A fehér csicseriborsó fajtája Dónia névre hallgat, mely egy magyar fajta, Iregszemcsén nemesítették a Kaposvári Egyetem kutatóintézetében. A csicseriborsóban található protein és rost nagyon hasznos a szervezetünk számára. Kalcium tartalma hasonlóan magas mint a tejé, vagy a joghurté. Kiváló humusz, leves vagy főzelék készíthető belőle. A sült csicseriborsó nagyszerű alternatíva lehet chips helyett is. Készíthet édes verziót is fahéjjal, vagy fűszerezheti sóval vagy chilivel is. Tökéletes rágcsálnivaló lehet popcorn vagy chips helyett, érdemes kipróbálni. Termelte: Óbert Ágnes - Borjád (Pécs és Mohács közt) Óbert Ágnes és családja Borjádon és környékén gazdálkodik. A gyümölcsöktől a zöldségeken át a takarmányokig sokféle növényt termesztenek, valamint feldolgozott termékek is szerepelnek a kínálatukban. A csicseriborsót először zöldítésnek vetették, és elég szép termést hozott. Ez lesz a harmadik év, hogy újravetik, extenzív termesztésben, vegyszerek nélkül fejlődik a növény. A talajerőutánpótlásban szerepel szerves és műtrágya is.