Szezonális, grillezésre való sajt. 2db van egy csomagban. Kb 100g egy darab.
A magyar konyha elengedhetetlen kelléke. Igazi magyaros fűszerezésű pörköltalap. Nem tartalmaz adalékanyagot, színezéket, tartósítószert és cukrot. Glutén és laktóz mentes. Vegán termék. Csípősségmentes Összetevők: paradicsom, kàpia paprika, hagyma, fokhagyma, zeller levél, kömény, babérlevél, só, bors, napraforgóolaj Allergén: zeller Felbontás után kb 7 napig hűtve tárolható
Téli esték melegítője Összetevők: Banán, cukor, gyömbér, friss citromlé Felbontás után hűtőben tárolandó Felbontás után 2 hétig fogyasztható Felbontás nélkül 1 évig eltartható Készítette: Révész Diána kistermelő 6050 Lajosmizse, Bene tanya 160/B Rsz: 02 T 2816 Tel: +36 70 941 0823
Hagyományos eljárással, természetes alapanyagok felhasználásával készült gyümölcs, fűszernövény és virágszörpök, hozzáadott színezék és mesterséges aroma nélkül. Sárgabarack, gyömbér.
"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
Egy új dimenzió az ízek világában- ahol a szenvedély és az egészség találkoznak! Ez a szósz nemcsak lángralobbantja az ízlelőbimbókat, hanem a benne lévő jótékony hatású fűszerek az emésztés javára is válnak.
Összetételénél fogva a habanero-fahéj-szilva ecet hatásai: Anyagcsere és emésztés támogatása Gyulladáscsökkentő hatás Vércukorszint stabilizálása Vérkeringés fokozása Immunerősítés Trükkök a konyhában: 1. Salátaöntethez: Keverd össze olívaolajjal, egy kis mézzel és sóval (vagy méz nélkül) – ez az ecet fűszeressége és gyümölcsös aromája fantasztikus ízt ad zöldsalátáknak, különösen őszies alapanyagokkal, mint a dió, alma vagy gránátalma. 2. Grillezett vagy sült húsokhoz: Használhatod marinádként (ecetes, sós, fűszeres páclé) csirke, sertés vagy akár kacsa pácolásához. A szilva ízvilága, a fahéj aromája és a habanero enyhe csípőssége különleges ízt ad a húsnak. 3. Sajttálakhoz: Csepegtesd lágy vagy félkemény sajtokra (például brie, camembert, gouda és mások..) a habanero-fahéj-szilvás ecetet, vagy mártsd bele a sajtdarabokat – különleges ízharmóniát teremt. 4. Párolt, illetve sült zöldségekhez: Sütőtök, édesburgonya, répa vagy cékla mellé különösen illik. A sült zöldségekre locsolva/permetezve izgalmasabb ízeket kaphatunk. 5. Koktélokhoz, üdítőkhöz: például gyümölcslevekkel vagy gyömbérrel és lime-lével, vagy akár pici vodkával összerázva egy pikáns, izgalmas koktélt eredményez. És tiszta vízben is kitűnő.
A csúcstáplálék: hántolt kendermag (újrahasznosítható homogén csomagolásban) Az olajos magvak közül a kendermag rendelkezik a legnagyobb Linol- (Omega-6) és LNA (Omega-3) esszenciális zsírsavtartalommal, ráadásul az anyagcserénk számára ideálisan hasznosítható, 3:1 arányban (bővebben itt)*. Könnyen felszívódó nyers fehérjét tartalmaz, kiváló fehérjeforrás. Mind a 22 aminosavat tartalmazza, köztük azt a 9-et is, amelyeket az emberi szervezet nem képes előállítani. Gazdagon megtalálható benne** a foszfor, kálium, magnézium, cink, réz, mangán, vas, valamint B1- B6-, B9-vitaminok. 3 evőkanál hántolt mag tartalmazza az ajánlott napi bevitel oroszlán** részét! A vitaminok és ásványi anyagok hatásairól bővebben itt olvashat. A hántolt kendermagban található esszenciális zsírsavak és teljes értékű fehérjék elengedhetetlenek a gyermekek egészséges növekedéséhez és fejlődéséhez. A kendermagban található fehérjék 65%-a biológiailag aktív globulin fehérje, az edesztin, de albumin is nagy mennyiségben található benne. Nagyjából hasonló ez az arány az emberi vérplazmában található globulinok arányához. Az edesztin képes növelni az antitestek termelődését, és szinte teljesen foszformentes, ami nagyon fontos a vesék működése szempontjából (Osburn, 1992). Felhasználási javaslatok: