A Kukutyin Műhely bánkúti bio teljeskiőrlésű lisztjéből készül! Hosszú érlelésű kovásszal, vegyszermentes lisztből készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek mindenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
TENROY/ROYAL GALA (őszi alma) Érési idő: augusztus vége-szeptember eleje Gyümölcs jellemzői: középnagy (150-170g), világossárga, alapszínen fénylő piros fedőszín, melyet jellegzetes hosszanti sávok, illetve csíkok tarkítanak, enyhén kúp alakú, gömbölyded, húsa kemény, finom szövetű, lédús, roppanó, kevésbé savas, édeskés ízű, aromás Termőképesség: középerős növekedésű, szétterülő habitusú, korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem Porzása: más fajtákkal → Elstar, Gloster, Jonathan, Granny Smith, Starking
THORNFREE Érési idő: július vége-szeptember közepe Gyümölcs jellemzői: középnagy (4,5 g), sötét fekete, fényes, ovális, tüskementes húsa kemény, lédús, aromában közepesen gazdag, kellemesen savanykás, jól szállítható. Friss piacra és a konzervipar számára egyaránt javasolható, gyorsfagyasztásra csak a teljesen érett gyümölcs alkalmas, különben a hűtés során kivörösödik Termőképesség: erőteljes növekedésű, tüskétlen, 2-4 m magas, támrendszert igényel, nagyon bőtermő, rendszeres metszést igényel, terméshozama 10 t/ha
TIPO Érési idő: október-november Gyümölcs jellemzői: nagy vagy igen nagy méretű (30-50 dkg), kissé lapított, gömbölyded alakú, az egyik legnagyobb termésű fajta, héja vékony, fényes, sima, teljes érésben világos narancssárga, húsa a héjával megegyező színű, puha, olvadó, nagyon lédús, édes, kissé barackos ízvilágú, aromás, friss fogyasztásra és konyhai feldolgozásra is alkalmas, utóérő Termőképesség: 4-6 m magas, középerős növekedési erélyű, korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem, öntermékeny, jó minőségű talajt kíván, napos, meleg, szélvédett helyre telepítsük, fagytűrő, de fiatal korában télire takarjuk be
TITANIA* Érési idő: késői érésű, június végétől-július elejétől Gyümölcs jellemzői: fürtje hosszú, fürtnyele nagyon rövid, az alapi részen képződik a legnagyobb bogyó ezért kézzel nehezen szedhető, a bogyók mérete nagy, 1,15g átlagtömegű, fényes fekete, kemény húsú, igen magas savtartalmú, gyenge feketeribizli aromával Termőképesség: nagyon erős növekedésű, feltörő alkatú, erős vázágai vannak, géppel betakarítható, a gombás betegségeknek ellenáll, virágai közepesen öntermékenyek, de porzó fajtával lényegesen jobb a kötődés
TOKAJI BOROS LASKAGOMBA PÁSTÉTOM. A laskagomba és a Szomorodni házassága kellemesen boros, fanyar harmóniát eredményez. Különleges alkalmak méltó kísérője. A készítés technológiájából adódóan nem tartalmaz alkoholt. Vega, Vegán, Gluténmentes. Magas fehérje és magas élelmi rost tartalma alkalmassá teszi diétás étrend beillesztésébe. Fontos kiemelni, hogy a termék pálmazsír hozzáadása nélkül készül. Naptól és fagytól védett száraz, hűvös helyen. Felbontás után hűtve tárolandó. Összetevők:Laskagomba 48%, hidegen sajtolt napraforgó étolaj, vöröshagyma, vízfehérbor 5,5% 2%-nál kisebb mennyiségű összetevők: kukorica keményítő, őrölt lenmag, tengeri só, fűszerek, cukor, antioxidáns: aszkorbinsav
A parenyica sajt egy gyúrt sajt. Ennél a sajtnál először csinálunk egy alap sajtot, amit szobahőmérsékleten pontosan 5.2 pH-ig savanyítunk. Ekkor tudjuk a legszebben nyújtani és formázni a sajtot. Kinyújtjuk a parenyica sajtot, majd megtöltjük az általunk készített körözöttel vagy sajtkrémmel. A sonkával vagy kolbásszal töltött parenyicákhoz a hentes árut egy családi gazdaságból hozzuk. A szilva lekváros ordakrémmel töltött parenyica egy igen különleges ízvilágot hoz el nekünk. Ezzel töltjük meg a parenyica alapot majd tekerjük fel. Hozzávetőlegesen 200gramm egy darab parenyica. Az ár a súlyméres után változhat!
