Korai érésű szőlőfajta (augusztus közepétől szüretelik), mely nagyon jellegzetes illatú és aromájú, muskotályos jellege miatt egyaránt kedvelt gyümölcsként, bornak kierjesztve és pálinka formájában. Itt fontos megjegyeznünk, hogy a legteljesebb zamatú, parfümösen illatos pálinka akkor készíthető belőle, ha egészséges, jó minőségű szőlőt használunk alapanyagként, amit gyümölcsként cefrézünk és nem a törkölyét használjuk. Kihozatala nagyon jó, mint a szőlő fajtáké a legtöbb esetben. Nem testes, de kivételesen intenzív illatú párlat készíthető belőle, amelynek értékeit alacsonyabb alkohol fokon értékelhetjük igazán. A rá jellemző tulajdonságok bizonyos termőterületeken kivételes minőséget eredményezhetnek. Ilyen a Zsoldos Irsai Olivér szőlőpálinka. Illata és íze egészen komplex, virágos-gyümölcsös muskotályossága mellett gyógynövényes, fűszeres, mézes-virágos, telt, egészen intenzív illat. Pálinkáink közül a legnagyszerűbbek egyike. A pohárból kilógó, parfümösen intenzív illatával tökéletesen harmonizáló ízvilága könnyen rabul ejt, újra és újra visszakóstolásra csábít. Fogyasztását leginkább önmagában ajánljuk, érdemes több, apró kortyban fogyasztani.



Tehèn tejből kèszült èlőflòràt tartalmazò ivòjoghurt. Összetevők: tej, pasztörizàlt savò, barack, szamóca, erdei gxümölcs, áfonya, almás fahéjas lekvàr. Eltarthatòsàga kb. 1 hèt
Barack vagy erdei gyümölcs , szamóca vagy amfahéjas alma lekvàrral ìzesìtett joghurt. Tehèn tejből kèszült kultùra hozzàadàsàval ès barackvagy erdei gyümölcs lekvàrral ìzesìtve. Kiszerelès 150 gramm Eltarthatòsàga 2 hèt
Barack vagy erdei gyümölcs lekvàrral ìzesìtett joghurt. Tehèn tejből kèszült kultùra hozzàadàsàval ès barack vagy erdei gyümölcs lekvàrral ìzesìtve. Kiszerelès 150 gramm Eltarthatòsàga 2 hèt
JONAGORED (téli alma) Érési idő: szeptember vége-október eleje Gyümölcs jellemzői: sárgászöld alapszín 85-90%-ban élénkpiros fedőszínnel, alakja gömbölyded, kiegyenlített, alig bordázott, húsa világossárga, bőlevű, édeskés, fűszeres Jonathan-szerű illattal, középvastag héját erős viaszréteg fedi, az egyik legjobb ízű fajta Termőképesség: kezdetben erős növekedésű, később mérsékeltebb, koronája szétterülő és szellős, korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem Porzása: más fajtákkal → Gala, Granny Smith, Jonathan, Gloster, Idared
JOSTA Érési idő: július közepe-vége Gyümölcs jellemzői: bogyói 1-5 fürtbe tömörülnek, bogyói nagyok (átlagtömege 2,5-3 g), megnyúlt, kerekded alakúak, a bogyók éretten a fekete ribiszkére hasonlít, neheze választható le a bokorról, íze különleges, illata a fekete ribiszkére emlékeztet. Friss fogyasztásra, mélyhűtésre és konzervipari feldolgozásra is alkalmas. Termőképesség: erőteljes növekedésű, erős vázágrendszert nevel, terülő bokor alkatú, hajtásai tüske nélküliek, rügypattanása igen korai, vesszői télállók, a talaj és tápanyagtartalom szempontjából nem túl igényes, öntözést igényel, napos, félárnyékos helyre ültessük
Juh Gomolya – lágy, karakteres és hagyományos A Juh Gomolya a juhtej természetes gazdagságát és ízvilágát hozza el minden falatban. Lágy, rugalmas állaga és enyhén édeskés, tejszínes aromája a hagyományos sajtkészítés klasszikus élményét idézi. Friss, természetes íze tökéletesen illik friss kenyérhez, zöldségekhez, salátákhoz, vagy akár önmagában fogyasztva is élvezetet nyújt. A juhtej karakteres íze és a gomolya jellegzetes rögös textúrája minden falatot különlegessé tesz, egyszerre krémes, lágy és ízgazdag. Ez a sajt a hagyomány és a természetes ízek tiszteletének tökéletes példája, ideális választás mindennapi étkezéshez vagy különleges alkalmakra.
Juh Gouda – lágy krémesség és karakteres íz A Juh Gouda a juhtej gazdag, aromás karakterét ötvözi a klasszikus Gouda sajt lágy, krémes textúrájával. Hosszabb érlelés során alakul ki telt, komplex ízvilága, amely enyhén édeskés, diós jegyekkel gazdagodik. Tömör, de lágyan szeletelhető állaga és karakteres íze tökéletesen illik szeletelve szendvicsekhez, sajttálakhoz, vagy önmagában fogyasztva is igazi ínyenc élményt nyújt. A Juh Gouda a tradicionális sajtkészítés és a juhtej különleges aromáinak harmonikus találkozása, amely minden falatban a prémium minőséget és a természetes ízek tisztaságát hordozza.





Juhtúró – a hagyományos magyar ízek gyöngyszeme A Juhtúró a juhtej természetes gazdagságát és karakteres aromáját hordozza. Rögös, lágy állaga és enyhén savanykás, intenzív ízvilága a tradicionális sajtkészítés egyik legkedveltebb formáját mutatja. Kiváló alapanyag süteményekhez, töltelékekhez, túrós ételekhez, de önmagában, egy kevés friss kenyérrel is igazi élvezetet nyújt. Minden kanálja a juhtej természetes ízét és a házi készítés gondoskodását hordozza. A Juhtúró hagyományos, természetes és ízgazdag, tökéletes választás mindennapi étkezéshez vagy ünnepi alkalmakra.




"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
A kajszibarack pálinka illata intenzív, édes és zamatos, harmóniában van az ízével. Lágyan gyümölcsös, lekváros, gazdag, hosszan tartó aromája a legkiválóbb pálinka élménnyé teszi fogyasztását. Alacsonyabb alkoholtartalommal a gyümölcsössége jobban kiemelkedik. Virágos, mézes karakterét izgalmasan fűszeressé teheti a mandulás magzamat.