Kecskeméti Szatyor

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Ürgés pályázat egyeztetése

E-mail Nyomtatás PDF

Ürgés pályázat első,  egyeztető megbeszélése  ( 2013.05.31.)

  A Roma Nemzetiségi Önkormányzat irodájában sor került az első közös egyeztető tanácskozásra, Orbán Gyula kezdeményezésére. A találkozóra meghívást kaptak a pályázatban résztvevő egyesületek, civil szervezetek, a roma Hírős Cigányzenekar tagjai, a Hírős Kecskeméti Civil Egyesület,  illetve a roma önkormányzat képviselői és természetesen a városi önkormányzat képviselői.

  Orbán Gyula elnök úr néhány mondatban vázolta a legfontosabb tudnivalókat a pályázatban érintett városrészről. Elmondta, hogy kb. 3-4.000 ember él az "Ürgésben", akik elég nehezen mozdíthatóak. A pályázati programok lebonyolításához a Hírős Kecskeméti Civil Egyesület bevonását kérte, amelyet  a helyi roma emberek alapítottak, és nehezményezte is kihagyásukat a pályázat kiírásakor. Véleménye szerint a  rendezvények sikere attól függ,  mennyire tudjuk megszólítani az embereket, hogy tevékenyen részt is vegyenek azokban.  Néhány évvel ezelőtt Csatári Bálinttal (a Szegedi Egyetem docense, aki az ország lemaradó térségeinek kutatásával is foglalkozik) közösen ő dolgozta ki ennek a városrésznek a lehetséges rehabilitációját. Ezért is nehezményezi, hogy őket kihagyták a lehetséges pályázók közül. Természetesen kiemelte, hogy a Civil Szervezetek rendezvény-tervezetét áttanulmányozta és minden esély megvan a sikeres megvalósításukhoz. Személyesen nekünk szóló kérése volt, hogy a helyi cigányzenekart kérjük fel a koncertre, ne "külsősöket". Mindannyiónkat meghívott a Roma Családi Napra, amely valamikor július végén lesz és az egész országból érkeznek a cigány kultúrát népszerűsítő zenekarok, énekesek, stb. 

   A programokat koordináló személynek is Orbán Gyula lett kinevezve, a felmerülő problémákkal, ötletekkel, stb. őt kell keresni.

  Az egyesületek hiányolták a támogatási szerződés aláírását, amely komoly korlátot jelent a munkatervekben való előrelépéseknél. A városi önkormányzat képviselője mielőbbi intézkedést ígért.

  A táborok egyik helyszíne valószínűleg a Wojtyla-ház lesz, ahol a fiatalok már jártak, és jól érezték magukat. A résztvevő gyerekek beszervezésében is aktív segítséget ígértek a helyi vezetők.

  A gyűlés végén Edit személyesen is beszélt  a  Hírős Cigányzenekar vezetőjével, aki nagyon örült a Szatyor Közösség felkérésének. A zenei programtervezetünk úgy tünik jó úton halad!!

 

P1030868-a P1030871-a P1030872-a P1030874-aP1030876-aP1030877-aP1030878-aP1030879-aP1030880-aP1030881-a

 

 

Módosítás dátuma: 2013. június 05. szerda, 19:13  

Jelentkezz be ha hozzá akarsz szólni!

A Szatyor felületre belépve Ön elfogadja a Címlapon leírt használati feltételeket!
Következő szatyorosztás időpontja:
A rendelés szünetel! 17:00 (péntek)