Diós, mogyorós ízvilág jellemzi. Ajánlott nyersen fogyasztani. Ehetjük magában, belekeverhetjük levesekbe, zabkásába, növényi joghurtba, de gazdagíthatjuk vele szendvicsünket, szendvicskrémünket is. Ízletes, tápláló szuperélelmiszer. *Forrás: Kralovanszky és Mathne-Shill (1994) **Lásd a részleteket a "Vitamin és ásványi anyag tartalom" táblázatban. Vitamin- és ásványianyagtartalom 100 g HEMPITY hántolt kendermagban RDA (EU) B1-vitamin (tiamin) mg 1,2 1,1 109% B6-vitamin (piridoxin) mg 1,1 1,4 79% B9-vitamin (folsav) (μg) 120 200 60% E-vitamin (α-tocopherol) mg 2,2 11 20% Vas mg 13 14 93% Magnézium mg 702 375 187% Foszfor mg 1563 700 223% Kálium mg 1102 2000 55% Cink mg 10 10 100% Réz mg 1,6 1 160% Mangán mg 7,6 2 380% Átlagos tápérték 100 g termékben RDA napi adag 30g* Energiatartalom 2501 kJ/ 604 kcal 2400kcal*** 8%* Zsírok 52 g 81g*** 10%* ·amiből telített zsírsavak 4 g ·amiből egyszeresen telítetlen zsírok 5 g ·amiből többszörösen telítetlen zsírok 41 g ·amiből Omega-3 10 g 5g** 47%* ALA 9,0 g 5g** 46%* ·amiből Omega-6 31 g LA 29 g 10g** 73%* GLA 2 g Szénhidrát 1 g ·amiből cukor 1 g Rostok 2 g Fehérje 32 g 91g*** 10%* Só 0 g * 30g napi adag fogyasztása esetén (3 evőkanál) ~290 Ft / nap ** Nincs RDA a napi esszenciális zsírsavbevitelre. Az American Heart Association jelenleg 500 mg EPA / DHA mennyiség napi bevitelét javasolja. 10 %-os hasznosulás (átalakulás) esetén 5 g ALA-bevitelt javasolnak a szív- és érrendszer, valamint az idegrendszer egészségének védelme érdekében. Forrás itt. *** 180 cm-es, 80 kg-os, 45 éves, szellemi foglalkozású, heti 1-2 alkalommal sportoló férfi napi kalóriaszükséglete alapján, amely egyénenként eltérő lehet. Forrás itt. Összetevők: 100% nyers hántolt kendermag Száraz, hűvös helyen tároljuk. Származási ország: Magyarország/EU Gluténmentes ALLERGÉNEK: Minden allergéntől és allergén keresztszennyeződéstől mentes (glutén és allergén mentes üzemben készült). GMO: A termék genetikailag nem módosított, és nem tartalmaz semmilyen genetikailag módosított anyagot.
A csúcstáplálék: hántolt kendermag (újrahasznosítható homogén csomagolásban) Az olajos magvak közül a kendermag rendelkezik a legnagyobb Linol- (Omega-6) és LNA (Omega-3) esszenciális zsírsavtartalommal, ráadásul az anyagcserénk számára ideálisan hasznosítható, 3:1 arányban (bővebben itt)*. Könnyen felszívódó nyers fehérjét tartalmaz, kiváló fehérjeforrás. Mind a 22 aminosavat tartalmazza, köztük azt a 9-et is, amelyeket az emberi szervezet nem képes előállítani. Gazdagon megtalálható benne** a foszfor, kálium, magnézium, cink, réz, mangán, vas, valamint B1- B6-, B9-vitaminok. 3 evőkanál hántolt mag tartalmazza az ajánlott napi bevitel oroszlán** részét! A vitaminok és ásványi anyagok hatásairól bővebben itt olvashat. A hántolt kendermagban található esszenciális zsírsavak és teljes értékű fehérjék elengedhetetlenek a gyermekek egészséges növekedéséhez és fejlődéséhez. A kendermagban található fehérjék 65%-a biológiailag aktív globulin fehérje, az edesztin, de albumin is nagy mennyiségben található benne. Nagyjából hasonló ez az arány az emberi vérplazmában található globulinok arányához. Az edesztin képes növelni az antitestek termelődését, és szinte teljesen foszformentes, ami nagyon fontos a vesék működése szempontjából (Osburn, 1992). Felhasználási javaslatok: Diós, mogyorós ízvilág jellemzi. Ajánlott nyersen fogyasztani. Ehetjük magában, belekeverhetjük levesekbe, zabkásába, növényi joghurtba, de gazdagíthatjuk vele szendvicsünket, szendvicskrémünket is. Ízletes, tápláló szuperélelmiszer. *Forrás: Kralovanszky és Mathne-Shill (1994) **Lásd a részleteket a "Vitamin és ásványi anyag tartalom" táblázatban. Vitamin- és ásványianyagtartalom 