Összetevők: liszt, gabonatej, kovász, cukor, hidegen sajtolt napraforgóolaj, kakaópor
Lassú, vadkovászolt, édes kalács tésztába fonódott vajas, csokoládés-narancsos töltelék. Mindezen túl még ey kis házi tartósítószer mentes barack lekvárral is megkentem a tetejét. Összetevők: cukor, tej, búzaliszt, tojás, citromhéj, só, kovász, vanília, kakaópor (22%-os), vaj, sütő rum, narancshéj, baracklekvár(ezzel van megkenve a teteje).
Hosszú érlelésű kovásszal, vegyszermentes lisztből készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek mindenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
Hosszú, vadkovászos eljárással készült fehér kenyér, amit egy kevés burgonya püré tesz még puhábbá a ropogós felszín alatt. Mivel semmilyen adalékanyagot nem használok, így zöldségekkel igyekszem elérni a legfinomabb kenyér szerkezetet, ami ez esetben a burgonya/ batáta, de ez ízében és textúrájában sem markánsan észrevehető. Összetevők: Búzaliszt, víz, só, édesburgonya püré, kovász
Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek mindenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
Hosszú érlelésű kovásszal, vegyszermentes lisztből készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek mindenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
. Én egy teljes őrlésű kenyér vagyok tönköly korpával és édesburgonyával. kb. 35-40g rostot tartalmazok 100gra vetített tömegemben és puha vagyok, meg finom attól mert teljesőrlésű kenyérre hajazok. Vegán szendvics reci: natúr hummusz egy kis curry fűszerrel ás graham masalaval felturbózva Vega hambi pogácsa +lenmag és napraforgómag és egy kevés édesburgonya püré (a hambi bucinál olvasható) majonéz saláta paradicsom párolt lilakáposzta /Ha összeállítottam akkor serpenyőben, vajon vagy zsíron, vagy vegán opciókén margarinon vagy oliva olajon aranybarnára pirítom a szendvics mindkét oldalát/ Összetevők: liszt bl80, liszt tk220, só, kovász, víz, édesburi, tönkölykorpa, *napraforgómag néha
Én egy teljes őrlésű kenyér vagyok, egy kis napraforgó magot bújtatva a bélzetembe és magvas bundába bújva, 40-50%-ban tartalmazok teljes őrlésű lisztet. Összetevők: liszt bl80, liszt tk220, só, kovász, víz, naprafotgó mag, szezámmag, lenmag, zabpehely
A Kukutyin Műhely bánkúti bio teljeskiőrlésű lisztjéből készül! Hosszú érlelésű kovásszal, vegyszermentes lisztből készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek mindenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.