Kék méz (többféle áfonyával, szőlőhéj őrleménnyel, grapefruit-, citrom-, gyömbér- és fahéj-illóolajok különleges keverékével). Elsősorban a fiatalok kedvelik különleges színe miatt, amelyet a kékáfonyának köszönhet, de vörösáfonyával is gazdagítjuk. Az áfonya rengeteg flavonoidot tartalmaz, hihetetlenül magas az antioxidáns, antocián (ez felel a bogyósgyümölcsök kékes-lilás színéért) és fitonutriens tartalma. A különleges illóolaj-keverék segíti a koncentrációt, vizsgaidőszakban különösen népszerű termékünk.
Az akácméz az egyik legkedveltebb és legízletesebbnek tatott mézünk. Magas fruktóztartalma miatt a legtovább marad folyékony. Az akácméz színe szinte teljesen áttetsző, halványsárga, enyhe borostyán árnyalattal. Magas fruktóztartalma miatt a legtovább marad folyékony. Az íze kellemes, enyhén aromás, nem karakteres, ezért fogyasztása a mézzel ismerkedők számára ajánlható. Bár lassabban szívódik fel, de jól édesít, kiváló alternatíva a cukor helyett. Az akácméz nemcsak élvezeti céllal fogyasztható, hanem a legtöbb mézhez hasonlóan, miközben a nyálkahártyánkon lassan szabadul fel belőle a hidrogén-peroxid, elpusztítja a kórokozókat. Az immunrendszerre stimuláló hatással van. Gyulladáscsökkentő, nyugtatja az idegrendszert, ezért elalvás előtt jó választás. A természetgyógyászatban asztmás tünetekre, gyomor-, bél- máj- és vesepanaszokra is javasolják. Kis mennyiségben a 2-es típusú diabéteszesek édesítőszere lehet. (Fogyasztása előtt diabéteszesek mindenképp konzultáljanak orvosukkal.) A Magyarországon termelt akácméz különleges minősége miatt hungarikumnak számít. Fogyasztása minden formában lehetséges, önmagában, kenyérrel-vajjal, teában, sütés-főzéshez, müzli alkotórészként, stb. Magas fruktóz tartalma miatt a legtovább marad folyékony.
Az akácméz az egyik legkedveltebb és legízletesebbnek tatott mézünk. Magas fruktóztartalma miatt a legtovább marad folyékony. Az akácméz színe szinte teljesen áttetsző, halványsárga, enyhe borostyán árnyalattal. Magas fruktóztartalma miatt a legtovább marad folyékony. Az íze kellemes, enyhén aromás, nem karakteres, ezért fogyasztása a mézzel ismerkedők számára ajánlható. Bár lassabban szívódik fel, de jól édesít, kiváló alternatíva a cukor helyett. Az akácméz nemcsak élvezeti céllal fogyasztható, hanem a legtöbb mézhez hasonlóan, miközben a nyálkahártyánkon lassan szabadul fel belőle a hidrogén-peroxid, elpusztítja a kórokozókat. Az immunrendszerre stimuláló hatással van. Gyulladáscsökkentő, nyugtatja az idegrendszert, ezért elalvás előtt jó választás. A természetgyógyászatban asztmás tünetekre, gyomor-, bél- máj- és vesepanaszokra is javasolják. Kis mennyiségben a 2-es típusú diabéteszesek édesítőszere lehet. (Fogyasztása előtt diabéteszesek mindenképp konzultáljanak orvosukkal.) A Magyarországon termelt akácméz különleges minősége miatt hungarikumnak számít. Fogyasztása minden formában lehetséges, önmagában, kenyérrel-vajjal, teában, sütés-főzéshez, müzli alkotórészként, stb. Magas fruktóz tartalma miatt a legtovább marad folyékony.
Az akácméz már a 19. század óta az egyik legnépszerűbb mézfajta Magyarországon. Akác virágzása az időjárás függvényében május első heteire tehető. A növény általában 10 napig virágzik, de csak néhány nap tökéletes a nektárképződéshez. Ezeken a napokon milliónyi méh fáradtságos munkájától zsong az erdő. Nekik köszönhetjük, hogy a hungarikumként híres akácméz az asztalunkra kerülhet. Az akácméz a magas gyümölcscukor tartalom miatt sokáig folyékony marad, enyhe domináns íze miatt pedig kiváló édesítőszer teákba és süteményekbe. Gyógyászati szempontból kiváló köhögéscsillapító. Az akác virága sok nektárt és kevés pollent termel, ezért a virágporra érzékenyek is próbára tehetik ezt a mézfajtát. Erősíti az immunrendszert, méregtelenít, csökkenti a túlzott savképződést, gyógyítja a vérszegénységet.
