JONAGORED (téli alma) Érési idő: szeptember vége-október eleje Gyümölcs jellemzői: sárgászöld alapszín 85-90%-ban élénkpiros fedőszínnel, alakja gömbölyded, kiegyenlített, alig bordázott, húsa világossárga, bőlevű, édeskés, fűszeres Jonathan-szerű illattal, középvastag héját erős viaszréteg fedi, az egyik legjobb ízű fajta Termőképesség: kezdetben erős növekedésű, később mérsékeltebb, koronája szétterülő és szellős, korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem Porzása: más fajtákkal → Gala, Granny Smith, Jonathan, Gloster, Idared
JOSTA Érési idő: július közepe-vége Gyümölcs jellemzői: bogyói 1-5 fürtbe tömörülnek, bogyói nagyok (átlagtömege 2,5-3 g), megnyúlt, kerekded alakúak, a bogyók éretten a fekete ribiszkére hasonlít, neheze választható le a bokorról, íze különleges, illata a fekete ribiszkére emlékeztet. Friss fogyasztásra, mélyhűtésre és konzervipari feldolgozásra is alkalmas. Termőképesség: erőteljes növekedésű, erős vázágrendszert nevel, terülő bokor alkatú, hajtásai tüske nélküliek, rügypattanása igen korai, vesszői télállók, a talaj és tápanyagtartalom szempontjából nem túl igényes, öntözést igényel, napos, félárnyékos helyre ültessük
"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
Csak kajszibarackot tartalmaz, hozzáadott cukor és tartósítószer nélkül készül. A gyümölcsöt én magam szeletelem és csomagolom.
Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
A legkülönlegesebb szörpünk, nem túl intenzív a kakukkfű, de érezhető. Kellemes frissitő
Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek minenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
Kandírozott Batáta (Édesburgonya) Nettó tömeg: 160g Összetevők: batáta,cukor,narancshéj, citromhéj, természetazonos mandula aroma. Nem tartalmaz: glutént, tej terméket. Igazi lila, fehér, narancssárga édesburgonyából. Minőségét megőrzi (nap,hó,év): jelzéssel, minimum 20 nap szavatossággal szállítva. Szobahőmérsékleten visszazárt dobozban tartandó. Csomagolása szelektíven gyűjthető, otthon többször is használható.
KÁNTORJÁNOSI 3 Érési idő: június vége-július eleje Gyümölcs jellemzői: nagy (6 g, 22 mm), színe bordópiros, alakja kissé nyomott gömb, húsa piros, kemény, közepesen festőlevű, repedésre nem hajlamos, nagyobb savtartalma miatt jellegzetes meggy íze van. Pálhaleveles. A gyümölcsök szárazon válnak a középhosszú kocsánytól. Alkalmas gépi betakarításra. Termőképesség: középerős-erős növekedésű, szétterülő koronát nevel, hajlamos a felkopaszodásra, korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem, monilíniára fogékony Porzása: részben öntermékeny, más fajtákkal →Újfehértói fürtös, Debreceni bőtermő
Összetevők: liszt, gabonatej, kovász, cukor, hidegen sajtolt napraforgóolaj, aszalt szilva, dió, csoki csepp