Kék méz (többféle áfonyával, homoktövis mag-héj őrleménnyel, grapefruit-, citrom-, gyömbér- és fahéj-illóolajok különleges keverékével). Elsősorban a fiatalok kedvelik különleges színe miatt, amelyet a kékáfonyának köszönhet, de vörösáfonyával is gazdagítjuk. Az áfonya rengeteg flavonoidot tartalmaz, hihetetlenül magas az antioxidáns, antocián (ez felel a bogyósgyümölcsök kékes-lilás színéért) és fitonutriens tartalma. A különleges illóolaj-keverék segíti a koncentrációt, vizsgaidőszakban különösen népszerű termékünk.
ÁFONYÁS LASKAGOMBA PÁSTÉTOM. A kék áfonya és a gomba találkozása klasszikus sütemény fűszerekkel egy különleges kombináció. Az áfonya gyümölcsös és enyhén savanykás íze remekül kiegészíti a laskagomba ízét. Ez a két összetevő kellemesen harmonizál egymással. Vega, Vegán, Gluténmentes. Magas fehérje és magas élelmi rost tartalma alkalmassá teszi diétás étrend beillesztésébe. Fontos kiemelni, hogy a termék pálmazsír hozzáadása nélkül készül. Naptól és fagytól védett száraz, hűvös helyen. Felbontás után hűtve tárolandó. Összetevők:Laskagomba, hidegen sajtolt napraforgó étolaj, vöröshagyma, fekete áfonya, cukor 2%-nál kisebb mennyiségű összetevők: kukorica keményítő, víz, só, őrölt lenmag, fűszerek, aszkorbinsav.
Az akácméz az egyik legkedveltebb és legízletesebbnek tatott mézünk. Magas fruktóztartalma miatt a legtovább marad folyékony. Az akácméz színe szinte teljesen áttetsző, halványsárga, enyhe borostyán árnyalattal. Magas fruktóztartalma miatt a legtovább marad folyékony. Az íze kellemes, enyhén aromás, nem karakteres, ezért fogyasztása a mézzel ismerkedők számára ajánlható. Bár lassabban szívódik fel, de jól édesít, kiváló alternatíva a cukor helyett. Az akácméz nemcsak élvezeti céllal fogyasztható, hanem a legtöbb mézhez hasonlóan, miközben a nyálkahártyánkon lassan szabadul fel belőle a hidrogén-peroxid, elpusztítja a kórokozókat. Az immunrendszerre stimuláló hatással van. Gyulladáscsökkentő, nyugtatja az idegrendszert, ezért elalvás előtt jó választás. A természetgyógyászatban asztmás tünetekre, gyomor-, bél- máj- és vesepanaszokra is javasolják. Kis mennyiségben a 2-es típusú diabéteszesek édesítőszere lehet. (Fogyasztása előtt diabéteszesek mindenképp konzultáljanak orvosukkal.) A Magyarországon termelt akácméz különleges minősége miatt hungarikumnak számít. Fogyasztása minden formában lehetséges, önmagában, kenyérrel-vajjal, teában, sütés-főzéshez, müzli alkotórészként, stb. Magas fruktóz tartalma miatt a legtovább marad folyékony.
Az akácméz az egyik legkedveltebb és legízletesebbnek tatott mézünk. Magas fruktóztartalma miatt a legtovább marad folyékony. Az akácméz színe szinte teljesen áttetsző, halványsárga, enyhe borostyán árnyalattal. Magas fruktóztartalma miatt a legtovább marad folyékony. Az íze kellemes, enyhén aromás, nem karakteres, ezért fogyasztása a mézzel ismerkedők számára ajánlható. Bár lassabban szívódik fel, de jól édesít, kiváló alternatíva a cukor helyett. Az akácméz nemcsak élvezeti céllal fogyasztható, hanem a legtöbb mézhez hasonlóan, miközben a nyálkahártyánkon lassan szabadul fel belőle a hidrogén-peroxid, elpusztítja a kórokozókat. Az immunrendszerre stimuláló hatással van. Gyulladáscsökkentő, nyugtatja az idegrendszert, ezért elalvás előtt jó választás. A természetgyógyászatban asztmás tünetekre, gyomor-, bél- máj- és vesepanaszokra is javasolják. Kis mennyiségben a 2-es típusú diabéteszesek édesítőszere lehet. (Fogyasztása előtt diabéteszesek mindenképp konzultáljanak orvosukkal.) A Magyarországon termelt akácméz különleges minősége miatt hungarikumnak számít. Fogyasztása minden formában lehetséges, önmagában, kenyérrel-vajjal, teában, sütés-főzéshez, müzli alkotórészként, stb. Magas fruktóz tartalma miatt a legtovább marad folyékony.
Az akácméz már a 19. század óta az egyik legnépszerűbb mézfajta Magyarországon. Akác virágzása az időjárás függvényében május első heteire tehető. A növény általában 10 napig virágzik, de csak néhány nap tökéletes a nektárképződéshez. Ezeken a napokon milliónyi méh fáradtságos munkájától zsong az erdő. Nekik köszönhetjük, hogy a hungarikumként híres akácméz az asztalunkra kerülhet. Az akácméz a magas gyümölcscukor tartalom miatt sokáig folyékony marad, enyhe domináns íze miatt pedig kiváló édesítőszer teákba és süteményekbe. Gyógyászati szempontból kiváló köhögéscsillapító. Az akác virága sok nektárt és kevés pollent termel, ezért a virágporra érzékenyek is próbára tehetik ezt a mézfajtát. Erősíti az immunrendszert, méregtelenít, csökkenti a túlzott savképződést, gyógyítja a vérszegénységet.
Teljes tehén tejből készült mozzarella. Hűtve tárolva kb. 2 hétig lehet fogyasztani. Pizzára vagy húsok mellé ajánlom. Pizzánál érdemes előző este hűtőbe egy tányérra kivenni, hogy kicsit szikkadjon, különben eláztathatja a pizza tésztát. A tömböcskèk àra sùlymèrès utàn vàltozhat!
Ez a sajtunk parenyica tèsztàbòl kèszül. A felmelegìtett sajttèsztàt nem kinyùjtjuk hanem egy sajtformàba rakjuk. Ìgy a parenyicàt is lehet szeletelni akàr szendvicsekbe is. Termèszetesen ez is füstölt sajt, fèl kg-os kiszerelèsben lesz kaphatò. A tömböcskèk àra sùlymèrès utàn vàltozhat!
Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek minenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából! A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
Megbolondìthatjuk vele salàtànkat, tésztàinkat, de sajtkrémmel kikeverve tökéletes szendvicsfeltétként is. Nem tartalmaz adalékanyagokat, tartósítószert és cukrot. Vegán termék! Glutén és laktózmentes. Csípősségmentes Összetevők; aszalt paradicsom, paradicsomlé, fokhagyma, bazsalikom Felbontás után kb 7 napig hűtve tárolható