A shiitake gomba Kelet-Ázsia ízgazdag kincse, amelyet világszerte nagyra becsülnek sokoldalú gasztronómiai felhasználhatósága és az egészségre gyakorolt kedvező hatása miatt. Húsos íze révén remekül helyettesíti a húst vegetáriánus ételekben, és kiválóan illik levesekbe, ragukba, pirított zölfséges fogásokba is. Béta-glükán tartalmával támogathatja az immunrendszert és a szervezet természetes védekezőképességét, rendszeres fogyasztása sejtvédő hatású, csökkentheti a koleszterinszintet és a gyulladásokat.
A shiitake gomba Kelet-Ázsia ízgazdag kincse, amelyet világszerte nagyra becsülnek sokoldalú gasztronómiai felhasználhatósága és az egészségre gyakorolt kedvező hatása miatt. Húsos íze révén remekül helyettesíti a húst vegetáriánus ételekben, és kiválóan illik levesekbe, ragukba, pirított zölfséges fogásokba is. Béta-glükán tartalmával támogathatja az immunrendszert és a szervezet természetes védekezőképességét, rendszeres fogyasztása sejtvédő hatású, csökkentheti a koleszterinszintet és a gyulladásokat.
A shiitake gomba Kelet-Ázsia ízgazdag kincse, amelyet világszerte nagyra becsülnek sokoldalú gasztronómiai felhasználhatósága és az egészségre gyakorolt kedvező hatása miatt. Húsos íze révén remekül helyettesíti a húst vegetáriánus ételekben, és kiválóan illik levesekbe, ragukba, pirított zölfséges fogásokba is. Béta-glükán tartalmával támogathatja az immunrendszert és a szervezet természetes védekezőképességét, rendszeres fogyasztása sejtvédő hatású, csökkentheti a koleszterinszintet és a gyulladásokat.
A Shiitake gomba nem csak különleges gyógyhatásával tűnik ki a többi gomba közül, hanem rendkívüli aromájával is. Ez a pástétomunk karakteres, telt ízével az étkezések fénypontjává válik. Vega, Vegán, Gluténmentes. Magas fehérje és magas élelmi rost tartalma alkalmassá teszi diétás étrend beillesztésébe. Fontos kiemelni, hogy a termék pálmazsír hozzáadása nélkül készül. Naptól és fagytól védett száraz, hűvös helyen. Felbontás után hűtve tárolandó. Összetevők:Laskagomba 51%, napraforgó étolaj, vöröshagyma, víz. 2%-nál kisebb mennyiségű összetevők: kukorica keményítő, fűszerek, szárított shiitake gomba 1,3%, őrölt lenmag, metélő hagyma, aszkorbinsav
Friss, fölözetlen tehén tejből készült gomolya sajt. Különböző fűszerekkel ìzesítjük a sajtokat. A borban érlelt diós gomolya sajtunk három napig fürdik száraz vörös borban, majd szikkasztás után csomagoljuk. Vákuum csomagolásban hetekig megőrzi frisseségét. 25-30 dkg-os kiszerelésben kapható. Az ára súlymérés után változhat! A sajtok elkészítéséhez és megfelelő textúra kialakulásához idő kell. Kérlek, ha lehet, szombat reggelig jellezétek a gomolya sajtok vásárlását, így finomabb, érettebb sajtot tudunk csomagolni nektek! Köszönjük!
Házi füstölt, érett sonka szeletekkel ízesített parenyica rétes.
Házi sós szalonna 1-1,5 kg / db. A darabár hozzévetőleges becslés, a pontos ár a súlymérés után kerül meghatározásra.
"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
Vegyszermentesen termesztett friss, ropogós spenótlevelek. Csávázott magból vetve. A spenót közismert magas vastartalma mellett jelentős mennyiségben tartalmas A- és K-vitamint, folsavat (B9-vitamin), valamint mangánt is.