A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége. Lassú, vadkovászolt, édes fonott kalács. Máglya rakás recept, avagy hogyan csináljak a finom kalácsból íz orgiát /Elnézést az elfogultságért, ez a kedvencem :) / Hozzávalók /Világbajnok Borbás Marcsi recept/: Az alaphoz: 6 db kifli (Kaláccsal klasszisokkal jobb) 6-8 ek vörösbarack-lekvár (sima is jó természetesen) 4 ek darált dió 4 tojássárgája 2 dkg porcukor Az öntözéshez: 2,5 dl zsíros tej 2,5 dl tejszín 1 citrom lereszelt héja 1 narancs lereszelt héja Az almához: 40 dkg kemény húsú alma 2 ek barna nádcukor 2 dkg vaj 1 kk őrölt fahéj A fehérjehabhoz: 4 tojásfehérje 4 ek kristálycukor plusz 2 ek baracklekvár Részletesebben itt olvasható: https://egy.hu/gasztro/klasszikus-maglyarakas-109303# Összetevők, allergének: cukor, tej, glutén, tojás és ezen túl még citromhéj, só, kovász és vanília paszta. /Tej és cukor mentesen is meg tudom csinálni a kalácsot, de ezt csak egy minimális rendelési mennyiség felett, külön egyeztetve tudom megcsinálni./
Glutén-, laktóz-, tej-, és tojásmentes, vegán édes keksz. Összetevők: cukor, barna rizsliszt, kókuszolaj, fehér rizsliszt, fehér rizsdara, étcsokoládé 6% (kakaómassza, cukor, kakaóvaj, zsírszegény kakaópor, emulgálószer: napraforgó lecitin, aroma), gluténmentes zabliszt, sütőpor (térfogatnövelő szerek (nátrium-karbonátok, difoszfátok), kukoricakeményítő), útifűmaghéj, fahéj 0,3%, természetes alma aroma 0,2% (aroma anyagok, propilén-glikol), térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), himalája só. Nyomokban szezámmagot tartalmazhat! Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1789 kJ / 429 kcal Zsír: 18 g, - amelyből telített zsírsav: 16 g, Szénhidrát: 67 g, - amelyből cukor: 21 g, Rost: 7,4 g, Fehérje: 3,3 g, Só: 0,12 g
Cukor- glutén- laktóz- tej és tojásmentes vegán sós snack Összetevők: barna rizsliszt, kölesliszt, kókuszolaj, tápióka keményítő, chili pehely 0,5%, útifűmaghéj, himalája só, gluténmentes sörélesztő pehely, térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát). Nyomokban mandulát és szezámmagot tartalmazhat! Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1749 kJ / 425 kcal Zsír: 20 g, - amelyből telített zsírsav: 16 g, Szénhidrát: 60 g, - amelyből cukor:
Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek minenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
Összetevők: liszt, gabonatej, kovász, cukor, hidegen sajtolt napraforgóolaj, aszalt szilva, dió, csoki csepp
Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek mindenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. Tejmentes szezámos sós kalács. Kiválóan passzol a sonkához, de az állaga kalácsos. A kiszerelés a legürdülő sávban választható. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
Összetevők: liszt, gabonatej, kovász, cukor, hidegen sajtolt napraforgóolaj, aszalt szilva, dió, csoki csepp
Hosszú, vadkovászos eljárással készült lila édesburgonyás fehér kenyér. Azon túl, hogy a lila édesburi mesebeli színt kölcsönöz a kenyérnek, még egy átlagosnál puhább bélzetet és kellemes, enyhén édeskés utóízt is eredményez. /Szezonalitásából fakadóan csak néhány hétig lesz elérhető/ Összetevők: Búzaliszt, víz, só, batáta, kovász
Hosszú érlelésű kovásszal, vegyszermentes lisztből készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek mindenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
Hosszú, vadkovászos eljárással készült fehér kenyér, amit egy kevés burgonya püré tesz még puhábbá a ropogós felszín alatt. Mivel semmilyen adalékanyagot nem használok, így zöldségekkel igyekszem elérni a legfinomabb kenyér szerkezetet, ami ez esetben a burgonya/ batáta, de ez ízében és textúrájában sem markánsan észrevehető. Összetevők: Búzaliszt, víz, só, édesburgonya püré, kovász