"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
Madame Anisette: tea-hibrid rózsa Növekedése: 0,5-1,2 m Jellemzője: színe a krémtől a barackig előfordul, 7-8 cm virágátmérőjű, ernyő alakban elhelyezkednek a virágai. Intenzív ánizsra emlékeztető illatú a virága. Többször virágzik, betegségekkel rezisztens, fagytűrő. 4 db ültethető m2-ként
Erdi bőtermő meggyből készült, kevés cukor hozzáadásával. Mivel befőfő autómatában készül 80C, így az ize megtartja frisseségét, kiválő süteményekbe, szósznak és levesnek egyaránt
MAGYAR KAJSZI C.235 Érési idő: július közepe Gyümölcs jellemzői: középnagy (45-50g), élénk narancssárga, a napos oldalon kárminpirossal mosott, finoman molyhos, gömbölyded, oldalról kissé lapított, tompa kúp alakú, húsa narancssárga, szilárd, rostos, lédús, aromában gazdag, igen finom, különleges minőségű. Magbele édes. Jól szállítható és tárolható. Friss fogyasztásra és ipari feldolgozásra egyaránt alkalmas, az utóérés gyors ütemű Termőképesség: középerős növekedésű, kusza szerkezetű, ívese lehajló, laza ágrendszerű koronával, nagy termőképességű, korán termőre fordul, téli és tavaszi lehűlésre érzékeny Porzása: öntermékeny
Lassú, vadkovászolt, édes kalács tésztába fonódott, puha mákos töltelék, amit sütés után egy kis vaníliás-citromos fehércsokoládé ganacheval nyakonöntve tettem még élvezhetőbbé. Összetevők: cukor, tej, búzaliszt, tojás, citromhéj, só, kovász, vanília, vaj, mák, citromhéj, mascarpone.
Diókrémünk a sajtolás és szűrést követően hátramaradó nagyon értékes dió „massza” Ez a massza tartalmaz még olajat, így amikor üvegbe tesszük az feljön a tetejére egy záró réteget alkotva. Felhasználható desszertek ízesítésére, padlizsánkrém készítésre, főzött krémekbe.
A dió tekinthető a diófélék királyának az egészségügyi előnyei és jótékony hatásai miatt. A diónak legmagasabb az antioxidáns tartalma, melyek 15-ször hatásosabbak az E-vitaminnál – ami erőteljes antioxidáns hatásáról híres és védi a szervezetet a szabad gyökök által okozott károsodásoktól. A dióbélből hideg sajtolás után maradó anyag őrölt formája a dióliszt. A legújabb tanulmányok szerint segít megfékezni az étvágyat a szerotoninszint növelő hatásuknak köszönhetően. Rengeteg rostot tartalmaz, ami fokozza a teltségérzetet. A rostok továbbá fontos szerepet játszanak a cukorbetegség megelőzésében. Kiváló alapanyag süteményekben és kenyerekben mivel visszahozza a teljes kiőrlésű hagyományos kenyér íz világát. Szintén lehet palacsinta tésztához hozzátenni, de fogyasztható müzlikhez, joghurtba keverve is. Krémek ízesítésére is kiválóan alkalmas!
A dióolajat a legtáplálóbb és a legjobb olajak közé sorolják. Ezt főleg annak köszönheti, hogy összetétele tökéletes és szinte mindenre alkalmazható, amire csak szüksége lehet a szervezetnek. Erős antioxidáns, ugyanakkor forrása az egészséges zsíroknak, amelyek nagyon fontosak a test megfelelő működéséhez. Ezen kívül számos egyéb tápanyagot is tartalmaz, amelyek szerepet játszanak az erős immunrendszer megteremtésében és a szervezet külső hatásoktól való megóvásában. Az olajnak kellemes, diós íze van és az emberek többnyire édes ételekhez használják. Sárgás-zöldes színű, hígabb sűrűségű. A dióolaj összetétele: • Linolsav • E-vitamin – amely gyorsabb gyógyulást biztosít és általánosan védi a bőrt • B1-vitamin – segít a szervezet sejtjeinek átalakítani a szénhidrátokat energiává és alapvető fontosságú a szívműködés, az izmok és az idegrendszer megfelelő működéséhez • B6-vitamin – fontos szerepet játszik a vörösvértestek metabolizmusában, fenntartja a központi izomzat aktivitását, és lehetővé teszi a fehérjék és cukrok energiájának átalakulását. • Szelén – a szervezet számára nélkülözhetetlen antioxidáns, amely gátolja az öregedési folyamatot. Szelén nélkül a test nem • Foszfor – más szóval a béta-karotin egy nagyon fontos antioxidáns, amely támogatja az egészséges bőr, szaruhártya, és légutak gondozását, valamint befolyásolja a pigment képződést. • Magnézium – amit Z elemnek is hívnak, elsősorban annak a ténynek köszönhetően, hogy a Föld legtöbb teremtménye számára nélkülözhetetlen, terhesség és a szoptatás idején nagyobb mennyiségben. • Nátrium –a nátrium szabályozza az ozmózisnyomást folyadékokban, őrzi az extracelluláris folyadék térfogatát, és szabályozza a – folyadékok pH értékét • Mangán – fontos a kalcium, foszfor és E-vitaminok megfelelő felhasználásához • Jód • Kalcium – a kalciumról, mindannyian nagyon sok információt tudunk. Ez az ásványi anyag nagyon fontos a szervezet számára, nem csak azért, mert szabályozza az ionok sejtmembránon át történő transzportját, hanem hatással van az idegek, az izmok és a szív tevékenységére és aktivál néhány más enzimet. A kalcium különösen fontos az egészséges csontok és fogak számára. • Omega-3 telítetlen zsírsavak • Omega 6 telítetlen zsírsavak Ez, és még más, kisebb mennyiségű nyomelem található a dióolajban, aminek köszönhetően egyedülálló és tökéletes hatású az egész emberi testre.