Kiemelt termékek
Camambert kb. 150g
Ez a sajt egy fehèr penèsszel èrő, làgy tìpusù sajt. Az elkèszülès kb. 2 hetet vesz igènybe. Ez alatt az idő alatt minden nap "babusgatni" kell. Minden nap 2x szelőztetni kell az èrlelő dobozt ès 1x àtforgatni. Igen èrzèkeny bàrmilyen külső màs penèszre vagy bacira. Ezt majd csak jò 2 hèt mùlva tudjàtok rendelni extra limitàlt mennyisègben. Egyszerre csak 1 kg sajtot csinàlok mivel ekkora az èrlelő kapacitàsom, illetve mèg nem rutinból csinàlom. A sajtok sùlya nagyon vàltozò lesz mert 2 fèle formàm van. Ez a sajt a sajtformàba a savò kicsepegèse közben kb. Harmadàra esik össze ìgy nehèz a sùlyokat pontosan megmondani.




Csipkebogyó lekvár
Ebben az évben is elkészült natur termékeim mellé egy igazi valódi prémium szuperélelmiszer. Nagy tisztaságú környezetben gyűjtött by Andi's 100% natúr Csipkebogyóhús lekvárom. Immunerősítő, magas rosttartalom, öregedésgátló, érfal erősítő, ízületi fájdalom, légúti megbetegedések ellen, vérképző hatású, májvédő és méregtelenítő hatásai mellett számtalan jótékony hatással bír. Fogyasztható önmagában, süteményekbe, piskótába, palacsintába, kenyérre kenve, lábadozás nátha esetén vagy csak úgy akár gyerekeknek is kiskanállal eszegetve. Összetevő: 100% gyümölcsvelő, cukor Befőzőautomatában készítve így ténylegesen minden hatóanyag benne is marad! Nem tartalmaz hozzáadott vizet, semmilyen zselésítő anyagot, ízfokozót, tartósítószert, színező anyagot. Felbontást követően hűtőben tárolandó. 314ml/üveg

Átvétel: 2025-04-11
Rendelhető 2025-04-08-ig


BIO alma Red Jonaprince 1kg
Red Jonaprince Hollandiából származó Jonagold-változat. Magát az alapfajtát 1943ban, az USA ban hozták létre. A ’Red Jonaprince’ a Jonathan és a Golden fajták kiváló keresztezéséből származó almafajta. Különleges, mert magában hordozza a két szülője legjobb tulajdonságait. élénkvörös fedőszíne az egész gyümölcsöt beborítja, ezért nagyon szép küllemű fajta, rendkívül sokan választják napról napra Európa szerte. Gyümölcse nagy (220-280 g), dekoratív, héja karakteresen piros, korán színeződő. Húsa kemény, roppanó, íze kiváló. Érési idő A Red Jonaprince alma hazánkban szeptember közepétől szedhető. Tárolhatóság A Red Jonaprince alma jól tárolható fajta. Száraz, hűvös helyen tárolandó. Pincében, garázsban vagy akár teraszon is tökéletesen eltartható, ha fagypont alá menne a hőmérséklet egy pléddel letakarva is átvészeli a minuszokat. Fontos, hogy ép, egészséges és mosatlan almákat tároljunk. A legideálisabb hőmérséklet az alma tárolására a 0-3 fok. Időnként célszerű átnézni az almákat, hogy amin nem vettünk észre sérülést, hibát az idővel elkezd rothadni és ha nem vesszük ki a többi alma közül sajnos át is terjedhet az egészséges almára.




Vegyes virágméz 1000g
A vegyes virágméz az egyik legkedveltebb mézünk. Az íze, színe nagyon sokféle lehet, mivel számtalan fajta mezei virágról, gyógynövényről gyűjtik a méhek, emiatt beltartalmilag is kiváló méznek számít. Mindenhol az ott honos virágok határozzák meg a vegyes virágméz jellegét. A mi mézünk színe aranysárgás, közepesen sötét. Íze harmonikus, " gyümölcsös". A vegyes virágméz sokféle szénhidrátot, szerves savat, illóolajakat, flavonoidokat tartalmaz. Magas az ásványi anyag és nyomelem tartalma. Immunerősítő, jól alkalmazható meghűlések, a torok, a gége és a szájüreg gyulladásainak megelőzésére, kezelésére. Sebgyógyító, nyugtató, roboráló hatású. Kristályosodásra hajlamos, de ez a minőségét nem befolyásolja. 40 fokos vízfürdőbe állítva folyékonyságát visszanyeri. Fogyasztása minden formában ajánlott. Önmagában kanalazva. Italokba: tea, kávé, tej. Étkezéshez: kenyérre kenve magában vagy vajjal, palacsintába, süteményekbe, sültekhez, keleti konyha édes-csípős ételeihez.

