Kecskeméti Szatyor Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Kujáni Tanya

Kujáni Tanya

Homokhátság buckái között megbúvó nap sárga tanya várja a fáradt vándorokat már évtizedek óta a Kecskemétet és Lajosmizsét összekötő só hordó út mentén. Balról a Talfája csatornában csordogáló víz, jobbról pedig akácos erdő határolta a régi kúriát. Az épület a helyi kis tanyák központja volt, azaz a „Major”. Sok fáradt utazó tölthetett itt el 1-1 estét, hisz istállók és szállóhelyiségek vették körül a fő épületet. A XX. században az 5-ös főút megépülésével funkcióját vesztette a só hordó út, így a kúria is átalakult. 1999 óta a Kujáni Tanya gazdálkodás, szórakozás és pihenés célját szolgálja. Stílusa és elrendezése megegyezik a homokhátság világára jellemző jegyekkel: U alakú udvar főépülettel és melléképületekkel. A jellegzetes eperfákkal, a külön álló még ma is működő kemencés házzal. Nyugalmat sugárzó környezettel, gazdag madárvilággal és a homokhátságra jellemző növényvilággal. Őshonos kétéltűekkel (kéktorkú gyíkok, békák, homoki siklók) és ősgyepével. A Talfáji csatorna mellett a Kecskemétre jellemzően kajszibarackos és akácerdő ölén egy homokdűne tetejére épült. Egyedi mikroklímája tette lehetővé azt, hogy a homokbuckákat alaktó szelet felhasználva hajdan itt szélmalom működjön. Malomkövek tanúskodnak a régmúlt emlékeiről. A tanya területe 15 hektár. Kajszi, meggy és cseresznyeültetvények fogadják az ide látogatókat. A pihenést az udvar, a nyitott szín, horgásztó, parkerdő és a focipálya méretű gyep szolgálja. Termékeinket frissen értékesítjük, illetve, a friss meggyből és sárgabarackból házias ízű dzsem és ivólé készül. Minden termékünk a gazdaság keretein belül termelt, minimális növényvédő szeres kezelésben részesült gyümölcsökből készül.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
sls-mentes
cukormentes
állatkísérlet mentes
vegán
pálmaolajmentes
parabénmentes
vegyszermentes
kíméletes termesztésből származó
bio
Adalékanyagmentes
Környezetbarát csomagolás
Szójamentes
Tartósítószermentes
GMO-mentes takarmányozás
Előrendelhető
Ár szerint

Kajszibarack (10kg-os láda)

Integrált növényvédelemmel

10350 Ft / láda
1035 Ft/kg

Kujáni Tanya Meggylé 1l 2022

Meggy Natúrlé: A Homokhátság napsütötte buckái között terem a vitamokban és ásványi anyagokban gazdag meggy, melynek legjavából készülnek termékeink. A kizárólag saját termelésű, vegyszermentes gyümölcsökből előállított ízletes ivólé tartósítószert nem tartalmaz, így gyermekek és tartósítószer érzékenyek is fogyaszthatják. Kóstolja meg és fedezze fel benne a nagymama által készített feledhetetlen ízeket! Tartalom: 50% meggyvelő, 42 % víz, 8% cukor Hőkezeléssel tartósítva! Felbontás után hűtőben tárolandó!  

864 Ft / üveg
864 Ft/l

Kujáni Tanya Meggylekvár 720ml 2022

Meggylekvár: A Homokhátság napsütötte buckái között terem a vitamokban és ásványi anyagokban gazdag meggy, melynek legjavából készülnek termékeink. A kizárólag saját termelésű, vegyszermentes gyümölcsökből előállított ízletes lekvár tartósítószert nem tartalmaz, így gyermekek és tartósítószer érzékenyek is fogyaszthatják. Kóstolja meg és fedezze fel benne a nagymama által készített feledhetetlen ízeket! Tartalom: 100% meggy, 10% cukor Hőkezeléssel tartósítva! Felbontás után hűtőben tárolandó!

1000 Ft / üveg
1388.89 Ft/l

Kujáni Tanya Sárgabaracklé 1l 2022

Sárgabarck Natúrlé: A Homokhátság napsütötte buckái között terem a vitamokban és ásványi anyagokban gazdag sárgabarack, melynek legjavából készülnek termékeink. A kizárólag saját termelésű, vegyszermentes gyümölcsökből előállított ízletes ivólé tartósítószert nem tartalmaz, így gyermekek és tartósítószer érzékenyek is fogyaszthatják. Kóstolja meg és fedezze fel benne a nagymama által készített feledhetetlen ízeket! Tartalom: 50% sárgabarackvelő, 42 % víz, 8% cukor Hőkezeléssel tartósítva! Felbontás után hűtőben tárolandó!

1300 Ft / üveg
1300 Ft/l

Kujáni Tanya Sárgabaracklekvár 720ml 2022

Sárgabaracklekvár: A Homokhátság napsütötte buckái között terem a vitamokban és ásványi anyagokban gazdag sárgabarack, melynek legjavából készülnek termékeink. A kizárólag saját termelésű, vegyszermentes gyümölcsökből előállított ízletes lekvár tartósítószert nem tartalmaz, így gyermekek és tartósítószer érzékenyek is fogyaszthatják. Kóstolja meg és fedezze fel benne a nagymama által készített feledhetetlen ízeket! Tartalom: 100% sárgabarack, 10% cukor Hőkezeléssel tartósítva! Felbontás után hűtőben tárolandó!

1600 Ft / üveg
2222.22 Ft/l