Vitaminok: B-, és C-vitamin Ásványi anyagok: Kalcium, Vas, Magnézium Többszörösen telítetlen zsírsavak találhatóak benne. Igen magas az omega-3 és az omega-6 olajtartalma. Közvetlenül hat a szív munkájára, és az érfalak rugalmasságát adja vissza. Javítja a szem hajszálereinek vérellátását. Magas a K-, E- és D-vitamin-tartalma. Nagy segítségére van a bőrnek, mert a szervezetünkben lévő kollagén termelődést segíti elő. A repce csíra rendszeres fogyasztása lassítja az öregedési folyamatot. Hat a vörösvértest képződésre, emeli a vörösvértest számot. Csökkenti a magas koleszterinszintet. Hat a lép tárolási betegségeire. Sárgás színű, kellemes ízű csíra.
Természetes antibiotikum, tisztító, méregtelenítő, immunerősítő hatású. Elősegíti a felesleges nyálka eltávolítását, tisztítja a légzőszerveket, megfázás esetén megszünteti a homlok- és orrmelléküreg dugulását. Vizelethajtó, tisztítja a húgyvezetéket, húgyhólyagot, vesét. Kis mennyiségben étvágygerjesztő. Csökkenti a reumatikus fájdalmakat, magas foszfortartalmú vegyületei elmulasztják a pattanásokat, tisztítják, szépítik a bőrt.
Természetes antibiotikum, tisztító, méregtelenítő, immunerősítő hatású. Elősegíti a felesleges nyálka eltávolítását, tisztítja a légzőszerveket, megfázás esetén megszünteti a homlok- és orrmelléküreg dugulását. Vizelethajtó, tisztítja a húgyvezetéket, húgyhólyagot, vesét. Kis mennyiségben étvágygerjesztő. Csökkenti a reumatikus fájdalmakat, magas foszfortartalmú vegyületei elmulasztják a pattanásokat, tisztítják, szépítik a bőrt.
Retro kakaó Régi recept alapján készült reggeli kakaó ital. Teljes tejből főzött holland kakaóporral és pici cukorral ízesítve. Egy üveg 0.33 dl. Eltarhatóság: 1 hét
A sajt gyártás során keletkező savó további melegítése soràn kinyerhetjük a ricottàt. Ezt ízesítve és pici vanília pudinggal megbolondítva készítjük ezt a krémtùròhoz hasonló terméket. Meggy lekvárral és étcsokoládé forgáccsal tettük még ellenállhatatlanabbá. Tartósítószert természetesen nem tartalmaz. 150gramm található egy dobozban.
A sötét rozsliszt hasznos B és E-vitamin, valamint vas, réz, cink és rostforrás. A rozs kenyérben történő felhasználása leginkább a német fekete kenyérre jellemző. Az egészséges táplálkozás követői és a savanykás ízvilág kedvelői is előszeretettel fogyasztják a rozskenyeret. Tápértéke sokkal jobb, mert egy szelet rozskenyér 2-3 szelet fehér kenyér tápértékének felel meg. Fogyasztása egészséges, nagyon gyorsan jóllakottság érzetet ad, hosszú órákon át biztosítja az energiát szervezetünk számára. Gyakori fogyasztása kedvezően befolyásolja a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet és segít a székrekedés, valamint aranyeres panaszok esetén is. Kenyéren kívül sütemények, kekszek, mézesek készítésére használják. Mesterséges anyagokat nem tartalmaz.
RÓMAI MOGYORÓ Érési idő: augusztus vége-szeptember eleje Gyümölcs jellemzői: nagy (19 mm hosszú, 23 mm széles), világosbarna, gömbölyded vagy kissé lapított alakú, magbélaránya 45%, héja vékony (1,3 mm), kupacsa valamivel hosszabb, mint a makk, terméseit főként kettesével hozza Termőképesség: korán termőre fordul, bőven és biztonságosan terem, porzása más fajtákkal → Cosford, Hallei óriás
RONDOM* Érési idő: kései, június második fele/vége Gyümölcs jellemzői: fürtje közepesen hosszú, tömött, rajta a bogyók egyenletesen helyezkednek el, világospiros, nagy, kissé megnyúlt gömbölyű bogyók, magja nagy, hosszú fürtnyele van, így kézzel jól szedhető, húsos bogyók, nagy savtartalma van, nem igazán ízletes, mélyhűtésre és konzervipari célra kiváló Termőképesség: nagy, erőteljes növekedésű bokor, öntermékeny, későn virágzik, a fagy nem károsítja, egyenletesen kötődik, nagy termésbiztonságú, nagyon bőtermő, inkább kézi szedésre javasolt
Hagyományos eljárással, természetes alapanyagok felhasználásával készült gyümölcs, fűszernövény és virágszörpök, hozzáadott színezék és mesterséges aroma nélkül.
Hagyományos eljárással, természetes alapanyagok felhasználásával készült gyümölcs, fűszernövény és virágszörpök, hozzáadott színezék és mesterséges aroma nélkül.
Hosszú érlelésű kovásszal, vegyszermentes lisztből készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek mindenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.