A zamatos Lilahagyma lekvár megkoronázhatja bármely hétköznapi vagy ünnepi ebédünket, vacsoránkat. Egyszerre sós és édes, savanyú és pikáns, így tökéletes kísérője lehet sülteknek vagy kínálhatod sajtok mellé egy laza borozós baráti összejövetelen. Nem tartalmaz adalékanyagot, színezéket, tartósítószert és cukrot. Glutén és laktóz mentes. Vegán termék. Csípősségmentes Összetevők: lilahagyma, balzsamecet, barna nàdcukor, fahéj, gyömbér Felbontás után kb 7 napig hűtve tárolható
LOCH NESS Érési idő: korai, július elejétől Gyümölcs jellemzői: nagy méretű, átlagsúlya 7 g, kúpos, fényes, fekete színű, húsa kemény, nem szottyosodik, édes, aromás, kiváló desszertekhez, dzsemnek, de mélyhűtésre is alkalmas Termőképesség: középerős növekedésű, félig felálló, kúszó habitusú, támrendszer mellett javasolt a telepítése, tüskétlen, nagyon bőtermő, vesszői nem fagyérzékenyek, betegségekkel szemben toleráns, tápanyagdús talajt és öntözést igényel
Ásványi só tartalma lúgosítja a vért – candida fertőzésben szenvedőknek segítség. Rostja lelöki a koleszterin-lerakódásokat az erek faláról, szaponintartalma feloldja azt. A mangán csökkenti a vércukorszintet. Magas klorofill-tartalma miatt szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek különösen ajánlott. B12-vitamintartalma a vérszegénységen segít, K-vitamintartalma pedig megelőzi a vérrög kialakulását, csökkenti a vérzéseket. A növényi hormon segíthet a mellrák kialakulásának megelőzésében, elviselhetővé teszi a változókor kellemetlen tüneteit, szoptatós anyáknál serkenti a tejelválasztást. Vastagbélgyulladásban szenvedők gyógyhatású tápláléka, roboráló hatású. Magas a fehérjetartalma. L-borostyánkősavat tartalmaz, amely a kötőszövetek rugalmasságáért felelős.
Ásványi só tartalma lúgosítja a vért – candida fertőzésben szenvedőknek segítség. Rostja lelöki a koleszterin-lerakódásokat az erek faláról, szaponintartalma feloldja azt. A mangán csökkenti a vércukorszintet. Magas klorofill-tartalma miatt szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek különösen ajánlott. B12-vitamintartalma a vérszegénységen segít, K-vitamintartalma pedig megelőzi a vérrög kialakulását, csökkenti a vérzéseket. A növényi hormon segíthet a mellrák kialakulásának megelőzésében, elviselhetővé teszi a változókor kellemetlen tüneteit, szoptatós anyáknál serkenti a tejelválasztást. Vastagbélgyulladásban szenvedők gyógyhatású tápláléka, roboráló hatású. Magas a fehérjetartalma. L-borostyánkősavat tartalmaz, amely a kötőszövetek rugalmasságáért felelős.
"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
Madame Anisette: tea-hibrid rózsa Növekedése: 0,5-1,2 m Jellemzője: színe a krémtől a barackig előfordul, 7-8 cm virágátmérőjű, ernyő alakban elhelyezkednek a virágai. Intenzív ánizsra emlékeztető illatú a virága. Többször virágzik, betegségekkel rezisztens, fagytűrő. 4 db ültethető m2-ként
MAGYAR KAJSZI C.235 Érési idő: július közepe Gyümölcs jellemzői: középnagy (45-50g), élénk narancssárga, a napos oldalon kárminpirossal mosott, finoman molyhos, gömbölyded, oldalról kissé lapított, tompa kúp alakú, húsa narancssárga, szilárd, rostos, lédús, aromában gazdag, igen finom, különleges minőségű. Magbele édes. Jól szállítható és tárolható. Friss fogyasztásra és ipari feldolgozásra egyaránt alkalmas, az utóérés gyors ütemű Termőképesség: középerős növekedésű, kusza szerkezetű, ívese lehajló, laza ágrendszerű koronával, nagy termőképességű, korán termőre fordul, téli és tavaszi lehűlésre érzékeny Porzása: öntermékeny
Diókrémünk a sajtolás és szűrést követően hátramaradó nagyon értékes dió „massza” Ez a massza tartalmaz még olajat, így amikor üvegbe tesszük az feljön a tetejére egy záró réteget alkotva. Felhasználható desszertek ízesítésére, padlizsánkrém készítésre, főzött krémekbe.