Tanya udvarunk meseszép fájának virágát szedjük, melyet hidegen erjesztünk. A hárs olyan intezív, hogy főzés közben az egész tanyaudvart belengi a hársfa illata, ezt próbáltuk üvegbe zárni.
HASCHBERG Érési idő: szeptember első felében, kissé szakaszosan érik Gyümölcs jellemzői: a tányér kb. 1 kg súlyú, 5 különálló kis tányérból áll, a bogyók szilárdan ülnek a tányéron és teljes érésben sem peregnek. 100 bogyó kb. 11 g tömegű. Nagy, kékesfekete bogyójú, lédús, ízletes és zamatos Termőképesség: legfeljebb 3 m magasra növő, erős növekedésű fajta, korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem, öntermékeny
A darabár hozzévetőleges becslés, a pontos ár a súlymérés után kerül meghatározásra. Békés megyei ízvilággal készült termék. Félszáraz szelhető állapotú, nitrit só mentes.
A darabár hozzávetőleges becslés, a pontos ár a súlymérés után kerül meghatározásra. Békés megyei ízvilággal készült termék. Félszáraz szelhető állapotú, nitrit só mentes.
Természetes hozzávalókból készült, teljes mértékben adalékanyag mentes bio mangalica-sertés virsli juhbélben. A bolti klasszikus virslitől eltérően durvább darálású, kevésbé homogén. Abálást követően kerül betöltésre, ezért hőkezelés csak az élvezeti értéke miatt ajánlott. A szálak hozzávetőleg 7 dkg-osak, a végső ár a pontos súlymérés után kerül meghatározásra.
A napraforgó olaj a legközismertebb és a legtöbbet használt olajak egyike. Ezek közül a hidegen sajtolt napraforgó olaj kitűnik a többi közül, hisz megőrzi az eredeti alapanyag illat- és íz világát. Gazdag E-vitaminban és alacsony a telített zsír tartalma. Emellett olyan fitovegyületek is találhatóak benne, mint a kolin és fenolsav, amelyek jó hatással vannak a szívre. Az egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírokon kívül vitaminokat is tartalmaz, ezért az egyik legegészségesebb olaj. - Körülbelül 80% vagy több egyszeresen telítetlen zsírt tartalmaz, ezért csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségeket, valamint a szívroham kialakulását. Kiváló választás azok számára, akik szeretnék megakadályozni, hogy kialakuljon náluk az ízületgyulladás, mivel a napraforgóolaj hatékonyan segíthet az ízületi csúz megelőzésében. Karotinoidok találhatóak benne, amelyek segíthetnek a méhnyak-, tüdő- és bőrrák kialakulásának megelőzésében. Továbbá A-vitaminnal látják el a szervezetet, így gátolható a szürkehályog kialakulása is. Lecitint is tartalmaz, amely csökkentheti a koleszterinszintet, mivel megakad az idegek és sejtek belsejében, így akadályozva meg, hogy a zsír és koleszterin a sejthez kapcsolódjon. A napraforgóolaj antioxidáns hatású is, mivel gazdag E-vitaminban, vagyis tokoferolokban, amelyek semlegesítheti a rákot okozó szabadgyököket. A szabadgyökök károsítják a sejteket és az immunrendszert is. Proteint tartalmaz, amely létfontosságú a szövetek felépítésében és helyrehozásában, valamint a hormonok és enzimek termelésében. A szervezetnek nagy mennyiségű proteinre van szüksége – de mivel a szervezet nem tárol proteint, ezért fogyasztással kell azt a szervezetbe juttatni, így a napraforgóolaj az egyik legjobb választás lehet. Cinket tartalmaz, amely segít az egészséges immunrendszer fenntartásában és a sebek gyógyulásában. A cink egy másik jótékony hatása az, hogy javítja a szaglást és az ízlelést. A benne lévő B-vitamin hozzájárulhat az egészséges idegrendszerhez, a megfelelő emésztéshez és nagy mennyiségű energiával látja el a szervezetet. Szelént tartalmaz, amely csökkentheti a szívproblémákat és a heveny, vírusos májgyulladás kialakulásának kockázatát. A vér magas szelén szintje pedig fontos szerepet játszik a tüdő- és bőrrák kialakulásának csökkentésében. A napraforgóolajban található folsav hozzájárulhat az új sejtek előállításához. A magnézium pedig megakadályozza az izomgörcsöket, míg a triptofán ellazítja az agyat és elősegíti az alvást, mivel segíti egy neurotranszmitter, a szerotonin termelését.
HINNONMAKI RED (bokor) Érési idő: július közepe-vége Gyümölcs jellemzői: közepes méretű bogyók, tetszetős, héja piros színű, magas cukortartalmú, édes ízű, aromás, friss fogyasztásra, sütés-főzésre, feldolgozásra egyaránt alkalmas Termőképesség: gyors növekedési erélyű, felálló bokor habitusú, magas terméshozama van, öntermékeny, lisztharmat rezisztens
HONEYBEE Érési idő: nyár eleje Gyümölcs jellemzői: kék színű, hamvas, megnyúlt alakú, nagy gyümölcsű (1,9 g), éretten méz illatú, nagyon finom, desszertfajta, közepesen kemény húsállományú, magas a pektin tartalma. Friss fogyasztásra, lekvárnak, gyümölcslének is kiváló, magas antioxidáns-és vitamintartalma van Termőképesség: 1,5 m magasra növő, sűrűn elágazó, lombhullató cserje, enyhén savas talajon érzi jól magát, fagytűrő, termőképessége 4-5 kg/bokor, termései sokáig bokron tathatók, az érés során nem hullanak le, pollenadói az ’Indigo Gem’, ’Tundra’, ’Aurora’, az ideális beporzás érdekében több fajtátérdemes ülni egy helyre
"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
Kistermelői Hőkezelt batáta saláta Inka lecsó Nettó tömeg: 250g Összetevők:batáta, vöröshagyma,szárazbab,kukorica,bors, paradicsom, kápiapaprika, vörös borecet, pirostört paprika, jalapeno chili, fokhagyma,só. Nem tartalmaz olajat, semmilyen zsíradékot. Hidegen, melegen fogyasztható! Ajánlom: köretként sült húshoz vagy magában is. Finom egy szelet sajttal, kölessel, esetleg pirítóssal.