Hosszú, vadkovászos eljárással készült fehér kenyér, amit egy kevés burgonya püré tesz még puhábbá a ropogós felszín alatt. Mivel semmilyen adalékanyagot nem használok, így zöldségekkel igyekszem elérni a legfinomabb kenyér szerkezetet, ami ez esetben a burgonya/ batáta, de ez ízében és textúrájában sem markánsan észrevehető.
Összetevők: Búzaliszt, víz, só, édesburgonya püré, kovász
Magyarországon termett barna rizs.
A magas rost- és ásványianyag-tartamú, alacsony glikémiás indexű egészséges szénhidrátforrás.
GMO- és gluténmentes termék!
A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési folyamatokra is jó hatással van.
A rizs termesztése Kisújszállás határában történik, és helyben, a rizshántoló és csomagolóüzememben készül el a késztermék is. Itt egy kézben megvalósul az elvárható élelmiszerbiztonsági követelmény: a termék nyomonkövethetősége a szántóföldtől az asztalig.
Gyártó: Nagykun 2000 Mg. Zrt , Kisújszállás
Származás: Magyarország
Kiszerelés: 1 kg
A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége.
Lassú, vadkovászolt, édes kalács tésztába fonódott vajas, csokoládés töltelék. A hozzávalók 70%-át csomagolásmentesen szerzem be, illetve a kiszállítás során is igyekszem újra hasznosított csomagolást használni.
Összetevők:
cukor, tej, búzaliszt, tojás, citromhéj, só, kovász, vanília, kakaópor (22%-os), vaj, sütő rum.
2024-es, étkezési, szemes mák. Nagyon finom, édes, kékszínű, alaposan tisztított. Rovarölőszer mentes termesztés.
A mákfogyasztás jótékony hatásai: A mák gazdagon tartalmaz magnéziumot, növényi zsírsavkat, aminosavat, foszfort, kalciumot, káliumot és vasat. Hatását pedig többek között abban fejti ki, hogy lassítja az öregedési folyamatokat, azaz megállítja a csontszövetek leépülését, és elkezdi újraépíteni őket. Két evőkanálnyi mák 253 milligramm kalciumot és 286 mikrogramm vasat tartalmaz, amely körülbelül a napi szükséglet negyedét fedezi. A kalcium a csontok egészsége miatt fontos, de kell a szív és az idegrendszer megfelelő működéséhez is.
Családi csomag 15 db Étcsokis Rudi
Csalàdi csomag az "Édesszájúaknak"!
Egy csomagban 15 db ètcsokis rudi található, a màr jòl megszokott ìzben ès minősègben.
Az októberi fagyok előtt szedve, gondos fűrtválogatás után 2-3 celsius fokon tárolva. A szükséges nyári növényvédelmi kezelések óta nem kapott semmilyen vegyszert A Moldova fajta magas antioxidáns tartalma miatt javasolt a rendszeres fogyasztása a téli hónapokban
A brokkoli (Brassica oleracea convar. botrytis var. italica) a vadkáposzta (Brassica oleracea) egy termesztett változata. Közeli rokonai közé tartozik a karfiol, a fejes káposzta, a bimbós kel és a karalábé. A brokkoli sok vitamint tartalmaz, leginkább béta-karotint (pro-A), folsavat (B9) és aszkorbinsavat (C), de jelentős a tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), kalcium, és vastartalma is. Fontos szerepe van a rákmegelőző étrendben.
