Kiemelt termékek
![](uploads/1234-620fe590a6519.png)
Zöldség làda
Zöldség làda kb 4 kg friss zöldséggel tele. A làda tartalma: Tv paprika Paradicsom Cukkini Kápia paprika Uborka
![](uploads/2637-667498ce0647c.jpg)
Kovászos uborka csomag
A csomag tartalma: 3 kg kovászolni való uborka (biológiai növényvédelemmel ellátott, vegyszermentes) + 1 csomag kapor
Túró
A túrónk a hagyományos módon készítjük. Kultúra segítségével megaltatjuk a tejet, majd alacsony hőfokon kifőzzük a túrót. Az alvadékot hagyjuk kicsöpögni. Nem mossuk ki a savót a túróból.
![](uploads/2110-654a7ad7b283b.jpg)
Nagyon narancsos krémméz 345g
A Nagyon narancsos krémmézünk úgy készült, hogy valaki azt kérte, keverjek neki valamit konkrétan depresszió ellen, amiben boldogság van, és más hasonló apróságok.... ez lett belőle :-) Rengeteg kandírozott naranccsal és egy kevés narancsvirággal.
![](uploads/2271-65f22f55e073f.png)
![](uploads/1234-62153814d7ee3.png)
![](uploads/1234-6346cf6d6dbd4.png)
![](uploads/1234-620fe5b6cfc5e.png)
![](uploads/1234-62153837d2382.png)
Világos királybúzaliszt
80-as kiőrlésű Varga Frigyes királybúzája® világos királybúzaliszt A királybúza egy ősbúza keresztezés, mely mögött a nemesítői-fejlesztői cél nem volt más, mint a tönköly megszelídítése, fogyaszthatóbbá tétele ⇒ a tönköly kedvezőbb élettani hatásainak keresztezése a felhasználóbarátabb, jobb sütési tulajdonságokkal bíró más, szintén erős búzatípusokkal. általános minőségi jellemzők: fehérjetartalom 14 - 18%; nedves sikér 30 - 38%; terülés 1,5 - 3,5 mm/ó; esésszám 300 - 450 mp formatartó tulajdonságokat kapott, eltérő a fehérjeszerkezete színe sárgás (durumhoz hasonló) közelebb áll a hazai konyha kívánalmaihoz, ízléshez konkrétan egyedi, jellegzetes íze van a királybúzalisztnek önmagában is univerzális; más lisztek, vagy extra sikér stb hozzáadása nélkül is felhasználható mindenre (száraztésztára is) - esetleg kisebb tesztelés, próba szükséges míg az ember kitapasztalja, hogy adott recept egyes hozzávalóiból mi lesz az ideális mennyiség A nemesítő indikatív alapreceptje sima kenyérhez: 1000g királybúzaliszt 650ml víz 12g só 15g élesztő (igen, bármilyen meglepő is lehet, ha megfelelő az élesztő akkor ennyi is elég, szépen meg fog kelni vele a tészta)
![](uploads/1158-63caa14404ceb.png)
Méhviaszos élelmiszer csomagoló kendő M - pasztell
A kéz melegétől jól formázhatóvá válik, így felveszi az edény, vagy az élelmiszer formáját, kb. egy évig használható. 100 % természetes, hulladékmentes, Antibakteriális alternatívája a folpacknak és zacskóknak. 1 db M méretű kendő van a csomagban. M méret: 19,5 cm x 28 cm, pl. szendvics, grapefruit csomagolása, tányér lefedése Ismertető: A kendő tökéletesen alkalmazható élelmiszerek tárolására, és azok frissen tartására, mivel a méhviasz egy 100 %-ban természetes, vízlepergető és baktériumölő hatású anyag. Egy igazi hulladékmentes megoldás, teljes egészében természetes. A méhviaszos kendő élettartama ≈1000 használat, ez a gyakoriságától és gondosságától függően várhatóan egy év, ezt követően pedig komposztálható. Használata: A kéz melegétől jól formázhatóvá válik, így felveszi az edény, vagy az élelmiszer formáját. Alkalmas zöldségek, gyümölcsök, sajt, pékáru, nasi csomagolására, vagy az ételt tartalmazó pohár, edény lefedésére. Használható a hűtőben és a fagyasztóban is -10 ºC-ig. A méhviasz a kéz melegétől kicsit ragadóssá válik, ennek köszönhetően az összeérő felületeket jól összetartja, alakja a következő kicsomagolásig változatlan marad. Tisztítása: Használat után nedves ruhával, szivaccsal, vagy csap alá tartva tisztítható maximum szobahőmérsékletű vízzel, esetleg egy csepp mosogatószerrel. Mosógépbe nem tehető, mert a meleg kioldja az anyagból az összetevőket. Felfrissítése: Ha a sok használattól kikopik a viasz, két sütőpapír között átvasalva újra egyenletessé válik. Mire nem alkalmas? Forró étel, nyers hús, hal és folyadék tárolására nem alkalmas, valamint célszerű kerülni az alkohollal való érintkezést is. Mikrohullámú sütőbe nem tehető, mert a melegtől kioldódnak az összetevők. Összetétele és készítése A pamutvászonra olvasztott méhviasz, növényi gyanta és organikus olíva olaj réteg kerül. A felhasznált méhviasz a manufaktúra közelében található családi méhészetből származik. Minden kendő, és az összes munkafolyamat kézzel készül. Magyar termék.
