"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
A válogatott friss fokhagymát gerezdekre bontjuk, tisztítjuk majd szeleteljük. Ezután történik a kíméletes szárítás, majd miután elérte a kívánt szárazsági fokot, megfelelő pihentetés után, újabb ellenőrzés, válogatás történik, hogy csak a tökéletes minőségű szeletek kerüljenek az üvegbe. A fokhagyma chips íze sokkal erőteljesebb, mint a friss társáé. Tűzdelt húsételek elkészítésénél nélkülözhetetlen, de saláták, levesek, főzelékek, szószok készítéséhez is kiválóan felhasználható. Más alapanyaggal érintkezve visszanyeri nedvességét, ezért alkalmas például tejtermékek ízesítésére is (fokhagymás sajt). A szárítással történt tartósítás miatt évszaktól függetlenül elérhető ugyanaz a zamatos fokhagyma, mint amit frissen megszokhattunk. Fél teáskanálnyi mennyiség egy közepes méretű friss fokhagyma gerezdnek felel meg. Adalékanyagot, ízfokozót nem tartalmaz!
A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége. Lassú, vadkovászolt, édes fonott kalács. Máglya rakás recept, avagy hogyan csináljak a finom kalácsból íz orgiát /Elnézést az elfogultságért, ez a kedvencem :) / Hozzávalók /Világbajnok Borbás Marcsi recept/: Az alaphoz: 6 db kifli (Kaláccsal klasszisokkal jobb) 6-8 ek vörösbarack-lekvár (sima is jó természetesen) 4 ek darált dió 4 tojássárgája 2 dkg porcukor Az öntözéshez: 2,5 dl zsíros tej 2,5 dl tejszín 1 citrom lereszelt héja 1 narancs lereszelt héja Az almához: 40 dkg kemény húsú alma 2 ek barna nádcukor 2 dkg vaj 1 kk őrölt fahéj A fehérjehabhoz: 4 tojásfehérje 4 ek kristálycukor plusz 2 ek baracklekvár Részletesebben itt olvasható: https://egy.hu/gasztro/klasszikus-maglyarakas-109303# Összetevők, allergének: cukor, tej, glutén, tojás és ezen túl még citromhéj, só, kovász és vanília paszta. /Tej és cukor mentesen is meg tudom csinálni a kalácsot, de ezt csak egy minimális rendelési mennyiség felett, külön egyeztetve tudom megcsinálni./
A fürjtojásokat először megfőzzük, megpucoljuk. Aztán több, mint 1 napig pácoljuk, majd 3-4 óra hosszáig bükkfa forgácson, kemencében füstöljük, végül pedig üvegekbe rakjuk és olajjal vagy ecetes páclével felöntjük. A pác illetve a füstölés különleges, egyedi ízt ad a tojásoknak, amelyek így tartósabbak, könnyebben szállíthatóak. Gyakorlatilag egy egészséges készétel. Tartósítószer-, színezék-, hozzáadott cukormentes (natúr és a fokhagymás-zöldfűszeres). A teljes páclé (200 db tojáshoz való) 1 kávés kanál mézet tartálmaz. Csak a saját fürjeink tojását felhasználva készül, amelyeket tápmentesen, magunk által kevert magkeverékkel etetünk. Felbontás nélkül hűvös helyen vagy hűtőben (20 fok alatti hőmérsékleten) legalább 30 napig őrzi meg minőségét, felbontva hűtőben kb. 1 hétig eláll. Kiszerelés: 1 üveg 12 db fürjtojást tartalmaz mérettől függően. Összetevők: Natúr füstölt: főtt füstölt fürjtojás, hidegen sajtolt napraforgó olaj Fokhagymás-zöldfűszeres: füstölt, főtt fürjtojás, fokhagyma, petrezselyem, hidegen sajtolt napraforgó olaj, balzsam ecet, parajdi só, kistermelői méz, cayenne bors Thai curry ízesítésű: főtt fürjtojás, curry, chili, kurkuma, koriander, balzsam ecet, fahéj, fokhagyma Aszalt szilva-fahéjas: főtt fürjtojás, aszalt szilva, balzsam ecet, fahéj, kardamom, ánizs, cukor, méz
A tej szeparàlàsa utàn ez a telt ìzű, sàrga tejszìn lesz. Ebből kèszül a vaj is. Főzèshez nagyon jò, ízletes. Kiszerelès 200 gramm. Eltarthatòsàga 2 hèt.