100 g HEMPITY hántolt kendermagban RDA (EU) B1-vitamin (tiamin) mg 1,2 1,1 109% B6-vitamin (piridoxin) mg 1,1 1,4 79% B9-vitamin (folsav) (μg) 120 200 60% E-vitamin (α-tocopherol) mg 2,2 11 20% Vas mg 13 14 93% Magnézium mg 702 375 187% Foszfor mg 1563 700 223% Kálium mg 1102 2000 55% Cink mg 10 10 100% Réz mg 1,6 1 160% Mangán mg 7,6 2 380% Átlagos tápérték 100 g termékben RDA napi adag 30g* Energiatartalom 2501 kJ/ 604 kcal 2400kcal*** 8%* Zsírok 52 g 81g*** 10%* ·amiből telített zsírsavak 4 g ·amiből egyszeresen telítetlen zsírok 5 g ·amiből többszörösen telítetlen zsírok 41 g ·amiből Omega-3 10 g 5g** 47%* ALA 9,0 g 5g** 46%* ·amiből Omega-6 31 g LA 29 g 10g** 73%* GLA 2 g Szénhidrát 1 g ·amiből cukor 1 g Rostok 2 g Fehérje 32 g 91g*** 10%* Só 0 g * 30g napi adag fogyasztása esetén (3 evőkanál) ~290 Ft / nap ** Nincs RDA a napi esszenciális zsírsavbevitelre. Az American Heart Association jelenleg 500 mg EPA / DHA mennyiség napi bevitelét javasolja. 10 %-os hasznosulás (átalakulás) esetén 5 g ALA-bevitelt javasolnak a szív- és érrendszer, valamint az idegrendszer egészségének védelme érdekében. Forrás itt. *** 180 cm-es, 80 kg-os, 45 éves, szellemi foglalkozású, heti 1-2 alkalommal sportoló férfi napi kalóriaszükséglete alapján, amely egyénenként eltérő lehet. Forrás itt. Összetevők: 100% nyers hántolt kendermag Száraz, hűvös helyen tároljuk. Származási ország: Magyarország/EU Gluténmentes ALLERGÉNEK: Minden allergéntől és allergén keresztszennyeződéstől mentes (glutén és allergén mentes üzemben készült). GMO: A termék genetikailag nem módosított, és nem tartalmaz semmilyen genetikailag módosított anyagot.
A méhek különféle hársak (ezüst, kislevelű, nagylevelű hárs) nektárját is gyűjtik, de a fa leveleiről édesharmatot is gyűjthetnek. A hársfavirág méz színe az akácméznél sötétebb, a világossárgától a borostyánsárgáig változhat, ez a gyűjtés idejétől függ. Erős, jellegzetes hárs illatú, az íze karakteres, kellemesen pikáns. 2-3 hónap alatt kristályosodik ki szobahőmérsékleten. Sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ezenkívül gazdag különféle illóolajokban, csökkenti a köhögést, a hörghurut panaszait, nyákoldó hatású. Különösen, ha hársfavirágteával fogyasztjuk, izzasztó és nyugtató hatású, ezért lázas meghűlések kezelésére a legalkalmasabb. Enyhíti az idegességet, elűzi az álmatlanságot. Jó görcsoldó, fertőtlenítő, hashajtó és vizelethajtó hatású, ezért használata csak korlátozott ideig javasolt. De ugyancsak jó választás emésztőszervi panaszokra, gyomor és bélfekélyekre. Fogyasztása önmagában kanalazva, vagy italokba, teába keverve. A mézet csak már iható hőmérsékletű italba keverjük, ne forrázzuk!
A méhek különféle hársak (ezüst, kislevelű, nagylevelű hárs) nektárját is gyűjtik, de a fa leveleiről édesharmatot is gyűjthetnek. A hársfavirág méz színe az akácméznél sötétebb, a világossárgától a borostyánsárgáig változhat, ez a gyűjtés idejétől függ. Erős, jellegzetes hárs illatú, az íze karakteres, kellemesen pikáns. 2-3 hónap alatt kristályosodik ki szobahőmérsékleten. Sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ezenkívül gazdag különféle illóolajokban, csökkenti a köhögést, a hörghurut panaszait, nyákoldó hatású. Különösen, ha hársfavirágteával fogyasztjuk, izzasztó és nyugtató hatású, ezért lázas meghűlések kezelésére a legalkalmasabb. Enyhíti az idegességet, elűzi az álmatlanságot. Jó görcsoldó, fertőtlenítő, hashajtó és vizelethajtó hatású, ezért használata csak korlátozott ideig javasolt. De ugyancsak jó választás emésztőszervi panaszokra, gyomor és bélfekélyekre. Fogyasztása önmagában kanalazva, vagy italokba, teába keverve. A mézet csak már iható hőmérsékletű italba keverjük, ne forrázzuk!