Kecskeméti Szatyor Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Petra kenyér

Petra kenyér

Grónai Petra vagyok, kistermelőként tevékenykedő ifjú pék lány, mindössze 24 éve koptatom földünk életető talaját. Gyerek korom óta sütök-főzök, illetve agrármérnökként kézenfekvő és egyértelmű lépés volt, hogy kistermelőként fogok bele a kovászolt pékáruk készítésébe. A saját lisztünk felhasználásával igyekszem mindig valami újat és finomat sütni nektek, de őszintén megvallva, nem csak miattatok, magam miatt is teszem, hiszen ez táplálja a szenvedélyem a sütés iránt: az újabb és újabb finomságok megalkotása, tökéletesítése. Mint kistermelő, kertészkedek is a gabonán túl, így a lekvárok és felhasznált gyümölcsök egy része is a saját kezem munkája. Én magam is igyekszem tudatosan táplálkozni, így az egész eszmerendszerem szerves részét képzi az adalékanyagmentes, nagymama konyháját idéző kovászolt pékáru sütés. Röviden fogalmazva a lekvár és befőtt tartósítószer nélkül az igazi és a kenyérbe nem való más a kovászon, vizen, liszten és són (esetleg zöldségeken) kívül. A kevesebb néha több. 

Sok mindent csinálok - habár a sütés lefedi az időm egy nagy részét-,  a maradékban pedig igyekszem minél több időt a kütyüktől távol tölteni, így emailben, vagy üzenetben nem vagyok elérhető. Ezért kérlek benneteket, inkább keressetek bizalommal telefonon bármikor az alábbi telefonszámon:

06202791879

Termékek

Kategóriák
Aktív szűrők Szűrés
Allergének
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
sls-mentes
cukormentes
állatkísérlet mentes
vegán
pálmaolajmentes
parabénmentes
vegyszermentes
kíméletes termesztésből származó
bio
Adalékanyagmentes
Környezetbarát csomagolás
Szójamentes
Tartósítószermentes
GMO-mentes takarmányozás
Előrendelhető
Ár szerint

Aszalt paradicsomos cheddaros kenyér (500g)

petra kenyér tésztába burkolt cheddar és aszalt paradicsom.    Összetevők: Búzaliszt, víz, só, cheddar, aszalt paradicsom, kovász, 

1850 Ft / db
3700 Ft/kg

Bejgli

Vadkovászos diós és mákos bejgli. Sok és lágy töltelékkel, omlós tésztába. A diósat barack lekvárral szokta készíteni, a mákosat pedig tejesen, vaníliásan és egy pici titrommal, egyszóval fincsmincsi mákos töltelékkel. 

3950 Ft / db
7900 Ft/kg

Cheddar sajtos-Jalapenos kenyér 500g

petra kenyér tésztába burkolt cheddar és jalapeno. Vigyázat csíp, de még nekem is megérte a próbát! :)   Összetevők: Búzaliszt, víz, só, cheddar, jalapeno, kovász, 

1850 Ft / db
3700 Ft/kg

Csokis Jeruzsálemi kalács (600g)

A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége.  Lassú, vadkovászolt, édes kalács tésztába fonódott vajas, csokoládés töltelék. A hozzávalók 70%-át csomagolásmentesen szerzem be, illetve a kiszállítás során is igyekszem újra hasznosított csomagolást használni.     Összetevők: cukor, tej, búzaliszt, tojás, citromhéj, só, kovász, vanília, kakaópor (22%-os), vaj, sütő rum. 

2850 Ft / db
4750 Ft/kg

Fahéjas pusszancs (200g)

Mit érezhet aki beleharap egy fahéjas pusziba? A vanília és a fahéj táncát, egy puha de nagyon szaftos táncparketten, miközben a narancsos, vajas, citromos ízjegyek halk zeneként kísérik az egész darabot. 