Átvétel: 2025-03-21





Batáta szirom (napraforgóolaj)90g
Kistermelői natur batáta szirom Nettó tömeg: 90g Készresütött, natur, napraforgóolajban készült. Igazi szeletelt lila, fehér, narancssárga édesburgonyából. Nem tartalmaz ízfokozót, nincs semmilyen adalék. Ajánlom fogyasztani magában vagy lecsós,lecsós-chilis,ajváros, padlizsános,rozmaringos, habanerós, carolina reaperes batáta pástétomjaimmal. Utólag sózni, ízesíteni lehet. Minőségét megőrzi (nap,hó,év): jelzéssel, minimum 30 nap szavatossággal szállítva. Szobahőmérsékleten visszazárt dobozban tartandó. Összetevők: batáta, napraforgóolaj. Csomagolása szelektíven gyűjthető, otthon többször is használható.

Édes fűszerpaprika őrlemény (250 g)
Kalocsa környékén, így Fajszon is nagy hagyománya van a fűszerpaprika termesztésének, feldolgozásának. A családunk is több generációra visszatekintve mindig termelt fűszerpaprikát, melyet fel is dolgozott, így a hagyományos módszereket már gyerekkoromban láthattam. ! ! ! 2024-es őrleményünk a Szatymazi Paprikamustrán Arany minősítést ért el ! ! ! A magas minőség elérése már a szántóföldön kezdődik: jó minőségű (bár kevesebbet termő) régi magyar fajtákat használunk. Műtrágya kijuttatásunk minimális, inkább szerves- és ásványi trágyák adják a tápanyagot a paprikanövényeknek, ezzel is kímélve a talajt- és a környezetet. Ami a permetezéseket illeti: felszívódó növényvédőszereket nem használunk, főleg bio termesztésben is alkalmazható szerekhez nyúlunk - amennyiben szükséges. Levéltetvek ellen a katicabogarakat is segítségül hívjuk a védekezésben. A betakarítás kézzel történik, csak az egészséges, érett terméseket szedjük le. Ezután Raschell tömlőkbe (úgynevezett „szákokba”) töltjük a termést, magas, szellős helyre akasztjuk, majd következik körülbelül negyven nap szikkasztás, utóérlelés. Ebben az időszakban koncentrálódik a szín a paprikában, ami a festéktartalom tartósságát eredményezi. A szikkasztás után – napszámosok bevonásával – kiválogatjuk a paprikát, minden hibás, rossz bogyót kidobunk, az egészségesekről eltávolítjuk a szárat. Ez egy nagy kézimunka igényű, ezáltal költséges folyamat, ráadásul a késztermékünk is kevesebb lesz 15-20 százalékkal. Ezután jutunk el a kíméletes szárítás, majd a darálás műveletéhez. A paprika festéktartalmát minden évben laboratóriumban bevizsgáltatjuk: általában 210-270 ASTA érték között szokott lenni a miénk. Az Élelmiszerkönyv előírása alapján az I. osztályú őrleményeknek 100 ASTA érték felettinek kell lenni, a boltokban így maximum 110-120 ASTA értékű paprikákat lehet vásárolni, ami számunkra nagyon alacsony minőséget jelentene. (ezért a mi paprikánkból kevesebb is elég a jó szín eléréséhez egy pörköltben például, mint a nagyüzemiből). 2024-es termésünk a Szatmazi Paprikamustrán arany minősítést ért el.