A parenyica sajt egy gyúrt sajt. Ennél a sajtnál először csinálunk egy alap sajtot, amit szobahőmérsékleten pontosan 5.2 pH-ig savanyítunk. Ekkor tudjuk a legszebben nyújtani és formázni a sajtot. Kinyújtjuk a parenyica sajtot, majd megtöltjük az általunk készített körözöttel vagy sajtkrémmel. A sonkával vagy kolbásszal töltött parenyicákhoz a hentes árut egy családi gazdaságból hozzuk. A szilva lekváros ordakrémmel töltött parenyica egy igen különleges ízvilágot hoz el nekünk. Ezzel töltjük meg a parenyica alapot majd tekerjük fel. Hozzávetőlegesen 200gramm egy darab parenyica. Az ár a súlyméres után változhat!
A parenyica sajt egy gyúrt sajt. Ennél a sajtnál először csinálunk egy alap sajtot, amit szobahőmérsékleten pontosan 5.2 pH-ig savanyítunk. Ekkor tudjuk a legszebben nyújtani és formázni a sajtot. Kinyújtjuk a parenyica sajtot, majd megtöltjük az általunk készített körözöttel vagy sajtkrémmel. A sonkával vagy kolbásszal töltött parenyicákhoz a hentes árut egy családi gazdaságból hozzuk. A szilva lekváros ordakrémmel töltött parenyica egy igen különleges ízvilágot hoz el nekünk. Ezzel töltjük meg a parenyica alapot majd tekerjük fel. Hozzávetőlegesen 200gramm egy darab parenyica. Az ár a súlyméres után változhat!
TOMURI (PORZÓ) Nem hoz termést, porzós kiwi fajta, akár 10 m magasra is megnő, vesszői vöröses színűek, a levelek és a vesszők is enyhén szőrösek. Nélkülözhetetlen a termős példányok megporzására, 5-10 növényt képes beporozni. Széltől védett, meleg, napos helyet kedveli. A fiatal növények fagyérzékenyek, télire érdemes betakarni a tövét. Kúszónövény, támrendszert igényel.
TOPHIT® Érési idő: szeptember eleje Gyümölcs jellemzői: igen nagy (50-60 g, 38-45 mm), héja hamvas kék színű, hosszúkás tojásdad alakú, húsa világossárga, kemény, lédús, magvaváló, kiváló ízű. Sütésre, lekvárnak is alkalmas. Szállítást jól tűri. Termőképesség: középerős növekedésű, erős tengelydominancia jellemzi, jól alakítható a korona, rendszeresen és bőven terem, érdemes gyümölcsritkítást végezni, szilvahimlő vírusra toleráns, monilínia és rozsda kevésbé károsítja Porzása: részben öntermékeny
Nagyon sokan vártátok már, mostantól 500 grammos kiszerelésben kapható bőrös/ bőrnélküli tepertő vegyesen. A töpörtyű vagy tepertő, pörcögő az étkezési célra felhasználható sertés zsírszalonnájának feldolgozása során – a szobahőmérsékleten kenhető, szilárd halmazállapotú zsír mellett – melléktermékként keletkezik. A tepertő az egyenletes kockákra vágott szalonna kiolvasztott, összesült (töppedt) darabja. A tepertő a sütést követően is még sok zsiradékot tartalmaz.