A tavasz minden illata, zamata benne van. Felöntve igazi frissitő limonádé.
1 literes üveg palackos nyers tej. Fogyasztás előtt hőkezelés szükséges. A palackok betétdíja 250 Ft, és a bevásárlóközösség tulajdonát képezik. Kérjük mindig a következő átadónapra visszavinni hogy folyamatosan legyen mibe tölteni a tejet.
Összetevők: füge, cukor, friss citromlé Felbontás után hűtőben tárolandó Felbontás után 2 hétig fogyasztható Felbontás nélkül 1 évig eltartható Készítette: Révész Diána kistermelő 6050 Lajosmizse, Bene tanya 160/B Rsz: 02 T 2816 Tel: +36 70 941 0823
Figyelem! Tojásaink etikus körülmények között tartott fürjektől származnak. Nyáron röpdében, télen mélyalmos ketrecekben élnek (nincs tojás kigurulós taposó rács, nincs zsúfoltság, nincs tojótáp). Tojásaink vegyszermentesek! A tálca 12 darab fürjtojást tartalmaz. Ezek mérete változó, vegyesen tartalmaz gazdasági és jumbo fürjtojást. Hűtve 60 napig tárolható. Fürjeink szabadtartásban élnek, táp helyett általunk készített magkeveréket, zöldet, gyümölcsöket esznek. Immunrendszerünk erősítése érdekében (pl. felkészülés a télre, műtétek, betegségek utáni regeneráció segítése) kifejezetten ajánlott a fürjtojás kúra: reggelente nyersen 1-2 tojás étkezés előtt. Tojás allergiásoknak is ajánlott, bár azt valljuk minden ételérzékenység egyéni. Ki kell próbålni okoz-e tünetet. 1 db (10 g) átlagos fürjtojás a következőket tartalmazza: Energia 16 kcal Fehérje 1.3 g Zsír 1.1 g Telített 0.4 g Egyszeresen telítetlen 0.4 g Többszörösen telítetlen 0.1 g Szénhidrát 0 g Cukor 0 g Rost 0 g Nátrium 14.1 mg Koleszterin 84.4 mg Glikémiás Index 0 VITAMINTARTALOM, ÁSVÁNYIANYAG-TARTALOM ÉS NYOMELEMEK Mennyiség NRV% A-vitamin 54.3 IU 1.8 % Alfa-karotin 0 µg Béta-karotin 1.1 µg Béta-kriptoxantin 1 µg Retinol 15.5 µg B1-vitamin (Tiamin) 0.013 mg 1.2 % B2-vitamin (Riboflavin) 0.079 mg 5.6 % B3-vitamin (Niacin) 0.015 mg 0.1 % B5-vitamin (Pantoténsav) 0.176 mg 2.9 % B6-vitamin (Piridoxin) 0.015 mg 1.1 % B8-vitamin (Kolin) 26.34 mg 6.2 % B9-vitamin (Folsav) 6.6 µg 3.3 % B12-vitamin (Kobalamin) 0.158 µg 6.3 % C-vitamin 0 mg 0 % Cink 0.147 mg 1.5 % D-vitamin 0.14 µg 2.8 % E-vitamin 0.108 mg 0.9 % Foszfor 22.6 mg 3.2 % K-vitamin 0.03 µg 0.0 % Kalcium 6.4 mg 0.8 % Kálium 13.2 mg 0.7 % Likopin 0 µg 0 % Lutein+Zeaxantin 36.9 µg 0.4 % Magnézium 1.3 mg 0.3 % Mangán 0.004 mg 0.2 % Nátrium 14.1 mg 0.7 % Réz 0.006 mg 0.6 % Szelén 3.2 µg 5.8 % Vas 0.365 mg 2.6 % Forrás: kaloriaguru.hu