Kecskeméti Szatyor Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Varga Frigyes királybúzája®

Varga Frigyes királybúzája®

Üdvözlöm a Közösséget. Varga Zalán vagyok Izsákról, a királybúza/királybúzaliszt örököse-tulajdonosa.

A királybúza egy ősbúza keresztezés, néhai édesapám, Varga Frigyes izsáki nemesítői munkájának eredménye. Édesapám nagy csodálója volt az alapvetően remek tápérték potenciállal rendelkező, ám kicsit bonyolultabb sütőipari kezelhetőségű ősgabonáknak, de mindenekelőtt a tönkölybúzának. A királybúza (és néhány társa) mögötti nemesítői-fejlesztői célja így nem volt más, mint a tönköly megszelídítése, fogyaszthatóbbá tétele ⇒ a tönköly kedvezőbb élettani hatásainak keresztezése a felhasználóbarátabb, jobb sütési tulajdonságokkal bíró más, szintén erős búzatípusokkal.

A királybúzával sikerült megalkotnia a már elterjedt búzatípusokhoz képest egy olyan új változatot, aminek lisztjével tulajdonképpen szinte bármit el lehet készíteni, mondhatni eléggé univerzális. Formatartó tulajdonságokat kapott, közelebb áll a hazai konyha kívánalmaihoz, ízléshez.

A Varga Frigyes királybúzája® királybúzaliszt termékekről érdemes lehet még tudni, - azon túl, hogy a garantált a nemesítői eredetről van szó - hogy a szintetikus műtrágyától mentes termeltetésre helyezem a hangsúlyt, ami édesapámnak is leginkább szemléletmódja volt. A célom, hogy a királybúzalisztből végre tényleg egy ilyen hátterű termék juthasson el minél szélesebb kör számára.

Termékek

Kategóriák
Aktív szűrők Szűrés
Allergének
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
sls-mentes
cukormentes
állatkísérlet mentes
vegán
pálmaolajmentes
parabénmentes
vegyszermentes
kíméletes termesztésből származó
bio
Adalékanyagmentes
Környezetbarát csomagolás
Szójamentes
Tartósítószermentes
GMO-mentes takarmányozás
Előrendelhető
Ár szerint
A termelő jelenleg szünetelteti a rendelést, nézzen vissza később.

Teljes kiőrlésű királybúzaliszt

200-as kiőrlésű Varga Frigyes királybúzája® teljes kiőrlésű királybúzaliszt A királybúza egy ősbúza keresztezés, mely mögött a nemesítői-fejlesztői cél így nem volt más, mint a tönköly megszelídítése, fogyaszthatóbbá tétele ⇒ a tönköly kedvezőbb élettani hatásainak keresztezése a felhasználóbarátabb, jobb sütési tulajdonságokkal bíró más, szintén erős búzatípusokkal. általános minőségi jellemzők: fehérjetartalom 14 - 18%; nedves sikér 30 - 38%; terülés 1,5 - 3,5 mm/ó; esésszám 300 - 450 mp formatartó tulajdonságokat kapott, eltérő a fehérjeszerkezete színe sárgás (durumhoz hasonló) közelebb áll a hazai konyha kívánalmaihoz, ízléshez konkrétan egyedi, jellegzetes íze van a királybúzalisztnek önmagában is univerzális; más lisztek, vagy extra sikér stb hozzáadása nélkül is felhasználható mindenre (száraztésztára is) - esetleg kisebb tesztelés, próba szükséges míg az ember kitapasztalja, hogy adott recept egyes hozzávalóiból mi lesz az ideális mennyiség A nemesítő indikatív alapreceptje sima kenyérhez: 1000g királybúzaliszt 650ml víz 12g só 15g élesztő (igen, bármilyen meglepő is lehet, ha megfelelő az élesztő akkor ennyi is elég, szépen meg fog kelni vele a tészta)

1500 Ft / db
750 Ft/kg

Világos királybúzaliszt

80-as kiőrlésű Varga Frigyes királybúzája® világos királybúzaliszt A királybúza egy ősbúza keresztezés, mely mögött a nemesítői-fejlesztői cél nem volt más, mint a tönköly megszelídítése, fogyaszthatóbbá tétele ⇒ a tönköly kedvezőbb élettani hatásainak keresztezése a felhasználóbarátabb, jobb sütési tulajdonságokkal bíró más, szintén erős búzatípusokkal. általános minőségi jellemzők: fehérjetartalom 14 - 18%; nedves sikér 30 - 38%; terülés 1,5 - 3,5 mm/ó; esésszám 300 - 450 mp formatartó tulajdonságokat kapott, eltérő a fehérjeszerkezete színe sárgás (durumhoz hasonló) közelebb áll a hazai konyha kívánalmaihoz, ízléshez konkrétan egyedi, jellegzetes íze van a királybúzalisztnek önmagában is univerzális; más lisztek, vagy extra sikér stb hozzáadása nélkül is felhasználható mindenre (száraztésztára is) - esetleg kisebb tesztelés, próba szükséges míg az ember kitapasztalja, hogy adott recept egyes hozzávalóiból mi lesz az ideális mennyiség A nemesítő indikatív alapreceptje sima kenyérhez: 1000g királybúzaliszt 650ml víz 12g só 15g élesztő (igen, bármilyen meglepő is lehet, ha megfelelő az élesztő akkor ennyi is elég, szépen meg fog kelni vele a tészta)

7500 Ft / db
750 Ft/kg