Az akácvirág szervezetre gyakorolt hatásai: Köhögéscsillapító, nyák- és hurutoldó Gyomorpanaszok enyhítése Nyugtató hatás Görcsoldó és gyulladáscsökkentő hatás 1. Salátaöntetként: Az akácvirág lágy, virágos íze ideális salátaöntetekhez, különösen tavaszi vagy nyári salátákhoz, amelyek tartalmaznak zöld leveleket és friss gyümölcsöket, mint az eper vagy körte. 2. Édességekhez: Desszertekhez, például fagylalthoz vagy gyümölcstortákhoz adhatunk pár csepp akácvirág ecetet, hogy pikáns, virágos frissességet vigyünk az édességekbe. 3. Szörpök és italok: Egy kis akácvirág ecet hozzáadása limonádéhoz vagy szénsavas vízhez izgalmasan virágos ízt adhat, kiváló frissítő italokhoz. 4. Páclevekhez: Halakhoz vagy szárnyasokhoz készült könnyű pácleveket is különlegessé tehetünk vele, különösen, ha citrommal és fűszernövényekkel kombináljuk. 5. Gyümölcsös mártásokhoz: Akácvirág ecetből készült mártás jól illik gyümölcsökhöz, például almához, szilvához vagy barackhoz, amit sültek mellé tálalhatunk.
Igazi túróból készült finomság. Semmilyen hozzáadott tartósítószert nem tartalmaz. Étcsokoládés és tejcsokoládés rudit is tudtok rendelni. A diabetikus rudi természetesen étcsokoládéval készül. Egy diabetikus rudi beltartalma az én számításaim szerint: 243.17 kcal kalória 9.71 g fehérje 14.28g szénhidrát 17.64g zsír A rudi kb. 25-30 grammos. Folyamatosan bővül íz palettánk. Jelenleg az új ìzünk amit rendelni lehet a földimogyorós-karamellás rudi, mogyoró darabkás tejcsokoládèval bevonva.
Teljes tehén tejből készült mozzarella. Hűtve tárolva kb. 2 hétig lehet fogyasztani. Pizzára vagy húsok mellé ajánlom. Pizzánál érdemes előző este hűtőbe egy tányérra kivenni, hogy kicsit szikkadjon, különben eláztathatja a pizza tésztát. A tömböcskèk àra sùlymèrès utàn vàltozhat!
Ez a sajtunk parenyica tèsztàbòl kèszül. A felmelegìtett sajttèsztàt nem kinyùjtjuk hanem egy sajtformàba rakjuk. Ìgy a parenyicàt is lehet szeletelni akàr szendvicsekbe is. Termèszetesen ez is füstölt sajt, fèl kg-os kiszerelèsben lesz kaphatò. A tömböcskèk àra sùlymèrès utàn vàltozhat!
