Kecskeméti Szatyor Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Petra kenyér

Petra kenyér

Grónai Petra vagyok, kistermelőként tevékenykedő ifjú pék lány, mindössze 24 éve koptatom földünk életető talaját. Gyerek korom óta sütök-főzök, illetve agrármérnökként kézenfekvő és egyértelmű lépés volt, hogy kistermelőként fogok bele a kovászolt pékáruk készítésébe. A saját lisztünk felhasználásával igyekszem mindig valami újat és finomat sütni nektek, de őszintén megvallva, nem csak miattatok, magam miatt is teszem, hiszen ez táplálja a szenvedélyem a sütés iránt: az újabb és újabb finomságok megalkotása, tökéletesítése. Mint kistermelő, kertészkedek is a gabonán túl, így a lekvárok és felhasznált gyümölcsök egy része is a saját kezem munkája. Én magam is igyekszem tudatosan táplálkozni, így az egész eszmerendszerem szerves részét képzi az adalékanyagmentes, nagymama konyháját idéző kovászolt pékáru sütés. Röviden fogalmazva a lekvár és befőtt tartósítószer nélkül az igazi és a kenyérbe nem való más a kovászon, vizen, liszten és són (esetleg zöldségeken) kívül. A kevesebb néha több. 

Sok mindent csinálok - habár a sütés lefedi az időm egy nagy részét-,  a maradékban pedig igyekszem minél több időt a kütyüktől távol tölteni, így emailben, vagy üzenetben nem vagyok elérhető. Ezért kérlek benneteket, inkább keressetek bizalommal telefonon bármikor az alábbi telefonszámon:

06202791879

Termékek

Kategóriák
Aktív szűrők Szűrés
Allergének
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
sls-mentes
cukormentes
állatkísérlet mentes
vegán
pálmaolajmentes
parabénmentes
vegyszermentes
kíméletes termesztésből származó
bio
Adalékanyagmentes
Környezetbarát csomagolás
Szójamentes
Tartósítószermentes
GMO-mentes takarmányozás
Előrendelhető
Ár szerint

Áfonyás, márványsajtos desszertkenyér (400g)

A márványsajt egy reggel felkelt és úgy érezte semmi dolga nem akad, így elment tehát áfonyához, hogy közösen belemásszanak a Petra kenyér tésztájába és jól megízesítsék azt. (Remélem nem gyaláztam meg túlzottan a fejetekben duruzsoló micimackó dallamát) /Szezonalitásából fakadóan csak néhány hétig lesz elérhető/   Összetevők: Búzaliszt, víz, só, áfonya lekvár, kovász, márványsajt, édesburgonya, burgonya

1650 Ft / db
4125 Ft/kg

Csokis Jeruzsálemi kalács (600g)

A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége.  Lassú, vadkovászolt, édes kalács tésztába fonódott vajas, csokoládés töltelék. A hozzávalók 70%-át csomagolásmentesen szerzem be, illetve a kiszállítás során is igyekszem újra hasznosított csomagolást használni.     Összetevők: cukor, tej, búzaliszt, tojás, citromhéj, só, kovász, vanília, kakaópor (22%-os), vaj, sütő rum. 

2850 Ft / db
4750 Ft/kg

Fonott kalács (500g) (kovászos)

A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége.  Lassú, vadkovászolt, édes fonott kalács. Máglya rakás recept, avagy hogyan csináljak a finom kalácsból íz orgiát /Elnézést az elfogultságért, ez a kedvencem :) / Hozzávalók /Világbajnok Borbás Marcsi recept/: Az alaphoz: 6 db kifli (Kaláccsal klasszisokkal jobb) 6-8 ek vörösbarack-lekvár (sima is jó természetesen) 4 ek darált dió 4 tojássárgája 2 dkg porcukor Az öntözéshez: 2,5 dl zsíros tej 2,5 dl tejszín 1 citrom lereszelt héja 1 narancs lereszelt héja Az almához: 40 dkg kemény húsú alma 2 ek barna nádcukor 2 dkg vaj 1 kk őrölt fahéj A fehérjehabhoz: 4 tojásfehérje 4 ek kristálycukor plusz 2 ek baracklekvár Részletesebben itt olvasható: https://egy.hu/gasztro/klasszikus-maglyarakas-109303# Összetevők, allergének: cukor, tej, glutén, tojás és ezen túl még citromhéj, só, kovász és vanília paszta. /Tej és cukor mentesen is meg tudom csinálni a kalácsot, de ezt csak egy minimális rendelési mennyiség felett, külön egyeztetve tudom megcsinálni./ 

1850 Ft / db
3700 Ft/kg

Narancsos-csokis babka (700g)

Lassú, vadkovászolt, édes kalács tésztába fonódott vajas, csokoládés-narancsos töltelék. Mindezen túl még ey kis házi tartósítószer mentes barack lekvárral is megkentem a tetejét.  Összetevők: cukor, tej, búzaliszt, tojás, citromhéj, só, kovász, vanília, kakaópor (22%-os), vaj, sütő rum, narancshéj, baracklekvár(ezzel van megkenve a teteje). 

3150 Ft / db
4500 Ft/kg
...

Petra kenyér (750g) (kovászos)

Hosszú, vadkovászos eljárással készült fehér kenyér, amit egy kevés burgonya püré tesz még puhábbá a ropogós felszín alatt. Mivel semmilyen adalékanyagot nem használok, így zöldségekkel igyekszem elérni a legfinomabb kenyér szerkezetet, ami ez esetben a burgonya/ batáta, de ez ízében és textúrájában sem markánsan észrevehető.   Összetevők: Búzaliszt, víz, só, édesburgonya püré, kovász

1650 Ft / db
2200 Ft/kg

Teljes kiőrlésű kenyér (750g)

. Én egy teljes őrlésű kenyér vagyok tönköly korpával és édesburgonyával. kb. 35-40g rostot tartalmazok 100gra vetített tömegemben és puha vagyok, meg finom attól mert teljesőrlésű kenyérre hajazok.  Vegán szendvics reci: natúr hummusz egy kis curry fűszerrel ás graham masalaval felturbózva Vega hambi pogácsa +lenmag és napraforgómag és egy kevés édesburgonya püré (a hambi bucinál olvasható) majonéz saláta paradicsom párolt lilakáposzta /Ha összeállítottam akkor serpenyőben, vajon vagy zsíron, vagy vegán opciókén margarinon vagy oliva olajon aranybarnára pirítom a szendvics mindkét oldalát/ Összetevők: liszt bl80, liszt tk220, só, kovász, víz, édesburi, tönkölykorpa, *napraforgómag néha

1750 Ft / db
2333.33 Ft/kg

Teljes kiörlésű magvas kenyér (700g) (kovászos)

Én egy teljes őrlésű kenyér vagyok, egy kis napraforgó magot bújtatva a bélzetembe és magvas bundába bújva, 40-50%-ban tartalmazok teljes őrlésű lisztet.    Összetevők: liszt bl80, liszt tk220, só, kovász, víz, naprafotgó mag, szezámmag, lenmag, zabpehely

1750 Ft / db
2333.33 Ft/kg