Sárgabaracklekvár: A Homokhátság napsütötte buckái között terem a vitamokban és ásványi anyagokban gazdag sárgabarack, melynek legjavából készülnek termékeink. A kizárólag saját termelésű, vegyszermentes gyümölcsökből előállított ízletes lekvár tartósítószert nem tartalmaz, így gyermekek és tartósítószer érzékenyek is fogyaszthatják. Kóstolja meg és fedezze fel benne a nagymama által készített feledhetetlen ízeket! Tartalom: 100% sárgabarack, 10% cukor Hőkezeléssel tartósítva! Felbontás után hűtőben tárolandó!
Friss kenyérre kenve, mintha süteményt enne az ember :-) Összetevők: sárgabarack, cukor, mák, mazsola, almapektin
Húsok mellé javasolt fűszeres nektarin szósz, darabos (édes, savanyú, erős). Nagyon jól harmonizál kacsával, szűzpecsennyével és grillezett húsokkal.
A szőlő hosszas forralásával nyert, sűrű, melaszos balzsam. Az íze “érdekesen édes”, egyúttal egy kicsit savanykás is. Saláták, öntetek, levesek ízesítésére kiváló, bizonyos helyeken vízzel hígítva, jéggel fogyasztják. Sajttálak mellé is kíváló tunkoló. A pekmez nem csak finom csemege, de rendszeres fogyasztása rendkívül egészséges is. Vitamin, ásványi anyag és szerves sav tartalma minden korosztály számára ideális. Magas vastartalma miatt vérszegénységben szenvedőknek ajánlják, ráadásul a vas a szervezet számára könnyen hasznosítható formában van jelen. Jelentős kalciumtartalma hozzájárul a csontok egészségéhez, ezért fogyasztása különösen javallott gyermekeknek és időseknek, várandósoknak és szoptató anyáknak, mindenkinek, akinek plusz kalciumbevitelre van szüksége. A vason és kalciumon túl fontos kálium, magnézium, króm és magnézium forrás és még hosszasan lehetne sorolni, hogy a különböző fajtái milyen egyéb áldásos hatásokkal bírnak.
Aki szereti a különleges ízeket és bátran kiséletezik az indiai izek világában, ez teli találat. Ajánlom grillezett csirke,zöldség és hal ételekhez, de érdemes nyers zöldségmártogatónak is kiprobálni. 14 féle fűszer van benne édes-csipős és savanyú is egyben.
Aki szereti a különleges ízeket és bátran kiséletezik az indiai izek világában, ez teli találat. Ajánlom kacsához, szűzpecsenyéhez,sertés húsból készült ételekhez, de érdemes nyers zöldségmártogatónak is kiprobálni. 14 féle fűszer van benne édes-csipős és savanyú is egyben, fő fűszere a rozmaring és a chili
Sárgahüvelyű bab vízzel és sóval pasztőrizálva. Főzést már nem igényel, illetve jelenlegi állapota roppanós, ha valaki puhább állagot kedvel, akkor még 10-20 percig főzhető. Leves vagy főzelék alapja lehet, de egy salátában is ízletes lehet. Leve erősen sós!