Csak ananászt tartalmaz, hozzáadott cukor és tartósítószer nélkül készül. A gyümölcsöt én magam szeletelem és csomagolom.
Angol szalonnáról egy kicsit bővebben. :) Az angolszalonna bőrös vagy bőr nélküli szalonnás karajból formázott téglatest alakú, sózással, füstöléssel tartósított húsáru, melynek egyik része húsos, vöröses vagy rózsaszín tónussal, a másik része pedig a fehér szalonnára hasonlít. Milyen formában fogyaszthatod ezt a finom húsos karajt? Friss zöldségekkel kiegészítve ízletes reggeli, tízórai lehet belőle. Húsvétkor és karácsonykor elsősorban főzve szokás fogyasztani, de egyéb alkalmakkor akár sütve is elkészítheted. Akár salátát, akár mustárt vagy tormát választasz hozzá, biztosan nem fogsz csalódni. Hogyan főzd meg az angolszalonnát? Az angolszalonnát lehet nyersen is enni, hiszen a füstölési eljárásnak köszönhetően már készterméknek minősíthető. Viszont főzve még markánsabb ízvilággal találkozhatsz. Semmi pikantéria nincs a főzésében, ugyanazt a módszert kell alkalmaznod, mint a normál füstölt áruk, sonkák és csülkök főzése esetén. Ugyanúgy hideg vízbe téve kell elkezdeni az angolszalonna főzését, lassú tűzön, több órán keresztül, minek végére tökéletes, omlós puhaságú húst kaphatsz. A darabàr hozzávetőleges becslés, a pontos ár a súlymérés után kerül meghatározásra.
Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek minenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából! A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
ASKOLA (TERMŐ) Érési idő: középkorai érésű, augusztus végétől-szeptember közepéig Gyümölcs jellemzői: bogyója közepesen nagy, ovális, henger formájú, 0,5-1 cm, sötét narancssárga színű, magas C-vitamin és antioxidáns tartalma van, savanykás, kissé fanyar ízű, lekvár, szörp, ivólé készítésére kiváló Termőképesség: lombhullató cserje, kis fa, a 3. évtől fordul termőre, sarjképzésre hajlamos, fagytűrő, fényigényes, jó vízelvezetésű talajt kedvel, homoktalajon termeszthető
Kíméletes eljárással készült, hozzáadott cukor és adalékanyagmentes, kénnel kezelt aszaltgyümölcs.
Kíméletes eljárással készült, hozzáadott cukor és adalékanyagmentes, kénnel kezelt aszaltgyümölcs.
Kíméletes eljárással készült, hozzáadott cukor és adalékanyagmentes, kénnel kezelt aszaltgyümölcs.
Kíméletes eljárással készült, hozzáadott cukor és adalékanyagmentes, természetes natúr aszaltgyümölcs.
Vegyszermentes paradicsomból készült, aszaláskor sem volt semmivel kezelve. Felhasználható pékáruba, tészta ételekbe vagy csak úgy nassolni.
Megbolondìthatjuk vele salàtànkat, tésztàinkat, de sajtkrémmel kikeverve tökéletes szendvicsfeltétként is. Nem tartalmaz adalékanyagokat, tartósítószert és cukrot. Vegán termék! Glutén és laktózmentes. Csípősségmentes Összetevők; aszalt paradicsom, paradicsomlé, fokhagyma, bazsalikom Felbontás után kb 7 napig hűtve tárolható
petra kenyér tésztába burkolt cheddar és aszalt paradicsom. Összetevők: Búzaliszt, víz, só, cheddar, aszalt paradicsom, kovász,