Kiváló párosítasa lehet tésztáknak, akàr önmagában, akár tejszínnel, krémsajttal keverve, szendvicsekhez, pizzára. Ízesíthetjük vele kekszek, sós péksütemények tésztájàt is. Nem tartalmaz adalékanyagot, színezéket, tartósítószert és cukrot. Glutén és laktóz mentes. Vegán termék . Csípősségmentes Összetevők: petrezselyem, fokhagyma, só, dió, olívaolaj Allergén: dió Felbontás után kb 7 napig hűtve tárolható
Saját receptúra alapján műbélbe töltött disznósajt. Egy csomag 30-45 dkg között van. Súlymérés szükséges.
"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
DOTTATO Érési idő: elhúzódó érés, július vége és október között Gyümölcs jellemzői: középnagy, nagyméretű, átlagsúlya 60-65 g, körte alakú, héja vastag, sárgászöld színű, éretten aranysárga, bordázott, húsa sárga vagy enyhén rózsaszínes, lédús, édes, aromás, kevés magja van, friss fogyasztásra és konyhai feldolgozásra egyaránt alkalmas, aszalásra az egyik legjobb fajta Termőképesség: 3-4 m magas, közepes növekedési erélyű, kompakt cserje, korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem, bőven terem, nagy fény-és hőigényű, szélvédett helyre ültessük, hidegtűrő fajta, erős teleken elfagyhat, de tőről megújul, a szárazságot viszonylag jól tűri
Duke Érési idő: korai érésű, nyár közepétől szedhető Gyümölcs jellemzői: kék színű, nagyméretű, lapított gömb alakú, ropogós, kellemes fűszeres ízű, friss fogyasztásra és konzervipari célra is alkalmas Termőképesség: 2. évtől termőre fordul, késői virágzású, bőven terem, erős növekedésű, 1,5-2 m magas, jól tolerálja a különböző termőhelyeket
EARLY BLACK Érési idő: augusztustól szeptemberig Gyümölcs jellemzői: nagyméretű, gömbölyű, éretten vöröses, gesztenyeszínű bogyók, kellemesen savanykás, zamatos ízű, friss fogyasztásra, süteményekhez, kompótnak ajánlott Termőképesség: alacsony termetű, szőnyegszerűen elterülő örökzöld cserje, kizárólag savanyú talajban nevelhető, lágy vízzel öntözzük, talajtakaró növényként is alkalmazható
Kalocsa környékén, így Fajszon is nagy hagyománya van a fűszerpaprika termesztésének, feldolgozásának. A családunk is több generációra visszatekintve mindig termelt fűszerpaprikát, melyet fel is dolgozott, így a hagyományos módszereket már gyerekkoromban láthattam. ! ! ! 2024-es őrleményünk a Szatymazi Paprikamustrán Arany minősítést ért el ! ! ! A magas minőség elérése már a szántóföldön kezdődik: jó minőségű (bár kevesebbet termő) régi magyar fajtákat használunk. Műtrágya kijuttatásunk minimális, inkább szerves- és ásványi trágyák adják a tápanyagot a paprikanövényeknek, ezzel is kímélve a talajt- és a környezetet. Ami a permetezéseket illeti: felszívódó növényvédőszereket nem használunk, főleg bio termesztésben is alkalmazható szerekhez nyúlunk - amennyiben szükséges. Levéltetvek ellen a katicabogarakat is segítségül hívjuk a védekezésben. A betakarítás kézzel történik, csak az egészséges, érett terméseket szedjük le. Ezután Raschell tömlőkbe (úgynevezett „szákokba”) töltjük a termést, magas, szellős helyre akasztjuk, majd következik körülbelül negyven nap szikkasztás, utóérlelés. Ebben az időszakban koncentrálódik a szín a paprikában, ami a festéktartalom tartósságát eredményezi. A szikkasztás után – napszámosok bevonásával – kiválogatjuk a paprikát, minden hibás, rossz bogyót kidobunk, az egészségesekről eltávolítjuk a szárat. Ez egy nagy kézimunka igényű, ezáltal költséges folyamat, ráadásul a késztermékünk is kevesebb lesz 15-20 százalékkal. Ezután jutunk el a kíméletes szárítás, majd a darálás műveletéhez. A paprika festéktartalmát minden évben laboratóriumban bevizsgáltatjuk: általában 210-270 ASTA érték között szokott lenni a miénk. Az Élelmiszerkönyv előírása alapján az I. osztályú őrleményeknek 100 ASTA érték felettinek kell lenni, a boltokban így maximum 110-120 ASTA értékű paprikákat lehet vásárolni, ami számunkra nagyon alacsony minőséget jelentene. (ezért a mi paprikánkból kevesebb is elég a jó szín eléréséhez egy pörköltben például, mint a nagyüzemiből). 2024-es termésünk a Szatmazi Paprikamustrán arany minősítést ért el.
Aromás illat és különleges ízvilág jellemzi. Gazdag ásványi anyagokban (Ca, K, Mg, P, Fe, Mn, Zn), nagy az A- és a B-vitamin tartalma. Gyorsítja az anyagcserét, enyhíti a puffadást és a gyomorégést, nyugtatja az idegeket, enyhíti a pszichikai túlterhelés okozta tüneteket, vízhajtó, fájdalomcsillapító, látásjavító hatású. A kismamáknál serkenti a tejtermelést, ezenkívül enyhíti a menstruációs és a klimaxos tüneteket, aktiválja a női hormonokat. Köhögéscsillapító és görcsoldó hatása is ismert.
Aromás illat és különleges ízvilág jellemzi. Gazdag ásványi anyagokban (Ca, K, Mg, P, Fe, Mn, Zn), nagy az A- és a B-vitamin tartalma. Gyorsítja az anyagcserét, enyhíti a puffadást és a gyomorégést, nyugtatja az idegeket, enyhíti a pszichikai túlterhelés okozta tüneteket, vízhajtó, fájdalomcsillapító, látásjavító hatású. A kismamáknál serkenti a tejtermelést, ezenkívül enyhíti a menstruációs és a klimaxos tüneteket, aktiválja a női hormonokat. Köhögéscsillapító és görcsoldó hatása is ismert.
Nagyon zamatos darabos eperlekvár, minimális hozzáadott cukorral, sparhelten főzött
"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.