A lestyán intenzív, édes, mégis enyhén fűszeres aromája a gyermekkor ízeit idézi fel a mindennapi kulináris elkészítés során. A Kárpátok ívében található termékeny talajok tökéletesek a lestyán termesztéséhez, amelyet ősidők óta használnak, különösen baromfihús ízesítésére. Levesek, pörköltek ízesítésére, de különféle salátákban való felhasználásra is ajánljuk. Ez a fűszer hagyományos ízt kölcsönöz az ételeknek. Rendeljen lestyánt online most! Hozzávalók: Bio termesztésű lestyán levelek, szárítva és aprítva Súly: 8g
Autentikus alapanyag, melyet saját biogazdaságunkban gondosan nevelt levelekből nyerünk. Rozmaringunkat gondosan kiszárítjuk és apróra vágjuk, hogy minden íz- és tápanyag-gazdagságot megőrizzünk, a csomagolás pedig manuálisan történik, így biztosítva az egyes csomagok minőségét és frissességét. A bio rozmaringnak számos egészségügyi előnye van, mivel gazdag antioxidánsokban, segíti az emésztést és serkenti a vérkeringést. Kulináris felhasználás: Ideális húsételekhez, például marha-, sertés- vagy csirke steakekhez, összetéveszthetetlen mediterrán ízt biztosítva Gazdagítja a grillezett zöldségek vagy a sült burgonya ízét, friss és aromás hatást adva Tökéletes levesekhez és pörköltekhez, a rozmaring mélységet és összetettséget ad az íznek. Összetevők: biotermesztésű szárított rozmaring levelek Súly: 8g
A zellerlevél az az aromás adalék, amely gazdagítja a kulináris készítmények ízét bármely konyhában. A zeller Dél-Európából, Kis-Ázsiából és a Kaukázusból származik, és terápiás előnyei miatt ősidők óta termesztik. Hazánk területén minden régióban termesztik, mind háztartásokban, mind nagy zöldségeskertekben. A zellerlevél tökéletesen feldobja a hagyományos román ételeket, például a leveseket, húsleveseket vagy pörkölteket, a házi készítésű zöldségragu pedig ízletesebb lesz, ha zellerlevéllel ízesítjük. Hozzávalók: Bio zellerlevelek, szárítva és aprítva Súly: 8g
Csípős fűszerpaprika őrleményünkhöz egy kiváló fajta csípős fűszerpaprikát termesztünk, melynek a csípőssége mellett a színe is kiemelkedő. Feldolgozása ugyanazzal az eljárással készül, mint az édes paprikáé, csípőssége ellenére még a kézi válogatást is elvégezzük. Kolbásztöltésekhez elengedhetetlen.
Az általunk termelt szegedi paprika, a bükkfán füstölésnek köszönhetően nyeri el intenzív-füstös, enyhén édeskés ízét. Jellegzetes ízt kölcsönöz húsételeknek, leveseknek, egytálételeknek, szendvicskrémeknek. Mind a klasszikus, mind a vegetáriánus konyha kedvencévé vált a közelmúltban, mivel pótolja pl. a füstölt hús ízét és illatát. Az ízélmények jobb érvényesülése érdekében érdemes forró zsiradékra szórni, amit aztán gyorsan le kell venni a tűzről és folyadékkal vagy hússal fellazítani.
A fűszerpaprika a fokhagymához hasonlóan elmaradhatatlan részét képezi a magyar konyhának. A magyarok egyedülállóan sok paprikát termesztenek és fogyasztanak. Mivel a paprika melegigényes növény, így Szeged környéke ideális a paprika termesztésére. Jelentősebb mennyiségben található benne A-, B-, C-vitamin. Kapszaicin tartalma elősegíti az emésztést, valamint gyógyszeralapanyagként használják reumatikus betegségek kezelésére. A nálunk készült fűszerpaprika kiváló minőségét a kíméletes, hosszabb előszárításnak és feldolgozásnak köszönheti. Tökéletes színt és ízt adva leveseknek, pörkölteknek, kolbászféléknek.
Fokhagymapor: A fokhagyma a magyar konyha elmaradhatatlan kelléke. Maroslele éghajlati és talajadottságainak köszönhetően kiváló hely a termesztésre. A megfelelő tisztítás és szárítást követően a megőrölt fokhagyma port üvegekbe töltjük. Semmilyen adalék anyagot nem adunk hozzá. A fokhagyma antibakteriális és gombaellenes hatással bír. Kutatók kísérletei alapján a benne található allicin ráksejt ellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Emellett tartalmaz még fontos ásványi anyagokat és vitaminokat. Ezeknek köszönhetően erős antioxidáns hatást fejthet ki. A fokhagyma porunk felhasználható levesek, főzelékek, saláták, sültek, kolbászáruk és pékáruk készítéséhez egyaránt. Fokhagymachips: A válogatott friss fokhagymát gerezdekre bontjuk, tisztítjuk majd szeleteljük. Ezután történik a kíméletes szárítás, majd miután elérte a kívánt szárazsági fokot, megfelelő pihentetés után, újabb ellenőrzés, válogatás történik, hogy csak a tökéletes minőségű szeletek kerüljenek az üvegbe. A fokhagyma chips íze sokkal erőteljesebb, mint a friss társáé. Tűzdelt húsételek elkészítésénél nélkülözhetetlen, de saláták, levesek, főzelékek, szószok készítéséhez is kiválóan felhasználható. Más alapanyaggal érintkezve visszanyeri nedvességét, ezért alkalmas például tejtermékek ízesítésére is (fokhagymás sajt). A szárítással történt tartósítás miatt évszaktól függetlenül elérhető ugyanaz a zamatos fokhagyma, mint amit frissen megszokhattunk. Fél teáskanálnyi mennyiség egy közepes méretű friss fokhagyma gerezdnek felel meg. Adalékanyagot, ízfokozót nem tartalmaz! Füstölt fokhagymapor: A füstölt fokhagyma kiválóan alkalmas abban az esetben, ha egy kis plusz füstös ízt szeretnénk belecsempészni ételeinkbe.