Húsvéti kreatív csomag
Jómagam nagyon szeretek alkotni, kézműveskedni bármilyen alkalomról vagy alapanyagról legyen szó. Felkérésre gyakran tartok kézműves foglalkozásokat is. Igyekszem megkedveltetni minden gyerekkel - felnőttel; bemutatni, hogy milyen jó együtt alkotni valami egyedit, milyen jót tesz a léleknek az alkotás öröme, a sok kis sikerélmény. Ezért most 3 féle csomagban állítottam össze húsvéti témájú csomagokat azoknak a kicsiknek és nagyoknak egyaránt, akik szeretnek kézműveskedni. Csomag tartalma: - 1-es csomag: 2 db gipsz tojástartó, 2 db ecset, akrilfesték 6 színben, színkeverő paletta. - 2-es csomag: 2 db álló nyuszi dekoráció, 2 db ecset, akrilfesték 6 színben, színkeverő paletta. Nyuszik méretei: magasság 12 cm, szélesség 8-9 cm. - 3-as csomag: 1 db hűtőmágnes, 1 db fél tojás alakú tartóedényke (cukorkának, ékszereknek, kis csokitojásoknak, dekorációs elemnek), 2 db ecset, akrilfesték 6 színben, színkeverő paletta. Hűtőmágnes mérete magasság 8 cm, szélesség 6,5 cm. Tartóedényke mérete belső átmérő 5 cm, külső átmérő 6,5 cm; belső magasság 4,5 cm, külső magasság 5,5 cm. Csomagba akrilfestéket tettem, mivel sokkal intenzívebb a színe mint a vízfestéké. Ha valaki szeretné, természetesen lehet vízfestékkel, temperával, akril filctollal is festeni a gipszfigurákat. Csomagokat természetes celofánba csomagolva, hangulatos szalaggal átkötve adom át. Ajánlom a csomagokat akár locsolkodó ajándéknak vagy pl. családi húsvéti közös ráhangolódásra. Jó szórakozást kívánok hozzá!

Átvétel: 2025-04-11




Zöldfűszeres Grillkolbász
Sertés grillkolbász A csomagok kb. 1 kg-osak, de a végleges ár súlymérés után lesz pontos. Az 1kg-os csomagban kb. 3-4 pár kolbászka található.

Méhviaszos élelmiszer csomagoló kendő M zöld leveles
A kéz melegétől jól formázhatóvá válik, így felveszi az edény, vagy az élelmiszer formáját, kb. egy évig használható. 100 % természetes, hulladékmentes, Antibakteriális alternatívája a folpacknak és zacskóknak. 1 db M méretű kendő van a csomagban. M méret: 19,5 cm x 28 cm, pl. szendvics, grapefruit csomagolása, tányér lefedése Ismertető: A kendő tökéletesen alkalmazható élelmiszerek tárolására, és azok frissen tartására, mivel a méhviasz egy 100 %-ban természetes, vízlepergető és baktériumölő hatású anyag. Egy igazi hulladékmentes megoldás, teljes egészében természetes. A méhviaszos kendő élettartama ≈1000 használat, ez a gyakoriságától és gondosságától függően várhatóan egy év, ezt követően pedig komposztálható. Használata: A kéz melegétől jól formázhatóvá válik, így felveszi az edény, vagy az élelmiszer formáját. Alkalmas zöldségek, gyümölcsök, sajt, pékáru, nasi csomagolására, vagy az ételt tartalmazó pohár, edény lefedésére. Használható a hűtőben és a fagyasztóban is -10 ºC-ig. A méhviasz a kéz melegétől kicsit ragadóssá válik, ennek köszönhetően az összeérő felületeket jól összetartja, alakja a következő kicsomagolásig változatlan marad. Tisztítása: Használat után nedves ruhával, szivaccsal, vagy csap alá tartva tisztítható maximum szobahőmérsékletű vízzel, esetleg egy csepp mosogatószerrel. Mosógépbe nem tehető, mert a meleg kioldja az anyagból az összetevőket. Felfrissítése: Ha a sok használattól kikopik a viasz, két sütőpapír között átvasalva újra egyenletessé válik. Mire nem alkalmas? Forró étel, nyers hús, hal és folyadék tárolására nem alkalmas, valamint célszerű kerülni az alkohollal való érintkezést is. Mikrohullámú sütőbe nem tehető, mert a melegtől kioldódnak az összetevők. Összetétele és készítése A pamutvászonra olvasztott méhviasz, növényi gyanta és organikus olíva olaj réteg kerül. A felhasznált méhviasz a manufaktúra közelében található családi méhészetből származik. Minden kendő, és az összes munkafolyamat kézzel készül. Magyar termék.