A brokkolit már a rómaiak is ismerték és termesztették, Brassicának nevezték, ezt a nevet vette át az olasz nyelv is. Már az idősebb Caius Plinius Secundus megemlékezik egy hasonló növényről. Ez nagyon hasonlított a ma is ismert brokkolihoz. Ez is bizonyítja, hogy Itália területén termesztették és fogyasztották ezt a zöldséget, a római korban. A brokkoli neve megemlítésre került Apicius[1] szakácskönyvében is. Majd az 1560-as években találunk rá utalást Franciaországban. Ebben az időben Angliában még teljesen ismeretlen, mint termesztett növény. A 19. században az olasz bevándorlók vitték be Amerikába, de a növény csak az 1920-as években vált igen népszerűvé. Magyarországon, bár már régóta ismert zöldségnövény, nagyobb mértékben csak az utóbbi 20 évben terjedt el, a brokkolit immár sokféleképpen használják a háztartásokban. Kuktafazékban készítve megóvhatjuk a benne lévő vitaminokat, és mélyhűtésre is alkalmas. Nem csak rózsája, hanem szára is ehető.
A végső ár a pontos súlymérés után kerül meghatározásra.
A kéz melegétől jól formázhatóvá válik, így felveszi az edény, vagy az élelmiszer formáját, kb. egy évig használható. 100 % természetes, hulladékmentes, Antibakteriális alternatívája a folpacknak és zacskóknak.
1 db L méretű kendő van a csomagolásban.
L méret: 28 cm x 36,5 cm pl. tálak lefedése, sütőtök, kenyér, karfiol csomagolása.
Ismertető:
A kendő tökéletesen alkalmazható élelmiszerek tárolására, és azok frissen tartására, mivel a méhviasz egy 100 %-ban természetes, vízlepergető és baktériumölő hatású anyag. Egy igazi hulladékmentes megoldás, teljes egészében természetes. A méhviaszos kendő élettartama ≈1000 használat, ez a gyakoriságától és gondosságától függően várhatóan egy év, ezt követően pedig komposztálható.
Használata:
A kéz melegétől jól formázhatóvá válik, így felveszi az edény, vagy az élelmiszer formáját. Alkalmas zöldségek, gyümölcsök, sajt, pékáru, nasi csomagolására, vagy az ételt tartalmazó pohár, edény lefedésére. Használható a hűtőben és a fagyasztóban is -10 ºC-ig. A méhviasz a kéz melegétől kicsit ragadóssá válik, ennek köszönhetően az összeérő felületeket jól összetartja, alakja a következő kicsomagolásig változatlan marad.
Tisztítása:
Használat után nedves ruhával, szivaccsal, vagy csap alá tartva tisztítható maximum szobahőmérsékletű vízzel, esetleg egy csepp mosogatószerrel. Mosógépbe nem tehető, mert a meleg kioldja az anyagból az összetevőket.
Felfrissítése:
Ha a sok használattól kikopik a viasz, két sütőpapír között átvasalva újra egyenletessé válik.
Mire nem alkalmas?
Forró étel, nyers hús, hal és folyadék tárolására nem alkalmas, valamint célszerű kerülni az alkohollal való érintkezést is. Mikrohullámú sütőbe nem tehető, mert a melegtől kioldódnak az összetevők.
Összetétele és készítése
A pamutvászonra olvasztott méhviasz, növényi gyanta és organikus olíva olaj réteg kerül. A felhasznált méhviasz a manufaktúra közelében található családi méhészetből származik. Minden kendő, és az összes munkafolyamat kézzel készül. Magyar termék.
Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek minenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából.
A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
A vegyes virágméz az egyik legkedveltebb mézünk. Az íze, színe nagyon sokféle lehet, mivel számtalan fajta mezei virágról, gyógynövényről gyűjtik a méhek, emiatt beltartalmilag is kiváló méznek számít. Mindenhol az ott honos virágok határozzák meg a vegyes virágméz jellegét. A mi mézünk színe aranysárgás, közepesen sötét. Íze harmonikus, " gyümölcsös".
A vegyes virágméz sokféle szénhidrátot, szerves savat, illóolajakat, flavonoidokat tartalmaz. Magas az ásványi anyag és nyomelem tartalma. Immunerősítő, jól alkalmazható meghűlések, a torok, a gége és a szájüreg gyulladásainak megelőzésére, kezelésére. Sebgyógyító, nyugtató, roboráló hatású. Kristályosodásra hajlamos, de ez a minőségét nem befolyásolja. 40 fokos vízfürdőbe állítva folyékonyságát visszanyeri.
