


A napraforgó olaj a legközismertebb és a legtöbbet használt olajak egyike. Ezek közül a hidegen sajtolt napraforgó olaj kitűnik a többi közül, hisz megőrzi az eredeti alapanyag illat- és íz világát. Gazdag E-vitaminban és alacsony a telített zsír tartalma. Emellett olyan fitovegyületek is találhatóak benne, mint a kolin és fenolsav, amelyek jó hatással vannak a szívre. Az egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírokon kívül vitaminokat is tartalmaz, ezért az egyik legegészségesebb olaj. - Körülbelül 80% vagy több egyszeresen telítetlen zsírt tartalmaz, ezért csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségeket, valamint a szívroham kialakulását. Kiváló választás azok számára, akik szeretnék megakadályozni, hogy kialakuljon náluk az ízületgyulladás, mivel a napraforgóolaj hatékonyan segíthet az ízületi csúz megelőzésében. Karotinoidok találhatóak benne, amelyek segíthetnek a méhnyak-, tüdő- és bőrrák kialakulásának megelőzésében. Továbbá A-vitaminnal látják el a szervezetet, így gátolható a szürkehályog kialakulása is. Lecitint is tartalmaz, amely csökkentheti a koleszterinszintet, mivel megakad az idegek és sejtek belsejében, így akadályozva meg, hogy a zsír és koleszterin a sejthez kapcsolódjon. A napraforgóolaj antioxidáns hatású is, mivel gazdag E-vitaminban, vagyis tokoferolokban, amelyek semlegesítheti a rákot okozó szabadgyököket. A szabadgyökök károsítják a sejteket és az immunrendszert is. Proteint tartalmaz, amely létfontosságú a szövetek felépítésében és helyrehozásában, valamint a hormonok és enzimek termelésében. A szervezetnek nagy mennyiségű proteinre van szüksége – de mivel a szervezet nem tárol proteint, ezért fogyasztással kell azt a szervezetbe juttatni, így a napraforgóolaj az egyik legjobb választás lehet. Cinket tartalmaz, amely segít az egészséges immunrendszer fenntartásában és a sebek gyógyulásában. A cink egy másik jótékony hatása az, hogy javítja a szaglást és az ízlelést. A benne lévő B-vitamin hozzájárulhat az egészséges idegrendszerhez, a megfelelő emésztéshez és nagy mennyiségű energiával látja el a szervezetet. Szelént tartalmaz, amely csökkentheti a szívproblémákat és a heveny, vírusos májgyulladás kialakulásának kockázatát. A vér magas szelén szintje pedig fontos szerepet játszik a tüdő- és bőrrák kialakulásának csökkentésében. A napraforgóolajban található folsav hozzájárulhat az új sejtek előállításához. A magnézium pedig megakadályozza az izomgörcsöket, míg a triptofán ellazítja az agyat és elősegíti az alvást, mivel segíti egy neurotranszmitter, a szerotonin termelését.
HINNONMAKI RED (bokor) Érési idő: július közepe-vége Gyümölcs jellemzői: közepes méretű bogyók, tetszetős, héja piros színű, magas cukortartalmú, édes ízű, aromás, friss fogyasztásra, sütés-főzésre, feldolgozásra egyaránt alkalmas Termőképesség: gyors növekedési erélyű, felálló bokor habitusú, magas terméshozama van, öntermékeny, lisztharmat rezisztens

Vegyszermentes II. osztályú édes sárgarépa, kisebb méret.
HONEYBEE Érési idő: nyár eleje Gyümölcs jellemzői: kék színű, hamvas, megnyúlt alakú, nagy gyümölcsű (1,9 g), éretten méz illatú, nagyon finom, desszertfajta, közepesen kemény húsállományú, magas a pektin tartalma. Friss fogyasztásra, lekvárnak, gyümölcslének is kiváló, magas antioxidáns-és vitamintartalma van Termőképesség: 1,5 m magasra növő, sűrűn elágazó, lombhullató cserje, enyhén savas talajon érzi jól magát, fagytűrő, termőképessége 4-5 kg/bokor, termései sokáig bokron tathatók, az érés során nem hullanak le, pollenadói az ’Indigo Gem’, ’Tundra’, ’Aurora’, az ideális beporzás érdekében több fajtátérdemes ülni egy helyre




"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
Gazdaságunkban feldolgozott, mangalica és durok sertésből készült sütőhurka. 08-1,2kg/csomag.
INDIGO GEM Érési idő: június közepe-vége Gyümölcs jellemzői: termései megnyúlt, hosszúkás alakúak (kb. 2 cm), kék színűek, héjuk hamvas, átlagos tömegük 1,3 g. Éretten nagyon édes, kis kesernyés aromával, C-vitaminban és antioxidánsokban gazdag, főként friss fogyasztásra ajánlott Termőképesség: 1,5 m magas, felfelé törő habitusú cserje, áprilisban nyílnak sárga virágai, termőképessége 4-5 kg/bokor, félárnyékos helyet kedvel, a talajra nem igényes, de öntözést kíván, fagytűrő, pollenadói az ’Aurora’ és ’Honeybee’ fajták
Kistermelői Hőkezelt batáta saláta Inka lecsó Nettó tömeg: 250g Összetevők:batáta, vöröshagyma,szárazbab,kukorica,bors, paradicsom, kápiapaprika, vörös borecet, pirostört paprika, jalapeno chili, fokhagyma,só. Nem tartalmaz olajat, semmilyen zsíradékot. Hidegen, melegen fogyasztható! Ajánlom: köretként sült húshoz vagy magában is. Finom egy szelet sajttal, kölessel, esetleg pirítóssal.
INVICTA (bokor) Érési idő: közepes érési idejű június vége-július eleje Gyümölcs jellemzői: megnyúlt gömb alakú, nagyméretű, serteszőreinek száma közepes, éretten zöldes-fehér színű, kocsánya hosszú, íz-és zamatanyagokban közepesen gazdag Termőképesség: erős növekedésű, magas, félig szétterülő vesszőjű bokor, kevés alapi hajtást nevel, vesszője közepesen tüskés, rendszeresen és bőven terem, öntermékeny, lisztharmat-rezisztens, tavaszi ritkító metszés ajánlott
Korai érésű szőlőfajta (augusztus közepétől szüretelik), mely nagyon jellegzetes illatú és aromájú, muskotályos jellege miatt egyaránt kedvelt gyümölcsként, bornak kierjesztve és pálinka formájában. Itt fontos megjegyeznünk, hogy a legteljesebb zamatú, parfümösen illatos pálinka akkor készíthető belőle, ha egészséges, jó minőségű szőlőt használunk alapanyagként, amit gyümölcsként cefrézünk és nem a törkölyét használjuk. Kihozatala nagyon jó, mint a szőlő fajtáké a legtöbb esetben. Nem testes, de kivételesen intenzív illatú párlat készíthető belőle, amelynek értékeit alacsonyabb alkohol fokon értékelhetjük igazán. A rá jellemző tulajdonságok bizonyos termőterületeken kivételes minőséget eredményezhetnek. Ilyen a Zsoldos Irsai Olivér szőlőpálinka. Illata és íze egészen komplex, virágos-gyümölcsös muskotályossága mellett gyógynövényes, fűszeres, mézes-virágos, telt, egészen intenzív illat. Pálinkáink közül a legnagyszerűbbek egyike. A pohárból kilógó, parfümösen intenzív illatával tökéletesen harmonizáló ízvilága könnyen rabul ejt, újra és újra visszakóstolásra csábít. Fogyasztását leginkább önmagában ajánljuk, érdemes több, apró kortyban fogyasztani.