Kocsis Zoli vagyok, fiatal gazdálkodó. A kalocsai tájkörzethez tartozó Fajsz településen szántóföldi zöldség- és növénytermesztéssel foglalkozom. Végzettségemet tekintve agrármérnök és növényorvos vagyok.
Növényeinket integrált növényvédelmi szemlélettel, csökkentett műtrágya- és növényvédőszer felhasználással termesztem. Többféle növényt termelünk, de ezek közül csak a fűszerpaprikából és az étkezési mákból lesznek feldolgozott termékek, amelyek a vásárlók kosarába kerülhetnek.
Étkezési mákunk őszi vetésű, kék színű, nagyon édes, finom. Azért is szeretjük az őszi vetésű mákot, mert hamarabb virágzik, mint a tavaszi mák, és a legjelentősebb állati kártevője, a máktokormányos bogár még nincs jelen ilyenkor, így rovarölőt sem kell használnunk ellene. Betakarítás után egy profi tisztítóüzemben tisztíttatjuk ki a termést, így 99,5%-os tisztaságú mákot adhatunk vevőinknek.
Fűszerpaprika őrleményeink kézműves termékek, hiszen a kézi szedés, és a szárítás előtti válogatás, szártalanítás rengeteg kézimunkát igényel (idénymunkában foglalkoztatott nyugdíjas asszonyok egyesével válogatnak, csumátlanítanak minden paprikát). A hagyományos, régi magyar fajták termesztése; a lassú, növénykímélő feldolgozás, és a már említett kézi válogatás nagyon szép színt eredményez őrleményeinknél, ami kiváló ízzel, aromával párosul.
A vevői igényeknek eleget téve már bükkával füstölt fűszerpaprika őrleményt is készítünk. Ennek a spanyol- és dél-amerikai receptek, valamint a vegetáriánus ételek kedvelői nagyon örülnek.