Fogyasztása minden formában ajánlott. Önmagában kanalazva. Italokba: tea, kávé, tej. Étkezéshez: kenyérre kenve magában vagy vajjal, palacsintába, süteményekbe, sültekhez, keleti konyha édes-csípős ételeihez.
Ez a sajtunk parenyica tèsztàbòl kèszül. A felmelegìtett sajttèsztàt nem kinyùjtjuk hanem egy sajtformàba rakjuk. Ìgy a parenyicàt is lehet szeletelni akàr szendvicsekbe is. Termèszetesen ez is füstölt sajt, fèl kg-os kiszerelèsben lesz kaphatò.
A tömböcskèk àra sùlymèrès utàn vàltozhat!
A fürjtojásokat először megfőzzük, megpucoljuk. Aztán több, mint 1 napig pácoljuk, majd 3-4 óra hosszáig bükkfa forgácson, kemencében füstöljük, végül pedig üvegekbe rakjuk és olajjal vagy ecetes páclével felöntjük. A pác illetve a füstölés különleges, egyedi ízt ad a tojásoknak, amelyek így tartósabbak, könnyebben szállíthatóak. Gyakorlatilag egy egészséges készétel. Tartósítószer-, színezék-, hozzáadott cukormentes (natúr és a fokhagymás-zöldfűszeres). A teljes páclé (200 db tojáshoz való) 1 kávés kanál mézet tartálmaz. Csak a saját fürjeink tojását felhasználva készül, amelyeket tápmentesen, magunk által kevert magkeverékkel etetünk.
Felbontás nélkül hűvös helyen vagy hűtőben (20 fok alatti hőmérsékleten) legalább 30 napig őrzi meg minőségét, felbontva hűtőben kb. 1 hétig eláll.
Kiszerelés: 1 üveg 12 db fürjtojást tartalmaz mérettől függően.
Összetevők:
Natúr füstölt: főtt füstölt fürjtojás, hidegen sajtolt napraforgó olaj
Fokhagymás-zöldfűszeres: füstölt, főtt fürjtojás, fokhagyma, petrezselyem, hidegen sajtolt napraforgó olaj, balzsam ecet, parajdi só, kistermelői méz, cayenne bors
Thai curry ízesítésű: főtt fürjtojás, curry, chili, kurkuma, koriander, balzsam ecet, fahéj, fokhagyma
Aszalt szilva-fahéjas: főtt fürjtojás, aszalt szilva, balzsam ecet, fahéj, kardamom, ánizs, cukor, méz
Lilahagymás: főtt fürjtojás, lilahagyma, ecet, cukor, szemes bors, víz
Égen – földön, tejben – vajban, három ifjú felfedező a sajtkészítés titkait keresi a Sajtbolygón. Útjuk során tejóceánon, túrógombóc szigeten járnak, tejszínhab-felhőn utaznak, és penészsárkánnyal is találkoznak. A Sajtbolygó - sajtkészítés mesterségéről című hiánypótló mesekönyv a Mesterség mesék sorozat első darabja. Az 5-8 éves korosztálynak szóló színes, kemény borítós mesekönyvet Szabadkai Andrea szerző illusztrálta. A mese szárnyán kíváncsiságot és igényt ültet a gyerekek képzeletébe a sajtok és a sajt készítés iránt. Becsempészi a családok életébe a helyi termékek szeretetét, a mesteremberek tiszteletét. A könyv végén Sajt és sajtmester ajánlót is találnak, akikhez érdemes ellátogatni! A könyvben sajtlabirintus, és sajtmanó színezőt is talál az olvasó. Minden vásárló Sajttündér lehet, mert 300 Ft minden eladott könyv után a Szimbiózis Alapítvány, és a fogyatékossággal élő sajtkészítők részére adomány lesz. A november 12-ig leadott rendelésre dedikált példányt adunk. Farm In Flow - Farm mesék és mesés farmok
Közeledő ünnepekre hangolódva, fogadjátok szeretettel :-)
Horgolt gyertya advent asztaldíszt készítettem, fekete-szürke-ezüst gyertyákkal, ledes mécsessel a biztonság kedvéért.
