A sötét rozsliszt hasznos B és E-vitamin, valamint vas, réz, cink és rostforrás. A rozs kenyérben történő felhasználása leginkább a német fekete kenyérre jellemző. Az egészséges táplálkozás követői és a savanykás ízvilág kedvelői is előszeretettel fogyasztják a rozskenyeret. Tápértéke sokkal jobb, mert egy szelet rozskenyér 2-3 szelet fehér kenyér tápértékének felel meg. Fogyasztása egészséges, nagyon gyorsan jóllakottság érzetet ad, hosszú órákon át biztosítja az energiát szervezetünk számára. Gyakori fogyasztása kedvezően befolyásolja a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet és segít a székrekedés, valamint aranyeres panaszok esetén is. Kenyéren kívül sütemények, kekszek, mézesek készítésére használják. Mesterséges anyagokat nem tartalmaz.
ROJO BRILLANTE Érési idő: október-november Gyümölcs jellemzői: középnagy, nagyméretű (20-30 dkg), kissé megnyúlt alakú, enyhén bordázott, héja vékony, fényes, sima, teljes érésben vöröses, narancssárga, húsa is narancssárga, puha, olvadó, nagyon lédús, édes, aromás, közepes csersavtartalmú, magnélküli, friss fogyasztásra és konyhai feldolgozásra is alkalmas, utóérő Termőképesség: 4-6 m magas lombhullató fa, jó minőségű talajt kíván, napos, meleg, szélvédett helyre telepítsük, fagytűrő, de fiatal korában télire takarjuk be, szellős koronát alakítsunk ki metszéssel, sarjképzésre hajlamos, azokat távolítsuk el, öntermékeny, korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem
RÓMAI MOGYORÓ Érési idő: augusztus vége-szeptember eleje Gyümölcs jellemzői: nagy (19 mm hosszú, 23 mm széles), világosbarna, gömbölyded vagy kissé lapított alakú, magbélaránya 45%, héja vékony (1,3 mm), kupacsa valamivel hosszabb, mint a makk, terméseit főként kettesével hozza Termőképesség: korán termőre fordul, bőven és biztonságosan terem, porzása más fajtákkal → Cosford, Hallei óriás
RONDOM* Érési idő: kései, június második fele/vége Gyümölcs jellemzői: fürtje közepesen hosszú, tömött, rajta a bogyók egyenletesen helyezkednek el, világospiros, nagy, kissé megnyúlt gömbölyű bogyók, magja nagy, hosszú fürtnyele van, így kézzel jól szedhető, húsos bogyók, nagy savtartalma van, nem igazán ízletes, mélyhűtésre és konzervipari célra kiváló Termőképesség: nagy, erőteljes növekedésű bokor, öntermékeny, későn virágzik, a fagy nem károsítja, egyenletesen kötődik, nagy termésbiztonságú, nagyon bőtermő, inkább kézi szedésre javasolt
Hosszú érlelésű kovásszal, vegyszermentes lisztből készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek mindenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
A tripla rózsás krémméz nyugtató hatású, "esti" méz. Az enyhén lúgos kémhatású repceméz önmagában is kiváló gyomorbántalmak esetén, a rózsával együtt még hatásosabb lehet például reflux esetén. A rózsa több textúrában kerül a mézkülönlegességünkbe: finomra őrölt piros rózsaszirmokból nyeri a színét, rózsavízből az illatát, és csipkebogyó-őrleményből, vagy homoktövis .mag-héj őrleményből a legerősebb gyógyhatását.
Összetevők: búzaliszt, tojás, só, zsír, sajt Az ár súlymérés után válik véglegessé!
A sajttálainkon vegyesen találhatóak a sajtjaink. Mindenből igyekszünk egy kicsit rakni. Gomolya sajtokból találhatók rajta snidlinges, natúr, füstölt, fokhagymás, chilis, lilahagymás, diós és borsos. Parenyicából natúr, snidlinges vagy chilis. Töltött parenyicából sonkás, kolbászos, körözöttes, sajtkrémes, ordás-lekváros. Érlelt sajtból pedig trappista, ementáli és borban érlelt sajt. A sajttál 0,5 kg mennyiségű vegyes sajtot tartalmaz.
Ha a hétvégi összejövetelre szeretnél egy sajt tálat rendeld meg péntekre. A sajttál kb 1 kg súlyú. Különféle gyúrt sajtokat, ízesített tekercseket, érlelt sajt kockákat tartalmaz. A díszítés miatt magyaros mivel erős zöldpaprika, paradicsom, lilahagyma kerül rá.
A sajttálainkon vegyesen találhatóak a sajtjaink. Mindenből igyekszünk egy kicsit rakni. Gomolya sajtokból találhatók rajta snidlinges, natúr, füstölt, fokhagymás, chilis, lilahagymás, diós és borsos. Parenyicából natúr, snidlinges vagy chilis. Töltött parenyicából sonkás, kolbászos, körözöttes, sajtkrémes, ordás-lekváros. Érlelt sajtból pedig trappista, ementáli és borban érlelt sajt. A sajttál 1 kg mennyiségű vegyes sajtot tartalmaz.