![](uploads/2674-668acbae9f2ac.jpeg)
Átvétel: 2024-07-26
![](uploads/1234-62153814d7ee3.png)
![](uploads/1234-620162ef37f63.png)
![](uploads/1234-62153845b6ec2.png)
![](uploads/1234-621538553ef76.png)
Fagyi
A doboz 3 gombóc (23dkg) fagyit tartalmaz. A doboz betétdíja (200Ft) felszámolásra kerül, melyet, ha visszahozol, visszakapod az árát. Összetevők: Csoki: tej, vanília rúd, kakaópor, méz, szentjánoskenyérmagliszt Vanília: tej, vanília rúd, méz, szentjánoskenyérmagliszt Görög joghurtos gyümölcsös: görög joghurt, tej, vaníliarúd, pektin, gyümölcs, méz, szentjánoskenyérmagliszt
Főtt, füstölt, pácolt fürjtojás
A fürjtojásokat először megfőzzük, megpucoljuk. Aztán több, mint 1 napig pácoljuk, majd 3-4 óra hosszáig bükkfa forgácson, kemencében füstöljük, végül pedig üvegekbe rakjuk és oliva olajjal felöntjük. A pác illtve a füstölés különleges, egyedi ízt ad a tojásoknak, amelyek így tartósabbak, könnyebben szállíthatóak. Gyakorlatilag egy egészséges készétel. Tartósítószer-, színezék-, hozzáadott cukormentes. A teljes páclé (200 db tojáshoz való) 1 kavés kanál mézet tartálmaz. Csak a saját fürjeink tojását felhasználva készül, amelyeket tápmentesen, magunk által kevert magkeverékkel etetünk. Felbontás után hűtőben kb. 1 hétig eláll. Kiszerelés: 1 üveg kb 20-24 fürjtojást tartalmaz mérettől függően. Összetevők: Natúr ízesítés: Főtt fürjtojás, parajdi só, olívaolaj Fokhagymás-zöldfűszeres: Főtt fürjtojás, parajdi só, balzsam ecet, fokhagyma, petrezselyem, olívaolaj, méz, cayenne bors
![](uploads/706-63286501373e2.png)
![](uploads/1234-620fe590a6519.png)
![](uploads/1234-62153814d7ee3.png)
![](uploads/1234-62153837d2382.png)
Akácméz 1000g
Az akácméz az egyik legkedveltebb és legízletesebbnek tatott mézünk. Magas fruktóztartalma miatt a legtovább marad folyékony. Az akácméz színe szinte teljesen áttetsző, halványsárga, enyhe borostyán árnyalattal. Magas fruktóztartalma miatt a legtovább marad folyékony. Az íze kellemes, enyhén aromás, nem karakteres, ezért fogyasztása a mézzel ismerkedők számára ajánlható. Bár lassabban szívódik fel, de jól édesít, kiváló alternatíva a cukor helyett. Az akácméz nemcsak élvezeti céllal fogyasztható, hanem a legtöbb mézhez hasonlóan, miközben a nyálkahártyánkon lassan szabadul fel belőle a hidrogén-peroxid, elpusztítja a kórokozókat. Az immunrendszerre stimuláló hatással van. Gyulladáscsökkentő, nyugtatja az idegrendszert, ezért elalvás előtt jó választás. A természetgyógyászatban asztmás tünetekre, gyomor-, bél- máj- és vesepanaszokra is javasolják. Kis mennyiségben a 2-es típusú diabéteszesek édesítőszere lehet. (Fogyasztása előtt diabéteszesek mindenképp konzultáljanak orvosukkal.) A Magyarországon termelt akácméz különleges minősége miatt hungarikumnak számít. Fogyasztása minden formában lehetséges, önmagában, kenyérrel-vajjal, teában, sütés-főzéshez, müzli alkotórészként, stb. Magas fruktóz tartalma miatt a legtovább marad folyékony.
![](uploads/459-6252d15ed32b5.png)
![](uploads/1234-62016316ce755.png)
![](uploads/1234-62153814d7ee3.png)
![](uploads/1234-621538553ef76.png)
Kalács 500 g TEJMENTES SZERDA 18 ÓRÁIG RENDELHETŐ
Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek minenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
![](uploads/2573-663c3de58da1c.jpeg)
Kendermagos fokhagymás kukoricás kenyérke (500g)
petra kenyér tésztába burkolt... hamarosan folytatom Összetevők: Búzaliszt, víz, só, kendermag, fokhagyma, kukorica