Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek minenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából! A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
Az aranyvessző vagy aranyvesszőfű - Solidago gigantea Évszázadok óta ismert és használt növény. Elsősorban epe-, vese-, hólyag- és májbántalmakra ajánlott. Alkalmazható vesemedence-gyulladás esetén, vesehomok elhajtására, vizelethajtásra, fehérjevizelés esetén is. Kisebb epekő, epehomok eltávolítása is lehetséges a teájával. Vércukorszint csökkentő hatása van. Reumás és ízületi betegségekben is használható. Gyulladáscsökkentő hatású. Bélgyulladás esetén is fogyasztható. Teát készítsünk belőle: 1 evőkanál (3-5g) teafüvet forrázzunk le 2,5dl vízzel. Lefedve hagyjuk állni 10-15 percig, majd szűrjük le! Önmagában vagy tetszés szerint ízesítve fogyasszuk napi 1-2 csészével. Alacsony vérnyomásban szenvedők részére nem ajánlott. Főzetét külsőleg sebek borogatására, rovarcsípésre, toroköblögetésre is használhatjuk.
ASKOLA (TERMŐ) Érési idő: középkorai érésű, augusztus végétől-szeptember közepéig Gyümölcs jellemzői: bogyója közepesen nagy, ovális, henger formájú, 0,5-1 cm, sötét narancssárga színű, magas C-vitamin és antioxidáns tartalma van, savanykás, kissé fanyar ízű, lekvár, szörp, ivólé készítésére kiváló Termőképesség: lombhullató cserje, kis fa, a 3. évtől fordul termőre, sarjképzésre hajlamos, fagytűrő, fényigényes, jó vízelvezetésű talajt kedvel, homoktalajon termeszthető
Kíméletes eljárással készült, hozzáadott cukor és adalékanyagmentes, kénnel kezelt aszaltgyümölcs.
Kíméletes eljárással készült, hozzáadott cukor és adalékanyagmentes, kénnel kezelt aszaltgyümölcs.
Kíméletes eljárással készült, hozzáadott cukor és adalékanyagmentes, természetes natúr aszaltgyümölcs.
Kíméletes eljárással készült, hozzáadott cukor és adalékanyagmentes, természetes natúr aszaltgyümölcs.
Megbolondìthatjuk vele salàtànkat, tésztàinkat, de sajtkrémmel kikeverve tökéletes szendvicsfeltétként is. Nem tartalmaz adalékanyagokat, tartósítószert és cukrot. Vegán termék! Glutén és laktózmentes. Csípősségmentes Összetevők; aszalt paradicsom, paradicsomlé, fokhagyma, bazsalikom Felbontás után kb 7 napig hűtve tárolható
Kíméletes eljárással készült, hozzáadott cukor és adalékanyagmentes, természetes natúr aszaltgyümölcs.
Kíméletes eljárással készült, hozzáadott cukor és adalékanyagmentes, természetes natúr aszaltgyümölcs.
AUTUMN BLISS Érési idő: őszi málna, a nyári és őszi termése összefolyik, augusztustól októberig érik Gyümölcs jellemzői: nagyméretű, tompa kúp alakú, élénkvörös színű, közepesen kemény húsállományú, kellemes málnaaromával rendelkezik, friss fogyasztásra és fagyasztásra is alkalmas Termőképesség: erős növekedésű, közepes sarjhozamú, hosszú termőhajtást nevel, áttelelő (1 éves) vesszőin júniusban kezdi érlelni terméseit, folytontermő, nagyon bőtermő, késő ősszel érdemes tarra vágni
Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. Az ízesítés a legürdülő sávban választható. Az ár ízesítésenként eltérő! A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek minenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.