Kedves Vásárlóim! Ahhoz, hogy le tudjam sütni a kenyereket, meg kell lennie a minimum mennyiségnek, amennyit be tudok keverni. Ha a rendelésekből nem jön össze ez a mennyiség, sajnos nem tudom szállítani a megrendelt termékeket. Fagyasztóban egyébként kiválóan eltartható, akár az egész heti kenyérfogyasztást is érdemes megrendelni. Az alakorról Tisztaság, fantasztikus tulajdonságok Az alakorbúza, a tönkölyhöz hasonlóan az egyik legtisztább gabonának számít. Ez annak köszönhető, hogy a magokat teljesen körbe zárja a búzakalász, így az úgy tud fejlődni, hogy a lehető legkevésbé érik a környezetünkben előforduló káros anyagok és környezeti hatások. Mindamellett, hogy az alakor a hagyományos búzához képest lényegesen magasabb rost-, és lassú felszívódású szénhidrát-, valamint fehérje tartalommal bír, sokkal több esszenciális zsírsavat, foszfort, káliumot és B6 vitamint tartalmaz. Ezen felül egy pár egészen speciális tulajdonsága is van: Az alakor fehérje szerkezete (glutén szerkezete) 14 kromoszómából (míg a modern búzák 42-ből), ennek köszönhetően a legtöbb gluténérzékeny ember számára biztonságos a fogyasztása*. Az alacsony glutén tartalom miatt könnyebben és jobban emészthető, mint a többi gabona, és a benne lévő tápanyagok jobban fel tudnak szívódni. Magas a riboflavin tartalma, amely antioxidáns hatású, segít megkötni a szabad gyököket és csökkenti az öregedést. A hagyományos búzához képest 2x annyi A vitamint tartalmaz, mely fontos a szem egészségének megőrzésében és a rákmegelőzésben. Rendkívül magas a béta karotin és a lutein tartalma, melyek kombinációja segít a rák megelőzésben és a csökkenti az káros sugárzások okozta öregkori szembetegségek kialakulását, illetve védik az immunrendszert. Forrás: https://www.naturprojekt.hu/alakor-az-elfeledett-osgabona?srsltid=AfmBOooMTdhXf5QmFMoD3a8QvJ-Ii3by1clNHMZgT9QKsiYobgot7PAa Az ősgabonákról: Az ősgabonák pozitív tulajdonságaik miatt, mint a kedvező beltartalmi érték, egyedi ízvilág és a növényvédőszerek használata nélküli termesztés, fontos piaci lehetőséget jelentenek a biogazdálkodóknak. A környezet- és egészségtudatos vásárlók, valamint a gasztronómia szerelmeseinek pedig értékes és változatos alapanyagot biztosítanak. Az ősgabonák értékei Az alakor és a tönke ugyan a modern kenyérbúzához képest jóval magasabbra növő és alacsonyabb terméshozammal rendelkező gabonák, előnyük azonban a nagyfokú alkalmazkodóképesség, vitalitás, gyomelnyomó képesség és a kiváló betegségellenállóság. Jól bírják az extenzívebb körülményeket is, ezért ökológiai gazdálkodásba jól beilleszthetőek! Tudományos kutatások támasztják alá, hogy a tönke és az alakor ősbúza fajok kedvező zsírsav-, keményítő- és fehérjeösszetétele, emészthetősége, antioxidáns-vegyület és ásványianyag tartalma kivételesen egészséges táplálékká teszi őket. Kiváló tulajdonságaik révén ezek az ősi búzák visszahozhatják a hiányzó sokszínűséget a kenyérkultúrába, kiegészíthetik a tömegtermelést és javíthatják a pékáruk minőségét. Forrás: https://biokutatas.hu/tudastar/osgabona-termekterkep-fogyasztoknak/ Továbbá ismert, hogy műtrágyázás nélkül is képesek kalászt érlelni. Mi több, gyom- és rovarirtók, illetve egyéb kemikáliák nélkül is ellenállóbbak a legtöbb kártevővel és betegséggel szemben, mint a kultúrfajták, bár kétségtelen, hogy szakszerű művelést igényelnek. A szinte a végtelenségig túlnemesített, genetikailag elszürkült haszonnövények alkotta mezőgazdasági tájban a csupasz kenyérbúzával ellentétben számos vad tulajdonságot hordozó két gabonafaj jelentősen növeli az agrárdiverzitásnak nevezett szántóföldi sokféleséget. Márpedig az utóbbiról ma már bizonyított, hogy a fenntartható élelmiszertermelés első számú záloga. Forrás: https://qubit.hu/2022/01/18/osgabonak-tenyleg-leteznek-raadasul-a-klimavedelemben-is-egyre-fontosabbak
Glutén-, tej-, laktóz-, tojás-, szója-, GMO-, színezék-, tartósítószer-, édesítőszer-, keményítőmentes, hozzáadott cukor nélkül, kizárólag természetes növényi összetevőkből készült, belga étcsokoládéba mártott szaloncukor. VEGÁN Tárolás: száraz, hűvös helyen (5-23 C) Minőségét megőrzi: (nap.hó.év): 10.03.2025. A csomagolás eltérhet a képen láthatótól.
Csak ananászt tartalmaz, hozzáadott cukor és tartósítószer nélkül készül. A gyümölcsöt én magam szeletelem és csomagolom.