel is foglalkozunk: több fajta ... (tovább)
Mézkülönlegességeink friss és liofilizált gyümölcsöket és fűszernövényeket, illetve organikus illóolajokat tartalmaznak. A receptúrák megalkotásánál arra törekedtünk, hogy a hatóanyagok kombinálásával minél magasabb gyógyhatást, azaz egyfajta szinergiát tudjunk elérni. Fogyaszthatóak önmagukban is, ... (tovább)
Tanyasi körülmények között nevelt és saját feldolgozású tradicionális magyar ételeket készítünk bio minőségben. Hagyományos tartás, hagyományos feldolgozás, hagyományos ízek, mindenféle adalékanyag és tartósítószer nélkül. Pont úgy, mint 50-100 évvel ezelőtt.
Akkor egy kicsit rólunk.  A végzettségem állattenyésztő mérnök. Én azt szoktam mondani, hogy elfajzottam mert a családban senki még csak a közelében sincs az állattenyésztésnek. Már az egyetem alatt is tartottunk apával állatokat, birkákat. Az egyetem után először tejelő birkáink voltak, majd megism ... (tovább)
Grónai Petra vagyok, kistermelőként tevékenykedő ifjú pék lány, mindössze 24 éve koptatom földünk életető talaját. Gyerek korom óta sütök-főzök, illetve agrármérnökként kézenfekvő és egyértelmű lépés volt, hogy kistermelőként fogok bele a kovászolt pékáruk készítésébe. A saját lisztünk felhasználásá ... (tovább)
Méhészkedek-kertészkedek Mottóm: Úgy és annyit vegyszerezek csak, hogy az unokáim a fáról ehessék a gyümölcsöt.
Szeretettel üdvözöllek egyedi, kézzel horgolt ajándéktárgyaim világában.  Emlékeim szerint mindig is vonzott a kreatívkodás. Kipróbáltam már gyertyaöntést, akrilfestést, gyöngyfűzést, egyéb technikákat is. Horgolni 2014-ben tanultam kislányom óvodai dadusától, Bánfiné Icukától. Mai napig hálás vagy ... (tovább)
Termékeink 100 % natur környezettudatos szemléletünk és életmódunk köré épültek. Nagy tisztaságú növényi zsírokból olajokból készülnek. Színezéket illatanyagokat egyéb káros anyagokat nem használunk. Hagyományos főzött eljárással, a lehető legkevesebb összetevőből, készülnek kozmetikumaink. Terméke ... (tovább)
Szabó Tibor vagyok, őstermelő. Szabadtartású csirkével foglalkozom, amit napos kortól egészen amíg a vásárlóhoz nem kerül konyhakészen mindent én csinálok a minőség garantálása miatt.  Hagyományos takarmányozással, amely gyógyszer és hozamfokózóktól mentes. Szabad, kis létszámú lelkiismeretes tartás ... (tovább)
2013 óta élünk Szarkási tanyánkon párommal és a fiunkal. 4 éve tejelő Jersey tehenek tartásával foglalkozunk és az ő tejükből készítünk tejtermékeket. Termékeink adalékanyag mentesek, hagyományos technikával készült kézműves termékek.
György Dominika vagyok. Férjemmel és három gyermekünkkel Helvécián élünk. OIyan növényt szerettünk volna termeszteni, ami nemcsak hasznos, hanem szép is, így született a Szulamit levenduláskert. Egy hely, ahol nyugalom, békesség vár, ami lehetőséget ad a találkozásra, közös élményt biztosít családok ... (tovább)
Üdvözlök mindenkit! Dobozi Tamás vagyok Ceglédről, 3-4 éve foglalkozom vegyszermentes zöldségtermesztéssel. Azért kezdtem el gazdálkodni, hogy a családom minél egészségesebb élelmiszert fogyasszon. Gyerekkoromban erre nem mindig volt lehetőség, a zöldségeket főként boltban vásároltuk és semmi ízük n ... (tovább)
A Dél-alföldi kistelepülésen, Maroslelén 2012-ben épült meg az az olajsajtoló kisüzem, amelyben a MALEA termékek készülnek. Termékpalettánk: - Hidegen sajtolt olajok - Maglisztek - Őrlemények - Fűszeres olajok - Magkrémek A gyártás legfontosabb kritériumai közé tartozik, hogy törekszünk arra vegysze ... (tovább)
Némethné Szabó Tünde vagyok, agrármérnök, jelenleg kertész. 10 éve tanulom és gyakorlom az ökológiai gazdálkodást a családom segítségével létrehozott és fenntartott Tündi Biokertjében. Kertészetem Izsákon, az Agárdy telepen, a palackozó üzemmel szemben található, ahol vegyes zöldségféléket és fűszer ... (tovább)
Sziasztok! Ungváriné Szvitacs Eszter vagyok, környezetgazdálkodási agrármérnök, biológiai talajerő-gazdálkodási szakmérnök, talajvédelmi szakértő, gazdálkodó. 2018-ban kezdtem vegyszermentes zöldségtermesztéssel foglalkozni. Akkor még Szokolyán, a Börzsönyben laktunk, ott indítottam egy kis kosárköz ... (tovább)
Egészséges édességek gyártása gyógynövények felhasználásával, bio minőségben! Hogyan tudjuk a gyógynövények hatóanyagait csokiban hasznosítani? Erre kerestük a választ, amikor szakemberek segítségével megkezdtük a fejlesztést. Orvos, dietetikus, élelmiszer mérnök segíti munkánkat a minőségi termékek ... (tovább)
Venyige tanya Családi gazdaság, Orgoványon található, melynek az az egyik különlegessége, hogy dédnagyapám hozta létre.1918-ban épült a tanya első épülete és pár éven belül a többi épület, melyeket igyekszünk eredeti állapotban őrizni. A tanya körül található a birtok, összesen 26 ha, melyből 22 ha ... (tovább)