Itt a farsang áll a bál, tovább nem jut eszembe, de legalább újra lesz töltött kovászos fánk juhú! Ugyan úgy igyekszem mindent a legjobb alapanyagokból csinálni, se pálma olaj, se margarin, se semmi faramuci dolog. De van benne bio citrom héj, teavaj, napraforgó olajban sütöm, tartalmaz tejet és tojást (bocsiii :( ) Finom magas gyümölcs tartalmú lekvárokkal töltöm őket és ha van vaníliakrémes, az mindig főzött krém nem por alapú. Továbbá ha nutellásat csinálok, hát azt nem tudom szépíteni, az nutellás, mindenes.
Egészséges desszert a bűnözöknek:)Finom krémes állagú joghurt, hazi készítésű tartositoszermentes sargabarack lekvárral párosítva, megszünteti az édesség iránti vágyunkat.
Sajtkrém A sajtkrémünk egy markánsabb ízű kultúrával készül. A kicsöpögtetett sajtkrémet sóval és különböző fűszerekkel ízesítjük és keverjük lágyra. Egy doboz sajtkrém 200gramm.
Összetevők: tehéntej, kultúra, természetes tejoltó, só, ízesítésként megjelölt zöldség / fűszer. Tartósítószert nem tartalmaz! Ajánljuk: Húsok ( Pl.: rántott hús megtöltéséhez), pogácsa, egyéb sós sütemény tésztájához keverve, megtöltésére, szendvicskrémnek.
Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek mindenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. Tejmentes szezámos sós kalács. Kiválóan passzol a sonkához, de az állaga kalácsos. A kiszerelés a legürdülő sávban választható. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
Összetevők: liszt, gabonatej, kovász, cukor, hidegen sajtolt napraforgóolaj, aszalt szilva, dió, csoki csepp
Meggy Natúrlé: A Homokhátság napsütötte buckái között terem a vitamokban és ásványi anyagokban gazdag meggy, melynek legjavából készülnek termékeink. A kizárólag saját termelésű, vegyszermentes gyümölcsökből előállított ízletes ivólé tartósítószert nem tartalmaz, így gyermekek és tartósítószer érzékenyek is fogyaszthatják. Kóstolja meg és fedezze fel benne a nagymama által készített feledhetetlen ízeket! Tartalom: 50% meggyvelő, 42 % víz, 8% cukor Hőkezeléssel tartósítva! Felbontás után hűtőben tárolandó!
Meggylekvár: A Homokhátság napsütötte buckái között terem a vitamokban és ásványi anyagokban gazdag meggy, melynek legjavából készülnek termékeink. A kizárólag saját termelésű, vegyszermentes gyümölcsökből előállított ízletes lekvár tartósítószert nem tartalmaz, így gyermekek és tartósítószer érzékenyek is fogyaszthatják. Kóstolja meg és fedezze fel benne a nagymama által készített feledhetetlen ízeket! Tartalom: 100% meggy, 10% cukor Hőkezeléssel tartósítva! Felbontás után hűtőben tárolandó!
Sárgabarck Natúrlé: A Homokhátság napsütötte buckái között terem a vitamokban és ásványi anyagokban gazdag sárgabarack, melynek legjavából készülnek termékeink. A kizárólag saját termelésű, vegyszermentes gyümölcsökből előállított ízletes ivólé tartósítószert nem tartalmaz, így gyermekek és tartósítószer érzékenyek is fogyaszthatják. Kóstolja meg és fedezze fel benne a nagymama által készített feledhetetlen ízeket! Tartalom: 50% sárgabarackvelő, 42 % víz, 8% cukor Hőkezeléssel tartósítva! Felbontás után hűtőben tárolandó!
Sárgabaracklekvár: A Homokhátság napsütötte buckái között terem a vitamokban és ásványi anyagokban gazdag sárgabarack, melynek legjavából készülnek termékeink. A kizárólag saját termelésű, vegyszermentes gyümölcsökből előállított ízletes lekvár tartósítószert nem tartalmaz, így gyermekek és tartósítószer érzékenyek is fogyaszthatják. Kóstolja meg és fedezze fel benne a nagymama által készített feledhetetlen ízeket! Tartalom: 100% sárgabarack, 10% cukor Hőkezeléssel tartósítva! Felbontás után hűtőben tárolandó!
La Villa Cotta: bokorrózsa Növekedés: 1,2 m Jellemzője: Színe halványsárga-narancsos, a szélső szirmok rózsaszínesek. A virágok átmérője 8-10 cm, elegáns hangulatot árasztanak. A szirmok nagyon tömöttek. Fürtökben nyílik. Enyhén illatos. Felálló ágrendszerű. Hőtűrő, színe nem fakul ki a virágzás alatt. Többször virágzik. A betegségekkel szemben rezisztens. 3 db ültethető m2-ként.
A teljes tejet pasztörizálás után laktáz enzimmel kezeljük, így 24 óra elteltével a laktóz érzékenyek is fogyaszthatják. Eltarthatóság 5 nap