Kecskeméti Szatyor Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Gabonafélék

Szűrés
Új termékek
Csak új termékek
Allergének
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
sls-mentes
cukormentes
állatkísérlet mentes
vegán
pálmaolajmentes
parabénmentes
vegyszermentes
kíméletes termesztésből származó
bio
Adalékanyagmentes
Környezetbarát csomagolás
Szójamentes
Tartósítószermentes
GMO-mentes takarmányozás
Előrendelhető
További szűrők
Ár szerint

Bánkúti búza HÉTFŐN ÉJFÉLIG rendelhető

A bánkúti búza, ami negyedszázadon át a legjobb volt hazánkban, s amit még 1960-ban is a vetésterület 65%-án termesztettek. A nemesítője Baross László volt, aki 1906-ban kezdett nemesíteni Bánkúton, a nevéhez fűződő B-1201 fajta pedig 1933-ban a kanadai Regina városában tartott búza világkiállításon I. díjat nyert. Utóbbinak 1970-től szűnt meg hazai termesztése, amikor a kombájnozásnál már nehézséget jelentett a magasra nőtt és elhajló kalászosok betakarítása. Ekkortájt kezdődött meg a gabonák „kombájnra optimalizálása”, amely a minőségi hanyatlást is magával hozta, ezt pedig a teremsztés során vegyszerekkel, sütéskor  pedig adalékanyagokkal igyekeznek azóta is kompenzálni. Az utóbbi időben azonban több helyen újra elkezdték termeszteni.

470 Ft / kg
470 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2023-10-06
Rendelhető 2023-10-04-ig

BIO búzakorpa 3kg

A búzakorpa a búzaszemek őrlésekor keletkező melléktermék, tartalmazza a termés héját, a csírarészeket, fehérjeszemcséket. Mint élelmi rost, fel nem szívódó szénhidrát. Nemcsak cukorból áll, hanem cellulózból, pektinből, nyákanyagokból, ligninből. Ezek emészthetetlen összetevők, nem rakódnak le a szervezetben, sőt segítenek kitisztítani a bélrendszert a lerakódott salakanyagokból. Növényi rostként magnéziumtartalma is jelentős. A búzakorpa felhasználható kenyérfélékhez, süteményekhez, kekszekhez, fogyasztható gyümölcslevekben, tejben, joghurtban, levesben is.

1200 Ft / csomag
400 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2023-10-06
Rendelhető 2023-10-04-ig

BIO rozs (szemes) őrlésre előkészítve 5 kg

A rozs a búza után a legfontosabb gabonafélénk. Vitalizáló, immunerősítő hatású, növeli a fizikai erőnlétet. Gazdag B-vitaminokban, kalciumban, magnéziumban, nitrogénben és foszforban. A rozs sikértartalma jóval kisebb a búzáénál, ezért a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél.

2000 Ft / csomag
400 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2023-10-06
Rendelhető 2023-10-04-ig

BIO rozskorpa

A bio rozskorpa értékes élelmi rostforrás, és teltségérzetet biztosít, ezért ajánlott a diétázóknak. Jól illik a tejhez, és hozzáadható a kenyértésztához, süteményekhez és kenyérhez.A rozskorpa fogyasztásakor fontos, hogy növeljük a folyadékbevitelt.

1200 Ft / kg
400 Ft/kg

Patt.v.kukorica 0,5kg, bio_HÉTFŐ ÉJFÉLIG_NE TÖRÖLD UTÁNA

Pattogatni való bio kukorica Kérek mindenkit, hogy a KOSARÁBA TETT TERMÉKEKET HÉTFŐ ÉJFÉL UTÁN LEHETŐSÉG SZERINT MÁR NE TÖRÖLJE, mert az áru összekészítése a rendelőfelületen lévő többi terméktől eltérően már kedden megtörténik, így a kosárba tett termék mindenféleképpen leszállításra kerül. A törölt termékek így a bevásárlóközösség kasszáját terhelik. Köszönöm szépen a megértést!

1500 Ft / csomag
3000 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2023-10-06
Rendelhető 2023-10-04-ig

Tönke dara

2200 Ft / kg
1100 Ft/kg