950 Ft / db
4750 Ft/kg

Ferdinánd kalács

  A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége.  Összetevők: teavaj, tojás, búzaliszt, cukor, víz, méz, teljes őrlésű búzaliszt, kovász, só, vanília, bio citromhéj 

900 Ft / db
4500 Ft/kg

Fonott kalács (500g) (kovászos)

A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége.  Lassú, vadkovászolt, édes fonott kalács. Máglya rakás recept, avagy hogyan csináljak a finom kalácsból íz orgiát /Elnézést az elfogultságért, ez a kedvencem :) / Hozzávalók /Világbajnok Borbás Marcsi recept/: Az alaphoz: 6 db kifli (Kaláccsal klasszisokkal jobb) 6-8 ek vörösbarack-lekvár (sima is jó természetesen) 4 ek darált dió 4 tojássárgája 2 dkg porcukor Az öntözéshez: 2,5 dl zsíros tej 2,5 dl tejszín 1 citrom lereszelt héja 1 narancs lereszelt héja Az almához: 40 dkg kemény húsú alma 2 ek barna nádcukor 2 dkg vaj 1 kk őrölt fahéj A fehérjehabhoz: 4 tojásfehérje 4 ek kristálycukor plusz 2 ek baracklekvár Részletesebben itt olvasható: https://egy.hu/gasztro/klasszikus-maglyarakas-109303# Összetevők, allergének: cukor, tej, glutén, tojás és ezen túl még citromhéj, só, kovász és vanília paszta. /Tej és cukor mentesen is meg tudom csinálni a kalácsot, de ezt csak egy minimális rendelési mennyiség felett, külön egyeztetve tudom megcsinálni./ 

1850 Ft / db
3700 Ft/kg

Kovászos töltött fánk

Itt a farsang áll a bál, tovább nem jut eszembe, de legalább újra lesz töltött kovászos fánk juhú! Ugyan úgy igyekszem mindent a legjobb alapanyagokból csinálni, se pálma olaj, se margarin, se semmi faramuci dolog. De van benne bio citrom héj, teavaj, napraforgó olajban sütöm, tartalmaz tejet és tojást (bocsiii :( ) Finom magas gyümölcs tartalmú lekvárokkal töltöm őket és ha van vaníliakrémes, az mindig főzött krém nem por alapú. Továbbá ha nutellásat csinálok, hát azt nem tudom szépíteni, az nutellás, mindenes.     

650 Ft / db
650 Ft/db

Lila édesburgonyás kenyér (750g)

Hosszú, vadkovászos eljárással készült lila édesburgonyás fehér kenyér. Azon túl, hogy a lila édesburi mesebeli színt kölcsönöz a kenyérnek, még egy átlagosnál puhább bélzetet és kellemes, enyhén édeskés utóízt is eredményez.  /Szezonalitásából fakadóan csak néhány hétig lesz elérhető/   Összetevők: Búzaliszt, víz, só, batáta, kovász

1850 Ft / db
2466.67 Ft/kg

Mákos hajtott 650g)

Lassú, vadkovászolt, édes kalács tésztába fonódott, puha mákos töltelék, amit sütés után egy kis vaníliás-citromos fehércsokoládé ganacheval nyakonöntve tettem még élvezhetőbbé. Összetevők: cukor, tej, búzaliszt, tojás, citromhéj, só, kovász, vanília, vaj, mák, citromhéj, mascarpone. 

2950 Ft / db
4538.46 Ft/kg
...

Petra kenyér (750g) (kovászos)

Hosszú, vadkovászos eljárással készült fehér kenyér, amit egy kevés burgonya püré tesz még puhábbá a ropogós felszín alatt. Mivel semmilyen adalékanyagot nem használok, így zöldségekkel igyekszem elérni a legfinomabb kenyér szerkezetet, ami ez esetben a burgonya/ batáta, de ez ízében és textúrájában sem markánsan észrevehető.   Összetevők: Búzaliszt, víz, só, édesburgonya püré, kovász

1650 Ft / db
2200 Ft/kg