A búzakorpa a búzaszemek őrlésekor keletkező melléktermék, tartalmazza a termés héját, a csírarészeket, fehérjeszemcséket. Mint élelmi rost, fel nem szívódó szénhidrát. Nemcsak cukorból áll, hanem cellulózból, pektinből, nyákanyagokból, ligninből. Ezek emészthetetlen összetevők, nem rakódnak le a szervezetben, sőt segítenek kitisztítani a bélrendszert a lerakódott salakanyagokból. Növényi rostként magnéziumtartalma is jelentős. A búzakorpa felhasználható kenyérfélékhez, süteményekhez, kekszekhez, fogyasztható gyümölcslevekben, tejben, joghurtban, levesben is.
A bio rozskorpa értékes élelmi rostforrás, és teltségérzetet biztosít, ezért ajánlott a diétázóknak. Jól illik a tejhez, és hozzáadható a kenyértésztához, süteményekhez és kenyérhez.A rozskorpa fogyasztásakor fontos, hogy növeljük a folyadékbevitelt.