Kecskeméti Szatyor Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
 2022.03.01

Fontos infók

A bevásárlóközösség működése:

A bevásárlóközösségek (más neveken: kosárközösségek, szatyor közösségek, batyu közösségek) olyan önkéntes alapon szerveződő csoportok, amelyekben a helyi termelők és vásárlók közvetlen kapcsolatba kerülnek egymással . Ezen közösség létrejöttét és működtetését az önkéntesek végzik. A közvetítő szerepet egy civil szervezet, a Kecskeméti Szatyor Közösség Egyesület látja el, így semmilyen kereskedelmi vonatkozása nincs ennek a működési formának.

Hogyan  történik mindez a gyakorlatban?

A webshopban a vásárlási időszak alatt tett megrendeléseket heti egy átadónapon beszállítják a termelők az átadópontra adott időintervallumban, majd az önkéntesek vásárlónként ládákba rendezik a termékeket. A vásárlók ugyan azon a napon, de egy másik időpontban vehetik át a termékeiket. 

Egy-egy rendelési hét jelenleg így néz ki:
Vásárlási időszak: szombat reggeltől szerda éjfélig
Átadónap: PÉNTEK, 
         átvétel termelőktől 13.00-15.00 óra között
         átadás vásárlóknak 16.00-18.00 óra között

Helyszín: Szatyor Közösségi Ház, Kecskemét, Gizella tér 3/E

Fotó a helyszínről és a parkolásról, hogy könnyebben megtaláljatok minket!

Fizetés kizárólag készpénzzel!

 

Az alábbiakban részletesebben is megtaláljátok a közösség egyes tagjaira vonatkozó információkat:

Vásárlóknak:

Ha fontosnak tartod, hogy élelmed valóban egészséges legyen és megbízható forrásból származzon, ha foglalkoztat, hogy vásárlásaid milyen hatással vannak a környezetre és a gazdaságra, ha a bevásárlást nem pusztán személytelen kötelességként szeretnéd megélni, akkor a bevásárlóközösség jó lehetőség arra, hogy kipróbáld, milyen a részese lenni egy egészen újfajta gondolkodáson alapuló kezdeményezésnek.

Hogyan működik?

  1. A  bevásárlóközösségen keresztül történő vásárláshoz először regisztrálnod kell a webshopba. 
  2. A vásárlási időszak alatt BEJELENTKEZÉS UTÁN tudsz vásárolni a termékekből. Rendeléseden bármikor módosíthatsz, azaz a kosarad "nyitva" marad a rendelési időszak lezárásáig. Ami ekkor a Kosaradban található, az válik a végleges rendeléseddé!
    * kivéve az előrendelhető termékek esetében. Erről bővebben itt olvashattok! 
  3. A rendelésedről másnap visszaigazoló e-mailt kapsz - amennyiben ezt nem kaptad meg, mindenképp jelezd felénk a kecskemetiszatyor@gmail.com email címen.
  4. A fentebb megadott időpontban és helyszínen veheted át a rendelésedet. Fontos információ: általános szerződési feltételeink értelmében a vásárlástól jogodban áll elállni a megrendelést követően, de legfeljebb az előkészítési napon, azaz CSÜTÖRTÖK 12.00 ÓRÁIG! Ezen szándékodat írásban jelezheted a kecskemetiszatyor@gmail.com email címen. Ennek hiányában a fizetési kötelezettséged továbbrs is fennáll, függetlenül attól, hogy a termékeket át tudtad-e venni az átadónapon. Amennyiben ennek nem tudsz eleget tenni, neved és vásárlási lehetőséged törlődik az adatbázisból.

A vásárlás részletesebb menetéről az ÁSZF-ben olvashattok.

Nagyon kíváncsiak vagyunk tapasztalataitokra, véleményetekre! Akár a termékekkel, akár az átadónappal, vagy bármi egyébbel kapcsolatban van észrevételetek, javaslatotok, mindenképp jelezzétek nekünk a kecskemetiszatyor@gmail.com email címen, hogy ezekből tanulva építkezhessünk a jövőben!

Termelőknek

A Szatyor célja egy olyan közösség létrehozása, amely az élelmiszer eladás-vásárláson túl valódi egységként képes értékes tevékenységeket ellátni. Olyan közösségé, melyben az önkéntesek közreműködésével a termelő és a vásárló között bizalmi kapcsolat alakul ki, amely messze túlmutat a termékelőállító/fogyasztó viszonyon. Ha termelőként úgy érzed, hogy azonosulni tudsz ezekkel az értékekkel, ha fontos számodra, hogy a termelési folyamatokban a környezetetkímélő megoldásokat részesítsd előnyben és hogy egészséges, minőségi termékeket állíts elő, kérjük lépj velünk kapcsolatba a kecskemetiszatyor@gmail.com email címen, vagy keresd illetékes önkéntesünket, Szigeti-Bognár Krisztinát a 06704336288 telefonszámon.

Termelőknek szóló részletes leírás az átadónap menetéről és egyéb tudnivalókról elérhető itt.
Termelői regisztrációs és termékfeltöltő segédlet elérhető itt.

Önkénteseknek:

A Szatyor Közösséget önkéntes alapon működtetjük. A működéshez szükséges feladatokat az önkéntesek érdeklődése és kapacitása alapján közösen határozzuk meg és osztjuk fel. Az átadónapok létrejöttéhez és általában az egyesület szemléletformáló tevékenységéhez kapcsolódó széleskörű, változatos feladatokról van szó, melyeket teljes egészében a létrejött csapat tagjai alakítanak ki maguknak. a úgy érzed, szívesen vállalnál szerepet a Szatyor céljainak megvalósításában, kérjük lépj velünk kapcsolatba a kecskemetiszatyor@gmail.com email címen.

Főbb feladatkörök:
-         átadónapok szervezése/lebonyolítása
-         weboldallal kapcsolatos feladatok
-         rendezvényszervezés (nyilvános és belső, csapatépítő alkalmak)
-         önkéntes menedzsment
-         termelőkkel való kapcsolattartás, látogatás, toborzás
-         szerződések, egyéb adminisztratív, hivatalos ügyek
-         marketing
Ezeken belül és ezeken felül bármilyen, a közös cél elérését elősegítő tevékenység szóba jöhet, amit az önkéntesek magukénak éreznek és szívesen vállalnak akár rendszeres, akár alkalmi, projekt jelleggel.

Támogatók: