A kajszibarack pálinka illata intenzív, édes és zamatos, harmóniában van az ízével. Lágyan gyümölcsös, lekváros, gazdag, hosszan tartó aromája a legkiválóbb pálinka élménnyé teszi fogyasztását. Alacsonyabb alkoholtartalommal a gyümölcsössége jobban kiemelkedik. Virágos, mézes karakterét izgalmasan fűszeressé teheti a mandulás magzamat.



Tejmentes, a töltelék tartalmaz vajat. Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.





A legkülönlegesebb szörpünk, nem túl intenzív a kakukkfű, de érezhető. Kellemes frissitő



Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek minenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
KÁNTORJÁNOSI 3 Érési idő: június vége-július eleje Gyümölcs jellemzői: nagy (6 g, 22 mm), színe bordópiros, alakja kissé nyomott gömb, húsa piros, kemény, közepesen festőlevű, repedésre nem hajlamos, nagyobb savtartalma miatt jellegzetes meggy íze van. Pálhaleveles. A gyümölcsök szárazon válnak a középhosszú kocsánytól. Alkalmas gépi betakarításra. Termőképesség: középerős-erős növekedésű, szétterülő koronát nevel, hajlamos a felkopaszodásra, korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem, monilíniára fogékony Porzása: részben öntermékeny, más fajtákkal →Újfehértói fürtös, Debreceni bőtermő

A rendelést darabra kérem megadni, az ár súlymérés után válik véglegessé. Jellemzően 70-80 dkg körüli súlyú fejek Vegyszermentes szabadföldi fejes káposzta, közepes fejek. Nagyon zsenge, ropogós :)

Vegyszermentesen, szabadföldön termesztett fehér, édes karalábé. Kb 8-10 cm átmérőjű, kisebb, zsenge gumók. A karalábé C-vitaminban igen gazdag, 100 g-ban 62-63 mg található, ami egy felnőtt ember ajánlott napi bevitelének 77-78%-a! A, B1, B2 és főleg B6-vitamin forrásként is kiváló. Ehető leveleiben karotin, A- és B-vitamin, vaalmint sok rost van.





A feltüntetett ár a termék ára. A csomagolás vagyis az üveg ajándék hozzá. Ha szükséged van rá megtartod ha nincs szükséged rá és visszahozod nekünk azt megköszönjük.
A természetes életelixír: kendermagolaj (500 ml) A kendermag olajat tartják a legtökéletesebben kiegyensúlyozott, esszenciális zsírsavakban gazdag természetes olajnak, mivel ideális, 3:1 arányban tartalmaz Omega-6 és Omega-3 zsírsavakat, és az emberi szervezet megfelelő anyagcseréjéhez éppen ez az arány szükséges (Erasmus, 1993; Wirthshafter, 1995; Deferne és Pate, 1996). Hideg sajtolással állítják elő. Könnyen felszívódó, könnyen emészthető olaj. Antioxidánsokat, klorofillt, gyulladáscsökkentő zsírsavakat, ásványi anyagokat és gazdag E-vitamintban. Egészségünkre gyakorolt jótékony hatásai: A Hempity kendermag JÓOLAJ gazdag E-vitaminban*. E-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. OMEGA-3 zsírsavakban gazdag élelmiszer Az alfa-linolénsav (ALA) hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. A kedvező hatás minimum 2 g alfa- linolénsav (ALA) napi bevitelével érhető el. Külsőleg hatékony lehet különböző bőrbetegségek, pl. ekcéma, pikkelysömör és pattanás kezelésére. Szervezetünk számára nagyon fontos a megfelelő zsírsavarány, és mivel több Omega-6-ot tartalmazó élelmiszert fogyasztunk, szükséges az Omega-3 bevitele. Ezért erősen ajánlott a kendermagolaj mindennapi fogyasztása. Felhasználása: Hevíteni tilos, sütéshez, főzéshez nem javasoljuk. Levesekhez tálaláskor, szendvicsekhez, szendvicskrémekhez keverhetjük, vagy magában is fogyasztható. Kellemes, mogyorós, diós ízvilág jellemzi. A kendermagolaj zsírsavösszetételének (%) összehasonlítása más növényfajokéval (Kralovánszky és Mathné-Shill 1994 alapján) zsírsavak növényi olajok pálmamagolaj olivaolaj földimogyoróolaj gyapotmagolaj napraforgóolaj repceolaj szójaolaj búzacsíraolaj kukoricacsíraolaj tökmagolaj lenmagolaj kendermagolaj Palmitinsav (C16:0) 8 12 10 22 7 4,5 10 7 10,5 16 7 5,6 Palmitolajsav (C16:1) 1,5 2 0,3 0,5 1 0,3 Sztearinsav (C18:0) 3 2,5 3 5 5 1,3 4 1 2,5 5 4 2,6 Olajsav (C18:1ω9) 14 76 55 19 23 58 21 20 32,5 24 18 11 Linolsav (C18:2ω6) 3 7,5 25 50 63 24 56 52 52 54 14 59 Linolénsav (C18:3ω3) 0 1 0 0 1 9 8 10 1 1 58 19 Arachidinsav (C20:0) 0 0,5 2 1 1 0,5 1 0 0,5 0 0 1,9 SDA-ból és GLA-ból a delta-6-deszaturáz enzim közreműködésével prosztaglandinok jönnek létre; a GLA a linolból-, az SDA pedig a LNA-ból. A prosztaglandinok hormonhatású vegyületek, amelyek az egész szervezetben előfordulnak. Többek között a túlérzékenységi (allergiás) reakcióknál, a gyulladásoknál válnak szabaddá, és mint hírvivőanyagok szerepet játszanak a fájdalmak és a láz kialakulásában. Az ω6 és az ω3 esszenciális zsírsavak aránya nagyon fontos a prosztaglandinok bioszintéziséhez, és ezáltal az élettani funkciók megfelelő működéséhez. Az egészséges egyensúlyt biztosító arány 1:1 és 1:4 között van. Leson (2006) fajtaspecifikus ω6/ω3 értékeket közölt Kanadában termesztett fajták olajában. Mindegyik fajtában megfelelő az arány. Simopoulos (2000) még szűkíti ezt az intervallumot 2:1 és 3:1 közé, ami a mediterrán és a japán étrendben előforduló arány, ahol a szív és a koszorúér megbetegedések gyakorisága a legalacsonyabb. A lenolajban fordított az arány. A linolénsav tartalma közel 60%-os, a GLA és SDA teljesen hiányoznak, és a linolsav csak 14 %-ban van jelen. Az ALA többlete a linolsavból képződő ω6 metabolitok hiányát okozza, és ezzel megzavarhatja a zsírsav anyagcsere egyensúlyát. A kenderolaj fogyasztásánál ilyen helyzet nem következik be, mivel a verseny a delta-6 deszaturázért felelős GLA és SDA jelenlétével áthidalható, és a kedvező ω6/ω3 aránya lehetővé teszi mind a két esszenciális zsírsav megfelelő koncentrációját a metabolikus folyamatok számára (Callaway, 2009). Átlagos tápérték 100 ml termékben napi szükséglet napi adag 20ml* Energiatartalom 3404kJ/ 828 kcal 2400kcal*** 7%* Zsírok 92g 81g*** 23%* ·amiből telített zsírsavak 8g ·amiből egyszeresen telítetlen zsírok 10,9g ·amiből többszörösen telítetlen zsírok 72,4g ·amiből Omega-3 17,8g ALA 16,7g 2g** 167%* SDA 1,1g ·amiből Omega-6 54,5g LA 50,9g 4g** 254%* GLA 3,6g Szénhidrát 0g ·amiből cukor 0g 0g Rostok 0g Fehérje 0g Só 0g * 20-30 ml napi mennyiség fogyasztása esetén (2-3 evőkanál) ~220-330 Ft / nap ** Nincs RDA a napi esszenciális zsírsavbevitelre. Az American Heart Association jelenleg 500 mg EPA / DHA mennyiség napi bevitelét javasolja. 10 %-os hasznosulás (átalakulás) esetén 5 g ALA-bevitelt javasolnak a szív- és érrendszer, valamint az idegrendszer egészségének védelme érdekében. Forrás itt. *** 180 cm-es, 80 kg-os, 45 éves, szellemi foglalkozású, heti 1-2 alkalommal sportoló férfi napi kalóriaszükséglete alapján, amely egyénenként eltérő lehet. Forrás itt. Összetevők: Kendermagból hideg sajtoltolással nyert kendermagolaj Tárolás: Napfénytől távol, hűvös helyen tartandó. Származási hely: MAGYARORSZÁG ALLERGÉNEK: Minden allergéntől és allergén keresztszennyeződéstől mentes. GMO: A termék genetikailag nem módosított, és nem tartalmaz semmilyen genetikailag módosított anyagot.