Kecskeméti Szatyor

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Bejelentették az új öko támogatást a Nagy Lecsón

E-mail Nyomtatás PDF

 

 

Bejelentették az új öko támogatást - méltón zárult az ÖMKi Talajtól a Tányérig kampánya

 
 

 Kedves Partnerünk!

Augusztus 26-án tartottuk Talajtól a Tányérig című bio kampányunk záró rendezvényét, a Nagy Lecsót. A családi rendezvénnyel párhuzamosan zajlott az ÖMKi on-farm méhészeti ágazatának szövetkezet-alapító ülése. Az események fővédnöke, Dr. Nagy István agrárminiszter személyesen köszöntötte a több mint 50 méhészt, aki úgy döntött, összefogásban képzeli el a jövőt. Kezdeményezésüket követendő példaként emelte ki az ágazat számára. A Nagy Lecsó résztvevőinek pedig bejelentette, idén ősszel újra megnyílik a Vidékfejlesztési Program ökológiai gazdálkodás pályázata, amelyen összesen 12 milliárd forintos keretre pályázhatnak a gazdálkodók.

Tovább a hírekre 

 
Talajtól a Tányérig kampány összefoglaló

Az ÖMKi márciusban indított Talajtól a Tányérig c. biokampánya eredményes hat hónapot tudhat maga mögött, amit augusztus 26-án, a Nagy Lecsó kampányzáró családi nappal zártunk.

Ne maradjon le az újdonságokról!
A kampány során összeállított kommunikációs anyagok itt érhetőek el: 
Talajtól a Tányérig kampány

A kampányvideók megtekinthetők itt:
 
 
ELADÓ Bioszilva-ültetvény

Eladó Szokolyán (Pest megye) egy 2,4 hektár területű minősített bio gyümölcsös. Főleg szilvából, egy kevés alma- és meggyfából áll az ültetvény. A szilvafák fele Cacanska lepotica, a másik fele President és Top fajtájú. Az ültetvényt 2000-ben telepítették és jelentették be biominősítésre, a sor- és tőtáv 5x2 méter. A talaj kötött vályog, öntözőrendszer nincs kiépítve. Extenzív művelés mellett, időjárástól függően 5-30 kg/fa volt a termés az elmúlt években. A sorköz és soralj természetes gyep, sokféle gyógynövénnyel. Az ültetvényhez tartozik egy 0.2 ha nagyságú szántó is. Murvás és földutakon jól megközelíthető.
További információ: Csernák István 0630/ 2707729
Irányár: 13.000.000 Ft

 

A génszerkesztés is génmódosításnak számít

A hazai és nemzetközi ökológiai gazdálkodási mozgalom örömmel fogadja az Európai Bíróság 2018. július 25-én hozott döntését, amely egyértelművé teszi, hogy az új génszerkesztési technikák génmódosításnak számítanak, így a meglévő uniós jogszabályok értelmében a GMO-kra vonatkozó előírások hatálya alá esnek. Eddig a génszerkesztés (pl. a CRISPR) szabályozása homályos terület volt, viták folytak a kutatók, a mezőgazdaság szereplői és a döntéshozók között, hogy a jogi szabályozásban a génmódosítás kategóriájába sorolják-e őket, vagy sem.

Tovább a hírekre

 
 
Megosztás
Tweet
Továbbítás

Ossza meg velünk észrevételeit:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

 
This email was sent to  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.  
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences 
ÖMKi Kft. · Melczer utca 47 · Budapest, Bu 1174 · Hungary 
Módosítás dátuma: 2018. augusztus 30. csütörtök, 07:15  

Jelentkezz be ha hozzá akarsz szólni!

A Szatyor felületre belépve Ön elfogadja a Címlapon leírt használati feltételeket!
Következő szatyorosztás időpontja:
A rendelés szünetel! 17:00 (péntek)