Tökmagkrémünk a sajtolás és szűrést követően hátramaradó nagyon értékes tökmag „massza” Ez a massza tartalmaz még olajat, így amikor üvegbe tesszük az feljön a tetejére egy záró réteget alkotva. Felhasználható pirítósra kenve, joghurtos saláta öntetbe, illetve reggeliző krémnek használva.
A zsírszegényített tökmagőrlemény – tökmagliszt – fehérjetartalma (54-56%) kiemelkedő, szénhidrát tartalma alacsony, ezáltal jobban beépíthető fogyókúrázók és cukorbetegek diétájába is. Számos ásványi anyagot és nyomelemet is nagyobb mennyiségben hordoz – magnéziumot, káliumot, mangánt, rezet és cinket-, ami miatt a tökmagliszt koncentrált ásványi anyag forrásnak, általános preventív élelmiszernek számít. Vegetáriánus étrendben húspótlóként használják, igen hatékony komplettáló, kiegészítő élelmiszer. Érdemes kipróbálni sütéshez a tökmaglisztet! Mind édes, mind sós süteményhez is harmonizál íze. Hagyományos ételek készítésénél részben vagy egészben kiváltható a búzaliszt vele. Pékáruba és kenyérbe is kiváló. Jó alternatíva azoknak akik érzékenyek a diófélékre és emiatt nem ehetnek mandula-, dió-, és gesztenyelisztből készült ételeket sem. Sütéshez keverhető más gluténmentes liszttel is. Rántott hús panírozásához is tökéletes amennyiben a kisütése nem forró olajban, hanem sütőben és tepsiben történik.
Gasztronómiailag egy igazi kuriózum, egészen elképesztő íz élményt jelent az egészségtudatos táplálkozás területén. Igen változatosan használható fel. A tökmagolaj nagyon gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakban, köztük omega-3 zsírsavakban is. Nagy mennyiségben találhatók benne ásványi anyagok és vitaminok, mint a kálcium, magnézium, cink, réz, vas, valamint D-vitamin, B-vitamin és E- vitamin. Antioxidáns tartalma segítséget nyújthat a sejtek és szövetek részére. Segíti, erősíti az immunrendszert. Segítséget nyújthat betegség utáni lábadozásban. Lassíthatja az öregedési folyamatokat. Rendszeres fogyasztása a keringési rendszer egészségét biztosíthatja, jó hatással a memóriára, koleszterin szintre és érelmeszesedésre. Erősítheti a szívet. A B-vitaminoknak köszönhetően erősíti az idegrendszert, hatásos lehet a depresszióra is. Így növelve a fizikai és szellemi teljesítőképességet. A gazdag E- vitamin és a cink tartalom egészségesebbé teszi a bőrt és vitalizálja a hajat. Gyulladás csökkentő hatása enyhítheti a felfázással járó kellemetlen tüneteket. Jótékony hatással van a prosztatára is. Jó hatással van az emésztésre is. Támogatja a máj munkáját. Orvosolni képes egyes emésztőrendszeri betegségeket, úgy mint a puffadás, hasi görcs, émelygés. Reflux tüneteit is enyhítheti. Fogyókúrázóknak is javasolt a fogyasztása, mivel segítséget nyújthat a zsírszövetek lebontásában. Napi ajánlott adagja felnőtteknek 1 evőkanál. Igen változatosan használható ételkészítésre. Csorgathatjuk salátákra, krémlevesekre, köretekre.
MALLING SEEDLING Érési idő: korai, június közepe-július vége Gyümölcs jellemzői: nagy, igen nagy (4 g), megnyúlt kúp alakú, fényes, világospiros színű, a vacokkúpról könnyen leválasztható, húsa közepes konzisztenciájú, lédús, a hosszú szállítást nem bírja, a résztermések összetartása jó, íze kellemes, édeskés, jellegzetes málna aromájú, feldolgozásra és gyorsfagyasztásra is kiváló Termőképesség: rendszeresen és bőven terem, erős növekedésű, bőséges sarjhozamú, termesztéséhez támrendszert igényel, vesszőfoltosságra fogékony
Saját vegyszermentes termesztésből származó málna, lassúprésen átengedve (azaz mag nélküli), kevés cukor hozzáadásával és kevés almapektinnel besűrítve.
A málna frissítő ízén kívül magas vitamin- és szerves savtartalma is különösen egészségessé teszi. Liofilizálva keverjük a mézhez, így tudjuk a legjobban megőrizni értékeit.
A málna frissítő ízén kívül magas vitamin- és szerves savtartalma is különösen egészségessé teszi. Liofilizálva keverjük a mézhez, így tudjuk a legjobban megőrizni értékeit.
Természetes hozzávalókból készült, teljes mértékben adalékanyag mentes abált szalonna bio mangalica húsból. A végső ár a pontos súlymérés után kerül meghatározásra.
Természetes hozzávalókból készült, teljes mértékben adalékanyag mentes mangalica Kenőmájas. Összetevők: máj, tokaszalonna, vöröshagyma, só, bors A végső ár a pontos súlymérés után kerül meghatározásra.
Természetes hozzávalókból készült, teljes mértékben adalékanyag mentes mangalica kolbászzsír. Egy üvegben körülbelül 7 dl zsír van.
Természetes hozzávalókból készült, teljes mértékben adalékanyag mentes mangalica májpástétom. Összetevők: darálthús, máj, vöröshagyma, só, bors A végső ár a pontos súlymérés után kerül meghatározásra.