Ajánlom otthonra, irodába, tárgyalóba, munkahelyre, orvosi várókba, üzlet kirakatába, osztályterem díszének.
Egyedi ajándéknak vagy saját részre is tökéletes dekoráció.
Más színű horgolt gyertyával rendelni lehet sallothorgolas.hu honlapomon található elérhetőségeimen.
Méretek: 30 cm hosszú, 12 cm széles, legmagassabb gyertya 12 cm.
80-as kiőrlésű Varga Frigyes királybúzája® világos királybúzaliszt
A királybúza egy ősbúza keresztezés, mely mögött a nemesítői-fejlesztői cél nem volt más, mint a tönköly megszelídítése, fogyaszthatóbbá tétele ⇒ a tönköly kedvezőbb élettani hatásainak keresztezése a felhasználóbarátabb, jobb sütési tulajdonságokkal bíró más, szintén erős búzatípusokkal.
általános minőségi jellemzők: fehérjetartalom 14 - 18%; nedves sikér 30 - 38%; terülés 1,5 - 3,5 mm/ó; esésszám 300 - 450 mp
formatartó tulajdonságokat kapott, eltérő a fehérjeszerkezete
színe sárgás (durumhoz hasonló)
közelebb áll a hazai konyha kívánalmaihoz, ízléshez
konkrétan egyedi, jellegzetes íze van a királybúzalisztnek önmagában is
univerzális; más lisztek, vagy extra sikér stb hozzáadása nélkül is felhasználható mindenre (száraztésztára is) - esetleg kisebb tesztelés, próba szükséges míg az ember kitapasztalja, hogy adott recept egyes hozzávalóiból mi lesz az ideális mennyiség
A nemesítő indikatív alapreceptje sima kenyérhez:
1000g királybúzaliszt
650ml víz
12g só
15g élesztő (igen, bármilyen meglepő is lehet, ha megfelelő az élesztő akkor ennyi is elég, szépen meg fog kelni vele a tészta)
Lábszár
Ha igazán finom pörköltet szeretne valaki fogyasztani, akkor a pofahús mellett mindenképpen erre essen a választása. Lehet, a leginasabb végtag, ugyanakkor kollagénben gazdag az izomszövet, és kellően puhára főzve, nagyon finom ételt tudunk belőle készíteni. Baráti társaságok, pince partik állandó résztvevője lehet, ha a bogrács mellet szeretnénk hangulatosan eltöltetni a napot.
A marha melyik részéből: A comb alatti, izmosabb, inassabb hús rész.
Tárolás: 1-3 celsius fokon. Ha jó a vakumm és hűtőben tartod ezen a hőfokon, akkor 2 hétig is eltarthatod (vagy akár 3-4 hétig is, de mi csak 2 hetet garantálhatunk)
Tipp: Ha felbontottad a vakuum zacskót vagy véletlen magától elegendet a vakuum, akkor tedd egy tánnyérra és még 1-2 napig eláll, vagy le is fagyaszthatod.
Natur termékeim mellé egy igazi valódi prémium szuperélelmiszer is kapható kínálatunkból.
Nagy tisztaságú környezetben gyűjtött by Andi's 100% natúr Csipkebogyóhús lekvárom jó szívvel ajánlom.
Immunerősítő, magas rosttartalom, öregedésgátló, érfal erősítő, ízületi fájdalom, légúti megbetegedések ellen, vérképző hatású, májvédő és méregtelenítő hatásai mellett számtalan jótékony hatással bír.
Fogyasztható önmagában, süteményekbe, piskótába, palacsintába, kenyérre kenve, joghurtba keverve, lábadozás nátha esetén vagy csak úgy akár gyerekeknek is kiskanállal eszegetve.
