Bio cukkini, bio paradicsom és bio paprika felhasználásával készült, kézzel passzírozott, héj és magmentes krém. Összetevők: Bio cukkini Bio paradicsom Bio paprika Bio fokhagyma Bio borsikafű kukoricakeményítő, oolívaolaj, parajdi só Felhasználható kenyérfeltétnek, melegszendvicshez, tésztafeltétnek, húsoknak, zöldségeknek készített mártásokhoz. A termék hőkezelt, tartósítószert nem tartalmaz. Felbontás után hűtve tárolandó!
Bio cukkini, bio paradicsom és bio paprika felhasználásával készült, kézzel passzírozott, héj és magmentes krém. Összetevők: Bio cukkini Bio paradicsom Bio paprika Bio fokhagyma Parajdi só, borsikafű, kukoricakeményítő, olívaolaj. Felhasználható kenyérfeltétnek, melegszendvicshez, tésztafeltétnek, húsoknak, zöldségeknek készített mártásokhoz. A termék hőkezelt, tartósítószert nem tartalmaz. Felbontás után hűtve tárolandó!
SZENTESI RÓZSA Érési idő: korai, október végén már szedhető Gyümölcs jellemzői: mutatós, szabályos körte alakú, a csészeüreg közelében a legszélesebb, onnan hosszan keskenyedik el, hossza (40-45 mm), tömege 22-30 g, a héj halványzöld vagy sárgásbarna színű, érett állapotban szürkésbarna, enyhén molyhos, a csészelevelek között nem reped be, húsa éretten világos szürkésbarna, a hazai fajták közül a legízletesebb, zamatos, leves, magvai kicsik, megynyúltak Termőképesség: laza, szétnyíló, középerős növekedésű, lombhullása kései, az egyik legértékesebb hazai fajta Porzása: öntermékeny
Aki szereti a különleges ízeket és bátran kiséletezik az indiai izek világában, ez teli találat. Ajánlom kacsához, szűzpecsenyéhez,sertés húsból készült ételekhez, de érdemes nyers zöldségmártogatónak is kiprobálni. 14 féle fűszer van benne édes-csipős és savanyú is egyben, fő fűszere a rozmaring és a chili
Parenyica sajt, ordakrémmel és aszalt szilvával töltve.
A csomag piros, narancssárga és fehér levélnyelű bio mángoldot tartalmaz. A mángold a spenóthoz hasonlóan használható zöldségféle. Kálium, kalcium, vastartalma magas, ezen kívül pl. sok C, E és K vitamint, béta-karotint és a piros mángold antociánokat tartalmaz. Mángoldos pite Hozzávalók: Pizzatészta 750 g mángold 250 g túró 2-3 tojás 10 dkg parmezán Szerecsendió, só, bors, fokhagyma Trappista sajt ízlés szerint A mángoldot forrásvan lévő, sós vízben megpuhítjuk, majd hozzákeverjük a tojással elkevert, ízesített túrót és belereszeljük a parmezánt. A keveréket az 5 percig elősütött pizzatésztára simítjuk, melynek az oldalát körben visszahajtjuk a keverékre. A tetejére trappistasajtot reszelünk és készre sütjük. Jó étvágyat hozzá! Recept 2 Paradicsomos mángold galuskával 0.5 kg mángoldot sós vízben pár perc alatt blansírozzuk. 3 csomó metélőfokhagymát összeaprítunk, olajon kicsit megfonnyasztjuk. Mindkettőt paradicsompüréhez( 3-4 dl) keverjük. Én sóval, kókuszcukorral, kurkumával és kicsi borsikafűvel ízesítettem. Lehet szerecsendióval is pl. Nokedlivel, vagy galuskával isteni!
A doboz tartalmazhat: bolgár rózsaszín, csűcsös rózsaszín, piros san marzano, piros fürtös, sárga banánparadicsom, sárga körtealakú koktél, lila koktél, piros koktél, melyek ökológiai gazdálkodásban nevelkedtek.
Kérek mindenkit, hogy a KOSARÁBA TETT TERMÉKEKET HÉTFŐ ÉJFÉL UTÁN LEHETŐSÉG SZERINT MÁR NE TÖRÖLJE, mert az áru összekészítése a rendelőfelületen lévő többi terméktől eltérően már kedden megtörténik, így a kosárba tett termék mindenféleképpen leszállításra kerül. A törölt termékek így a bevásárlóközösség kasszáját terhelik. Köszönöm szépen a megértést!
A tejföl nálunk teljes tejből készül. Kultúrát adunk a tejhez, majd egy napig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy megaludjon. Egy éjszakát hűtőbe rakjuk, hogy karakteresebb ízt eléjük, ezután pedig hagyjuk egy pelenka anyagba a savót kicsöpögni. Ha ez is kész krémesre keverjük és már ehetjük is.
A tejföl nálunk teljes tejből készül. Kultúrát adunk a tejhez, majd egy napig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy megaludjon. Egy éjszakát hűtőbe rakjuk, hogy karakteresebb ízt eléjük, ezután pedig hagyjuk egy pelenka anyagba a savót kicsöpögni. Ha ez is kész krémesre keverjük és már ehetjük is.
Nem véletlen téli varázs az elnevezése, hiszen a birsalma szirupba beletettük a tél összes fűszerét (fahéj, kardamon, csillagánizs, narancs, gyömbér) Kiváló forralt borba, teába, de hidegen borral vegyítve martiniként is fogyasztható! 4l borhoz ajánlott egy egész üveg!