"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
Parenyica sajt, ordakrémmel, metélőhagymával és kolbásszal töltve.
Hagyományos sózás és füstölési eljárással készült termék. Egy tábla súlya 50-70 dkg. A pontos ár a súlymérés után kerül meghatározásra.
KOREAN BIG Érési idő: augusztus végétől az ősz folyamán Gyümölcs jellemzői: narancssárga, kissé megnyúlt, hengeres formájú, magas vitamin-és antioxidáns tartalma van, elsősorban aszalványként használható fel, de friss fogyasztásra is ajánlott Termőképesség: erőteljes növekedésű, lehajló ágrendszerű cserje, 3-4 m magasra nő, öntermékeny, kedveli a jó minőségű talajt és a nedvességet, de gyengébb minőségű talajon is termeszthető, tavasszal érdemes ritkító metszést végezni és a gyökérsarjakat eltávolítani
Saját készítésű túróból készített körözött. Hagyományos altatásos módszerrel készített túróból.
Hagyományos körözött kecsketúróból, krémesebb, lágyabb állag jellemzi.
Összetevők: Körte, cukor, friss citromlé Felbontás után hűtőben tárolandó Felbontás után 2 hétig fogyasztható Felbontás nélkül 1 évig eltartható Készítette: Révész Diána kistermelő 6050 Lajosmizse, Bene tanya 160/B Rsz: 02 T 2816 Tel: +36 70 941 0823
KOSMOS ágyásrózsa Növekedése: 0,5-0,7 m Jellemzője: színe krém fehér, erős tömött, nosztalgikus virág szirmokkal rendelkezik, 7-8 cm virágátmérővel. Gyakran nyíló, rezisztens a betegségekkel szemben, jó fagytűrő. 4 db ültethető m2-ként.
A kóstoló csomag tartalma 1l pasztörizált tej, 0,5l joghurt és 1 doboz sajtválogatás.
Pozsgás (levélszukkulens) évelő, sok sarjat nevelő, talajtakaró vagy párnás. Tőrózsában növő levelei változatos méretűek; csúcsuk a fajtól függően tompa vagy hegyes; a színük zöld, kékes vagy pirosas. Az ókorban azt hitték róla, hogy megvédi a házat a villámcsapástól – ezért Iuppiter növényének tartották. E hit utóhatásaként a termesztett kövirózsát mindmáig sokfelé a háztetőkre ültetik. A sziklakertek elmaradhatatlan növényeiként számos fajt dísznövényként termesztenek. Sok kertészeti változat kapható különböző fantázianeveken. A szárazon hagyott támfalak réseibe is ültethetünk kövirózsákat. A kövirózsa gyógynövényként is alkalmazható! 12cm-es ültetőpohárban
Összetevők: tehéntej, kultúra, természetes tejoltó, só, ízesítésként megjelölt zöldség / fűszer. Tartósítószert nem tartalmaz! Ajánljuk: Húsok ( Pl.: rántott hús megtöltéséhez), pogácsa, egyéb sós sütemény tésztájához keverve, megtöltésére, szendvicskrémnek.