Összetevő: 100% gyümölcsvelő, cukor
Illetve teljes cukormentes változat is kapható, mely nem tartalmaz semmilyen hozzáadott édesítőszert sem, csak a tömény 100% natur gyümölcs velőt tartalmazza.
Befőzőautomatában hőkezelve így ténylegesen minden hatóanyag benne is marad!
Nem tartalmaz hozzáadott vizet, semmilyen zselésítő anyagot, ízfokozót, tartósítószert, színező anyagot.
Felbontást követően hűtőben tárolandó. A cukormentes változat kissé hígabb állagú lehet, mint a cukros változata.
314ml/üveg
Sütőtök
Vegyszermentes!
Sütnivaló butternut típusú .
Darabra van a rendelés és utólagos súly mérés max 3 kg egy darab.
Húsa narancssárga színű, kellemesen édes.
Kalocsa környékén, így Fajszon is nagy hagyománya van a fűszerpaprika termesztésének, feldolgozásának. A családunk is több generációra visszatekintve mindig termelt fűszerpaprikát, melyet fel is dolgozott, így a hagyományos módszereket már gyerekkoromban láthattam.
! ! ! 2024-es őrleményünk a Szatymazi Paprikamustrán Arany minősítést ért el ! ! !
A magas minőség elérése már a szántóföldön kezdődik: jó minőségű (bár kevesebbet termő) régi magyar fajtákat használunk. Műtrágya kijuttatásunk minimális, inkább szerves- és ásványi trágyák adják a tápanyagot a paprikanövényeknek, ezzel is kímélve a talajt- és a környezetet. Ami a permetezéseket illeti: felszívódó növényvédőszereket nem használunk, főleg bio termesztésben is alkalmazható szerekhez nyúlunk - amennyiben szükséges. Levéltetvek ellen a katicabogarakat is segítségül hívjuk a védekezésben. A betakarítás kézzel történik, csak az egészséges, érett terméseket szedjük le. Ezután Raschell tömlőkbe (úgynevezett „szákokba”) töltjük a termést, magas, szellős helyre akasztjuk, majd következik körülbelül negyven nap szikkasztás, utóérlelés. Ebben az időszakban koncentrálódik a szín a paprikában, ami a festéktartalom tartósságát eredményezi. A szikkasztás után – napszámosok bevonásával – kiválogatjuk a paprikát, minden hibás, rossz bogyót kidobunk, az egészségesekről eltávolítjuk a szárat. Ez egy nagy kézimunka igényű, ezáltal költséges folyamat, ráadásul a késztermékünk is kevesebb lesz 15-20 százalékkal. Ezután jutunk el a kíméletes szárítás, majd a darálás műveletéhez. A paprika festéktartalmát minden évben laboratóriumban bevizsgáltatjuk: általában 210-270 ASTA érték között szokott lenni a miénk. Az Élelmiszerkönyv előírása alapján az I. osztályú őrleményeknek 100 ASTA érték felettinek kell lenni, a boltokban így maximum 110-120 ASTA értékű paprikákat lehet vásárolni, ami számunkra nagyon alacsony minőséget jelentene. (ezért a mi paprikánkból kevesebb is elég a jó szín eléréséhez egy pörköltben például, mint a nagyüzemiből).
2024-es termésünk a Szatmazi Paprikamustrán arany minősítést ért el.
Brownie & narancs ízű szaloncukor – 0% hozzáadott cukorral
A klasszikus karácsonyi édesség újragondolva – természetes összetevőkkel, gluténmentesen és hozzáadott cukor nélkül!
Ez a brownie és narancs ízű szaloncukor tökéletes választás azoknak, akik tudatosan étkeznek, mégis szeretnék élvezni az ünnepek ízeit.
Mitől különleges?
