Aszalt szilvával, fügével, csokidarabokkal,házi tojásából. Vajjal vagy lekvárral reggelire. Délutani teához, kávéhoz Összetevők: búza finomliszt, porcukor, tojás, tejföl, aszaltszilva, aszalt füge, étcsokoláde, vaíliás cukor, sütőpor Készítette: Révész Diána kistermelő 6050 Lajosmizse, Bene tanya 160/B Rsz: 02 T 2816 Tel: +36 70 941 0823
Aki szereti a különleges ízeket és bátran kiséletezik az indiai izek világában, ez teli találat. Ajánlom grillezett csirke,zöldség és hal ételekhez, de érdemes nyers zöldségmártogatónak is kiprobálni. 14 féle fűszer van benne édes-csipős és savanyú is egyben.
RELEVANT* Érési idő: július közepétől Gyümölcs jellemzői: nagy méretű, átlagsúlya 10 g, fényes, fekete színűek, ovális alakúak, ízük édes-savas, enyhén fanyar, húsa szilárd, Termőképesség: középerős növekedésű, félig felálló, kúszó habitusú, támrendszer mellett javasolt a telepítése, tüskétlen, bőtermő, vesszői nem fagyérzékenyek, betegségekkel szemben toleráns, tápanyagdús talajt és öntözést igényel
Összetevők: búzaliszt, disznózsír, cukor, tojás, ecet, a túrós és tarka rétes tejterméket is tartalmaz. A süteményeket átvételkor kérheted saját dobozva is, ez esetben hozz magaddal valamit. Ha nem hozol, a műanyag dobozt betétdíj ellenében tudjuk adni 100Ft-os áron!
A sajt gyártás során keletkező savó további melegítése soràn kinyerhetjük a ricottàt. Ezt ízesítve és pici vanília pudinggal megbolondítva készítjük ezt a krémtùròhoz hasonló terméket. Meggy lekvárral és étcsokoládé forgáccsal tettük még ellenállhatatlanabbá. Tartósítószert természetesen nem tartalmaz. 150gramm található egy dobozban.
A sötét rozsliszt hasznos B és E-vitamin, valamint vas, réz, cink és rostforrás. A rozs kenyérben történő felhasználása leginkább a német fekete kenyérre jellemző. Az egészséges táplálkozás követői és a savanykás ízvilág kedvelői is előszeretettel fogyasztják a rozskenyeret. Tápértéke sokkal jobb, mert egy szelet rozskenyér 2-3 szelet fehér kenyér tápértékének felel meg. Fogyasztása egészséges, nagyon gyorsan jóllakottság érzetet ad, hosszú órákon át biztosítja az energiát szervezetünk számára. Gyakori fogyasztása kedvezően befolyásolja a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet és segít a székrekedés, valamint aranyeres panaszok esetén is. Kenyéren kívül sütemények, kekszek, mézesek készítésére használják. Mesterséges anyagokat nem tartalmaz.
ROJO BRILLANTE Érési idő: október-november Gyümölcs jellemzői: középnagy, nagyméretű (20-30 dkg), kissé megnyúlt alakú, enyhén bordázott, héja vékony, fényes, sima, teljes érésben vöröses, narancssárga, húsa is narancssárga, puha, olvadó, nagyon lédús, édes, aromás, közepes csersavtartalmú, magnélküli, friss fogyasztásra és konyhai feldolgozásra is alkalmas, utóérő Termőképesség: 4-6 m magas lombhullató fa, jó minőségű talajt kíván, napos, meleg, szélvédett helyre telepítsük, fagytűrő, de fiatal korában télire takarjuk be, szellős koronát alakítsunk ki metszéssel, sarjképzésre hajlamos, azokat távolítsuk el, öntermékeny, korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem
RÓMAI MOGYORÓ Érési idő: augusztus vége-szeptember eleje Gyümölcs jellemzői: nagy (19 mm hosszú, 23 mm széles), világosbarna, gömbölyded vagy kissé lapított alakú, magbélaránya 45%, héja vékony (1,3 mm), kupacsa valamivel hosszabb, mint a makk, terméseit főként kettesével hozza Termőképesség: korán termőre fordul, bőven és biztonságosan terem, porzása más fajtákkal → Cosford, Hallei óriás
RONDOM* Érési idő: kései, június második fele/vége Gyümölcs jellemzői: fürtje közepesen hosszú, tömött, rajta a bogyók egyenletesen helyezkednek el, világospiros, nagy, kissé megnyúlt gömbölyű bogyók, magja nagy, hosszú fürtnyele van, így kézzel jól szedhető, húsos bogyók, nagy savtartalma van, nem igazán ízletes, mélyhűtésre és konzervipari célra kiváló Termőképesség: nagy, erőteljes növekedésű bokor, öntermékeny, későn virágzik, a fagy nem károsítja, egyenletesen kötődik, nagy termésbiztonságú, nagyon bőtermő, inkább kézi szedésre javasolt
Saját, vesgyszermentesen termesztett őszibarackból. Összetevők: őszibarack, cukor, citromsav, 10% víz Annyira sűrű, rostos gyümölcslé, hogy szinte megáll benne a kanál :-)