Angol szalonnáról egy kicsit bővebben. :) Az angolszalonna bőrös vagy bőr nélküli szalonnás karajból formázott téglatest alakú, sózással, füstöléssel tartósított húsáru, melynek egyik része húsos, vöröses vagy rózsaszín tónussal, a másik része pedig a fehér szalonnára hasonlít. Milyen formában fogyaszthatod ezt a finom húsos karajt? Friss zöldségekkel kiegészítve ízletes reggeli, tízórai lehet belőle. Húsvétkor és karácsonykor elsősorban főzve szokás fogyasztani, de egyéb alkalmakkor akár sütve is elkészítheted. Akár salátát, akár mustárt vagy tormát választasz hozzá, biztosan nem fogsz csalódni. Hogyan főzd meg az angolszalonnát? Az angolszalonnát lehet nyersen is enni, hiszen a füstölési eljárásnak köszönhetően már készterméknek minősíthető. Viszont főzve még markánsabb ízvilággal találkozhatsz. Semmi pikantéria nincs a főzésében, ugyanazt a módszert kell alkalmaznod, mint a normál füstölt áruk, sonkák és csülkök főzése esetén. Ugyanúgy hideg vízbe téve kell elkezdeni az angolszalonna főzését, lassú tűzön, több órán keresztül, minek végére tökéletes, omlós puhaságú húst kaphatsz. A darabàr hozzávetőleges becslés, a pontos ár a súlymérés után kerül meghatározásra.
Természetes hozzávalókból készült, teljes mértékben adalékanyag mentes bio mangalica-sertés debreceni kolbász juhbélben. Összetevők: Combhús, szalonna, koriander, szerecsendió, só bors A végső ár a pontos súlymérés után kerül meghatározásra.
Füstölt kolozsvári szalonna, konyhasóval tartósítva. Nitrites pácsót nem tartalmaz.
Kb. 40dkg-os darabokban szállítom, de ennél nagyobb kiszerelés is kérhető. Az ár súlymérés után lesz pontos.
Természetes hozzávalókból készült, teljes mértékben adalékanyag mentes bio füstölt száraz kolbász vegyesen mangalica és házisertés húsból. A szálak hozzávetőleg 25 dkg-osak, a végső ár a pontos súlymérés után kerül meghatározásra.
Természetes hozzávalókból készült, teljes mértékben adalékanyag mentes bio füstölt száraz kolbász vegyesen mangalica és házisertés húsból. A szálak hozzávetőleg 25 dkg-osak, a végső ár a pontos súlymérés után kerül meghatározásra.
Kedves vásárlóink! Lehetőség nyílik füstölt szívsonka vásárlására elsősorban 0,5-0,7 kg körüli darabokra gondoltuk szeletelni. Hagyományos sózással készült.Ha valaki szeretne egészben arra is van lehetőség,egy darab 4 kg körül van. Egész szívsonka rendelés a : benihuskucko@gmail.com lehetséges Súlymérés minden esetben szükséges.
Egy sonka 1-1,5 kg körül van. Mérés szükséges. Így főzzük a húsvéti sonkát !! :) Fontos, hogy ne főtt sonkát vásároljunk, hanem érlelt, füstölt, kötözött sonkát. Előző nap áztassuk be, másnap pedig annyi órán át főzzük, ahány kilós a sonka. Bence javaslata szerint, ha nincs időnk beáztatni a húst, akkor több vízben és kétszer olyan hosszú ideig kell főzni a húsvéti sonkát, amit aztán a levében hagyjuk kihűlni. Hihetetlenül puha és omlós lesz a végeredmény. A Tojást a sonka főzőlevében főzzük meg Extra tipp, hogy húsvét reggel a tojásokat a sonka főzőlevében főzzük meg, így lesznek ugyanis szuperzamatosak. Forró vízben 4-5 percig főzzük a tojásokat. Aki keményebben szereti, rátehet még 1-2 percet a főzési időre. Jó készülődést:)
Természetes hozzávalókból készült, teljes mértékben adalékanyag mentes bio mangalica-sertés virsli juhbélben. A bolti klasszikus virslitől eltérően durvább darálású, kevésbé homogén. Abálást követően kerül betöltésre, ezért hőkezelés csak az élvezeti értéke miatt ajánlott. A szálak hozzávetőleg 7 dkg-osak, a végső ár a pontos súlymérés után kerül meghatározásra.
Füstölt szívsonka hosszában felezve, kb 1,1-1,4kg/db! Nitrites pácsót nem tartalmaz.