Gazdag csokoládés brownie íz, amit friss, természetes narancsaroma tesz izgalmassá
Gluténmentes zabpehelylisztből készü 0% hozzáadott cukor – csak természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz
Vegán és laktózmentes, így szinte bárki számára élvezhető
Összetevők:
Datolyapaszta, gluténmentes zabpehelyliszt, étcsokoládé (kakaómassza, kakaóvaj, édesítőszer: maltitol, természetes vanília aroma, szójalecitin), kakaópor (8%), repceolaj, glicerin, természetes narancsaroma (1%), só.
Tárolás: száraz, hűvös helyen, naptól védve (5–23 °C között)
Átlagos tápérték
100 g termékben / g/100g
Energia
1786 kJ / 428 kcal
Zsír
22,5 g
amelyből telített zsírsavak
7,4 g
Szénhidrát
45,2 g
amelyből cukrok
15,6 g*
Rost
8,9 g
Fehérje
6,5 g
Só
0,12 g
*Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Kistermelői natur batáta szirom Nettó tömeg: 90g
Készresütött, natur, napraforgóolajban készült.
Igazi szeletelt lila, fehér, narancssárga édesburgonyából. Nem tartalmaz ízfokozót, nincs semmilyen adalék.
Ajánlom fogyasztani magában vagy lecsós,lecsós-chilis,ajváros, padlizsános,rozmaringos, habanerós, carolina reaperes batáta pástétomjaimmal.
Utólag sózni, ízesíteni lehet.
Minőségét megőrzi (nap,hó,év): jelzéssel, minimum 30 nap szavatossággal szállítva.
Szobahőmérsékleten visszazárt dobozban tartandó.
Összetevők: batáta, napraforgóolaj.
Csomagolása szelektíven gyűjthető, otthon többször is használható.
1250 Ft / doboz
13.89 Ft/g
Termelőink
Nagyka dekoráció
Nyugdíjasként viszonylag sok kihasználatlan szabadidőm van. Unokáim, akiktől a Nagyka nevet kaptam, gyorsan nőnek, velük egyre kevesebb feladatom van.
Mindig érdelelt a kézimunkázás. A kötés-horgolás szeretetét Nagymamámtól kaptam, aztán jött a varrogatás, majd a DIY technikák (decoupage, stencilezés, gyertya-és kerámiaöntés stb) kipróbálása. Munkáim mind kisebb lakásdekorációk, használati tárgyak, ünnepnapok hangulatát emelő díszítések.
Kézzel készült munkáimmal örömöt, vidámságot szeretnék vinni az érdeklődők mindennapjaiba, magamnak hasznos elfoglaltságot találva.
Kálmán-Juhász Orsi vagyok, végzettségem szerint fotográfus és természetgyógyász - fitoterapeuta, emellett 2 waldorfos kislány anyukája és "az örök tanulni vágyó". A Szatyiba 3 éve egy gyerekkori barátnőm hívására érkeztem lelkes önkéntesként. Akkor csupán
"Végzettségemet tekintve villamosmérnök vagyok. Akkor jó ötletnek tűnt ez a pálya, később kiderült, hogy nem az én világom. Négy gyermekem nevelgetése közben kerestem az utamat, megszereztem különböző képesítéseket (társasházkezelő, pénzügyi közvetítő, bi
"Ha lenne valamennyi kívánságom, mondjuk hét, az egyik az lenne, hogy az embertársaim szerte a világban vegyenek fel egy olyan szemüveget, amihez hasonlót láthatatlanul viselünk a Szatyor közösségben. Egyszerűbb, barátságosabb, békésebb lenne a világ. Ez
Tájékoztató
FIGYELEM!A KOSARADBA TETT TERMÉKEK
AUTOMATIKUSAN MEGRENDELÉSRE KERÜLNEK
A VÁSÁRLÁSI IDŐSZAK VÉGÉN, AZAZ SZERDA
ÉJFÉLKOR! A RENDELÉS LEADÁSÁHOZ NINCS SZÜKSÉG A RENDELÉS VÉGLEGESÍTÉSÉRE!
RENDELÉS ÁTVÉTELE: PÉNTEK 15-18 ÓRA, KÁPOLNA UTCA 22.