Átvétel: 2025-04-11
Rendelhető 2025-04-08-ig
Főtt, füstölt, pácolt fürjtojás
A fürjtojásokat először megfőzzük, megpucoljuk. Aztán több, mint 1 napig pácoljuk, majd 3-4 óra hosszáig bükkfa forgácson, kemencében füstöljük, végül pedig üvegekbe rakjuk és olajjal vagy ecetes páclével felöntjük. A pác illetve a füstölés különleges, egyedi ízt ad a tojásoknak, amelyek így tartósabbak, könnyebben szállíthatóak. Gyakorlatilag egy egészséges készétel. Tartósítószer-, színezék-, hozzáadott cukormentes (natúr és a fokhagymás-zöldfűszeres). A teljes páclé (200 db tojáshoz való) 1 kávés kanál mézet tartálmaz. Csak a saját fürjeink tojását felhasználva készül, amelyeket tápmentesen, magunk által kevert magkeverékkel etetünk. Felbontás nélkül hűvös helyen vagy hűtőben (20 fok alatti hőmérsékleten) legalább 30 napig őrzi meg minőségét, felbontva hűtőben kb. 1 hétig eláll. Kiszerelés: 1 üveg 12 db fürjtojást tartalmaz mérettől függően. Összetevők: Natúr füstölt: főtt füstölt fürjtojás, hidegen sajtolt napraforgó olaj Fokhagymás-zöldfűszeres: füstölt, főtt fürjtojás, fokhagyma, petrezselyem, hidegen sajtolt napraforgó olaj, balzsam ecet, parajdi só, kistermelői méz, cayenne bors Thai curry ízesítésű: főtt fürjtojás, curry, chili, kurkuma, koriander, balzsam ecet, fahéj, fokhagyma Aszalt szilva-fahéjas: főtt fürjtojás, aszalt szilva, balzsam ecet, fahéj, kardamom, ánizs, cukor, méz



Zöld lencse (50g)
A zöld lencse csírája élettani szempontból rendkívül jó minőségű fehérjeforrás. Jelentős keményítőtartalma cukrokká alakul a csírázás folyamán, így a búzacsírához hasonlóan édeskés, bár természetesen íze a lencsére emlékeztet. Sok foszfort és káliumot tartalmaz, valamint többféle B-vitamint. magas B-vitamin tartalom magas kálium- és foszfortartalom magas fehérjetartalom




Kalács 500 g TEJMENTES SZERDA 18 ÓRÁIG RENDELHETŐ
Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek minenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.

Átvétel: 2025-04-11

Tanyasi kapirgálós egész csirke tisztítva, belsőségekkel
Kapirgálós csirkék egészben, a zúza, máj, szív, lábak tisztítva járnak hozzá. A csirkék 1.8-2.2kg súlyúak, a végleges ár súlymérés után lesz valós.

Átvétel: 2025-03-28
Rendelhető 2025-03-26-ig




Világos királybúzaliszt
80-as kiőrlésű Varga Frigyes királybúzája® világos királybúzaliszt A királybúza egy ősbúza keresztezés, mely mögött a nemesítői-fejlesztői cél nem volt más, mint a tönköly megszelídítése, fogyaszthatóbbá tétele ⇒ a tönköly kedvezőbb élettani hatásainak keresztezése a felhasználóbarátabb, jobb sütési tulajdonságokkal bíró más, szintén erős búzatípusokkal. általános minőségi jellemzők: fehérjetartalom 14 - 18%; nedves sikér 30 - 38%; terülés 1,5 - 3,5 mm/ó; esésszám 300 - 450 mp formatartó tulajdonságokat kapott, eltérő a fehérjeszerkezete színe sárgás (durumhoz hasonló) közelebb áll a hazai konyha kívánalmaihoz, ízléshez konkrétan egyedi, jellegzetes íze van a királybúzalisztnek önmagában is univerzális; más lisztek, vagy extra sikér stb hozzáadása nélkül is felhasználható mindenre (száraztésztára is) - esetleg kisebb tesztelés, próba szükséges míg az ember kitapasztalja, hogy adott recept egyes hozzávalóiból mi lesz az ideális mennyiség A nemesítő indikatív alapreceptje sima kenyérhez: 1000g királybúzaliszt 650ml víz 12g só 15g élesztő (igen, bármilyen meglepő is lehet, ha megfelelő az élesztő akkor ennyi is elég, szépen meg fog kelni vele a tészta)