Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek minenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából! A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. Az ízesítés a legürdülő sávban választható. Az ár ízesítésenként eltérő! A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek minenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
Lassú, vadkovászolt, édes kalács tésztába fonódott csokoládés töltelék. Mindezen túl még ey kis házi tartósítószer mentes ribizli lekvárral is megkentem a tetejét. /A kép még nem saját, de hamarosan lesz saját is./ Összetevők: cukor, növényi tej, búzaliszt, kókuszolaj, burgonya, citromhéj, só, kovász, vanília, kakaópor (22%-os), vaj, sütő rum.
A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége. Lassú, vadkovászolt, édes kalács tésztába fonódott vajas, csokoládés töltelék. A hozzávalók 70%-át csomagolásmentesen szerzem be, illetve a kiszállítás során is igyekszem újra hasznosított csomagolást használni. Összetevők: cukor, tej, búzaliszt, tojás, citromhéj, só, kovász, vanília, kakaópor (22%-os), vaj, sütő rum.
A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége. Lassú, vadkovászolt, édes kalács tésztába fonódott barack lekváros diós töltelék. Összetevők: cukor, tej, búzaliszt, tojás, citromhéj, só, kovász, vanília, barack lekvár, sütő rum, dió.
.Hosszú, vadkovászos eljárással készült puha levelestészta és a házi barack lekváros dió kedvenc kollaborációja. Aki szereti a zserbót, annak tökéletes majszolni való. Összetevők: teavaj, tojás, búzaliszt, cukor, víz, teljes őrlésű búzaliszt, kovász, só, dió, vanília, citromhéj, rum aroma, házi barack lekvár
A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége. Hosszú, vadkovászos eljárással készült sütőtökös vajas croissant egy kis fahéjas-vaníliás cukorral beburkolva. Minden Petra kenyér termék adalékanyagmentes és magas minőségű hozzávalókból készült, amiknek egy részét lehetőségeimhez mérten csomagolás mentesen szerzem be a Zöld misszió csomagolásmentes bolton keresztül. :) Összetevők: teavaj, tojás, búzaliszt, cukor, víz, méz, teljes őrlésű búzaliszt, kovász, só, fehéj, vanília, frissen sült sütőtökpüré,
A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége. Lassú, vadkovászolt, édes fonott kalács. Máglya rakás recept, avagy hogyan csináljak a finom kalácsból íz orgiát /Elnézést az elfogultságért, ez a kedvencem :) / Hozzávalók /Világbajnok Borbás Marcsi recept/: Az alaphoz: 6 db kifli (Kaláccsal klasszisokkal jobb) 6-8 ek vörösbarack-lekvár (sima is jó természetesen) 4 ek darált dió 4 tojássárgája 2 dkg porcukor Az öntözéshez: 2,5 dl zsíros tej 2,5 dl tejszín 1 citrom lereszelt héja 1 narancs lereszelt héja Az almához: 40 dkg kemény húsú alma 2 ek barna nádcukor 2 dkg vaj 1 kk őrölt fahéj A fehérjehabhoz: 4 tojásfehérje 4 ek kristálycukor plusz 2 ek baracklekvár Részletesebben itt olvasható: https://egy.hu/gasztro/klasszikus-maglyarakas-109303# Összetevők, allergének: cukor, tej, glutén, tojás és ezen túl még citromhéj, só, kovász és vanília paszta. /Tej és cukor mentesen is meg tudom csinálni a kalácsot, de ezt csak egy minimális rendelési mennyiség felett, külön egyeztetve tudom megcsinálni./
Hosszú, vadkovászos eljárással készült levelestészta és a folyós, ragadós kakaó gyermekkorba visszarepítő találkozása. Minden Petra kenyér termék adalékanyagmentes és magas minőségű hozzávalókból készült, amiknek egy részét lehetőségeimhez mérten csomagolás mentesen szerzem be a Zöld misszió csomagolásmentes bolton keresztül. :) A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége. Összetevők: teavaj, tojás, búzaliszt, cukor, víz, teljes őrlésű búzaliszt, kovász, só, kakaó, vanília
Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek minenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
Hosszú, vadkovászos eljárással készült leveles tészta batyuba csomagolt túrós töltelék. A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége. Minden Petra kenyér termék adalékanyagmentes és magas minőségű hozzávalókból készült, amiknek egy részét lehetőségeimhez mérten csomagolás mentesen szerzem be a Zöld misszió csomagolásmentes bolton keresztül. :) Összetevők: teavaj, tojás, búzaliszt, cukor, víz, méz, teljes őrlésű búzaliszt, kovász, só, vanília, túró, mazsola, sütőrum, citromhéj
Lassú, vadkovászolt, édes kalács tésztába fonódott vajas, csokoládés-narancsos töltelék. Mindezen túl még ey kis házi tartósítószer mentes barack lekvárral is megkentem a tetejét. Összetevők: cukor, tej, búzaliszt, tojás, citromhéj, só, kovász, vanília, kakaópor (22%-os), vaj, sütő rum, narancshéj, baracklekvár(ezzel van megkenve a teteje).