Pálinkánkhoz jellemzően a mezőtúri birs fajtát dolgozzuk fel, mellyel az elmúlt években jelentős szakmai elismeréseket szereztünk (Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny aranyérem: 2021, 2022, 2023; ezüstérem: 2024). E fajta gyümölcsének nedvességtartalma a többi birsfajtához képest nagyobb, de még így is, kihozatal szempontjából nem a legelőkelőbb helyet foglalja el. Citrusfélékre és a fás jegyekre egyaránt emlékeztető intenzív, fűszeres illat jellemzi, melyet szájban hosszú, izgalmas íz követ. Íz- és illatélménye fenséges pálinkává emeli. A birs pálinkák kóstolásakor alapvetően eltérő karakterű termékekkel találkozhatunk: néhány inkább kompótra , befőttre, birsalmasajtra emlékeztető, míg mások citrusok héját idéző fanyar ízvilágot idéznek, de természetesen előfordulnak a két jellemzőt házasító párlatok is, ide tartozik a Zsoldos birspálinkája is. Nemes íz- és illatjegyeit az utolsó cseppek elfogyasztását követően is még hosszan élvezhetjük poharunkban. A gyümölcs érdekessége, hogy a viaszos héján található egy természetes bolyhos védőréteg, mely, ha bekerül a cefrébe, a végeredmény a kapszaicinéhoz hasonló csípős érzetet kelt a szájban.
Egyedi festett palackja sejteti, hogy nem mindennapi italról van szó. A szomolyai feketecseresznye pálinka könnyed eleganciáját a világ legvadabb chilije, a Carolina Reaper fűszerezi. A chilipaprika szárított formában kerül beágyazásra a pálinkába - olyan mértékben, hogy az még ízletes és kellemesen fogyasztható legyen. Az eredmény egyszerre játékos és fékezhetetlen - haladó szellemű fogyasztók számára nyit új dimenziót, amelyben a nyitány gyümölcsös, a lecsengés viszont tüzes. A Capsicum nem csak egy párlat, hanem egy kihívás, pohárban!
A cseresznyéből készült pálinkánk könnyed, illatában visszafogott, üde, kellemes aperitif. Sokak nagy kedvence, pedig mind illatban, mind zamatjában vannak nála erőteljesebb, testesebb párlatot adó gyümölcsök. Játékosan könnyed, finom és nem erős. Fogyasztása szobahőmérséklet alatt, 18-20 Celsius fokon válik a legélvezetesebbé. Mivel nem testes a párlat, az alkoholtartalmára különösen figyelni kell.
A ribizli bokor a savanyú, tápanyagban gazdag, nem meszes talajt kedveli, hűvösebb éghajlaton és vízzel gazdagon ellátott területen érzi igazán jól magát. Ez alapján hazánk a termőterületének déli határát jelenti, mégis a magas talajvízállású helyeken előfordulása gyakoribb lehet. A belőle készült pálinka nagyon karakteres, erőteljes, össze nem téveszthető illatú, ami egyéni ízléstől függően lehet kellemes vagy éppen taszító hatású is. Pálinka alapanyagként az egyik legmegosztóbb gyümölcs. Az édes, lekváros jelleg mellett ízében, illatában jelen van fűszeres fanyarsága, és az érett gyümölcsre jellemző egyfajta kesernye, ami nem hiba, hanem a növény tulajdonsága.
Korai érésű szőlőfajta (augusztus közepétől szüretelik), mely nagyon jellegzetes illatú és aromájú, muskotályos jellege miatt egyaránt kedvelt gyümölcsként, bornak kierjesztve és pálinka formájában. Itt fontos megjegyeznünk, hogy a legteljesebb zamatú, parfümösen illatos pálinka akkor készíthető belőle, ha egészséges, jó minőségű szőlőt használunk alapanyagként, amit gyümölcsként cefrézünk és nem a törkölyét használjuk. Kihozatala nagyon jó, mint a szőlő fajtáké a legtöbb esetben. Nem testes, de kivételesen intenzív illatú párlat készíthető belőle, amelynek értékeit alacsonyabb alkohol fokon értékelhetjük igazán. A rá jellemző tulajdonságok bizonyos termőterületeken kivételes minőséget eredményezhetnek. Ilyen a Zsoldos Irsai Olivér szőlőpálinka. Illata és íze egészen komplex, virágos-gyümölcsös muskotályossága mellett gyógynövényes, fűszeres, mézes-virágos, telt, egészen intenzív illat. Pálinkáink közül a legnagyszerűbbek egyike. A pohárból kilógó, parfümösen intenzív illatával tökéletesen harmonizáló ízvilága könnyen rabul ejt, újra és újra visszakóstolásra csábít. Fogyasztását leginkább önmagában ajánljuk, érdemes több, apró kortyban fogyasztani.
A kajszibarack pálinka illata intenzív, édes és zamatos, harmóniában van az ízével. Lágyan gyümölcsös, lekváros, gazdag, hosszan tartó aromája a legkiválóbb pálinka élménnyé teszi fogyasztását. Alacsonyabb alkoholtartalommal a gyümölcsössége jobban kiemelkedik. Virágos, mézes karakterét izgalmasan fűszeressé teheti a mandulás magzamat.
Hommage a magyar szőlőműveléshez A párlat a klasszikus gin ízvilágot ötvözi a magyar föld hagyományaival: a boróka a kiindulópont, de fő karakterét Bianca fajtából készült szőlőpárlatunk adja. Ezért viseli büszkén a "Magyar Termék" védjegyet - mert a szellem hazai, az íz világszintű. Garantáltan 100 % magyar alapanyagból, 100 %-ban Magyarországon készül.
A Lepotica fajtából készült pálinkánk illata intenzív, sokszor parfümös, lágy, tiszta, gyakran virágos jegyeket is tartalmazó, nagyon kellemes, összetéveszthetetlen karakter.