Az epres vagy karamellás krémdesszert is ordából készül. Pici vaníliás cukrot adunk hozzá, majd krémesre keverjük. A karamella savó és cukor keveréke, amit addig főzünk, míg szép barna de még folyós állagú lesz. A savóban és az ordában is rengeteg fehérje, vitamin és ásványi anyag található.
"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
Ezt a sajtunkat minimum 2 hónapig érleljük a saját pincénkben. Jól reszelhető sajtot kapunk az érlelés után. A hosszabb érlelès miatt laktóz érzékenyek is fogyaszthatják. 20-25 dkg-os kiszerelésben kapható. Az ára súlymérés után változhat.



Pasztörizalt, minőségi tehén tejböl készül, 10-12 hónapig érlelődik. A pontos ár súlymérés után lesz végleges.
Összetevők: fondant (cukor, glükóz, víz), étbevonó 20% (kakaómassza, növényi zsír, kakaópor, szójalecitin, természetes vanília aroma), tejsavópor, kukoricakeményítő, pálmazsír, aroma Tárolás: száraz, hűvös helyen (5-23 C) Minőségét megőrzi: (nap.hó.év): 01.04.2026. A csomagolás eltérhet a képen láthatótól.
Összetevők: fondant (cukor, glükóz, víz), étbevonó 20% (kakaómassza, növényi zsír, kakaópor, szójalecitin, természetes vanília aroma), vajkaramell, tejsavópor, kukoricakeményítő, pálmazsír, aroma Tárolás: száraz, hűvös helyen (5-23 C) Minőségét megőrzi: (nap.hó.év): 01.04.2026. A csomagolás eltérhet a képen láthatótól.
2024-es, étkezési, szemes mák. Nagyon finom, édes, kékszínű, alaposan tisztított. Rovarölőszer mentes termesztés. A mákfogyasztás jótékony hatásai: A mák gazdagon tartalmaz magnéziumot, növényi zsírsavkat, aminosavat, foszfort, kalciumot, káliumot és vasat. Hatását pedig többek között abban fejti ki, hogy lassítja az öregedési folyamatokat, azaz megállítja a csontszövetek leépülését, és elkezdi újraépíteni őket. Két evőkanálnyi mák 253 milligramm kalciumot és 286 mikrogramm vasat tartalmaz, amely körülbelül a napi szükséglet negyedét fedezi. A kalcium a csontok egészsége miatt fontos, de kell a szív és az idegrendszer megfelelő működéséhez is.
Extra Érett Juhsajt – karakter és hagyomány egy falatban Az extra érett juhsajt a juhtej természetes gazdagságát és a hosszú érlelés mély aromáit egyesíti. Intenzív, karakteres ízvilága minden falatban megmutatja a hagyományos sajtkészítés mesterségét. Az érlelés során a sajt tömör, krémes szerkezetet kap, illatában és ízében pedig megjelenik a juhtej jellegzetes, telt, enyhén fűszeres aromája. Minden szeletében érezhető a hosszú érlelési idő adta mélység, komplexitás és elegancia. Kiváló választás sajtok kedvelőinek, borkóstolók mellé, salátákhoz, vagy akár önmagában, különleges csemegeként. Az extra érett juhsajt igazi ínyencség – azoknak, akik szeretik a markáns, emlékezetes ízeket.