Mások ezeket rendelték

Átvétel: 2025-07-18
Rendelhető 2025-07-13-ig
KENDERMAGOLAJ JÓOLAJ 500 ml
A természetes életelixír: kendermagolaj (500 ml) A kendermag olajat tartják a legtökéletesebben kiegyensúlyozott, esszenciális zsírsavakban gazdag természetes olajnak, mivel ideális, 3:1 arányban tartalmaz Omega-6 és Omega-3 zsírsavakat, és az emberi szervezet megfelelő anyagcseréjéhez éppen ez az arány szükséges (Erasmus, 1993; Wirthshafter, 1995; Deferne és Pate, 1996). Hideg sajtolással állítják elő. Könnyen felszívódó, könnyen emészthető olaj. Antioxidánsokat, klorofillt, gyulladáscsökkentő zsírsavakat, ásványi anyagokat és gazdag E-vitamintban. Egészségünkre gyakorolt jótékony hatásai: A Hempity kendermag JÓOLAJ gazdag E-vitaminban*. E-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. OMEGA-3 zsírsavakban gazdag élelmiszer Az alfa-linolénsav (ALA) hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. A kedvező hatás minimum 2 g alfa- linolénsav (ALA) napi bevitelével érhető el. Külsőleg hatékony lehet különböző bőrbetegségek, pl. ekcéma, pikkelysömör és pattanás kezelésére. Szervezetünk számára nagyon fontos a megfelelő zsírsavarány, és mivel több Omega-6-ot tartalmazó élelmiszert fogyasztunk, szükséges az Omega-3 bevitele. Ezért erősen ajánlott a kendermagolaj mindennapi fogyasztása. Felhasználása: Hevíteni tilos, sütéshez, főzéshez nem javasoljuk. Levesekhez tálaláskor, szendvicsekhez, szendvicskrémekhez keverhetjük, vagy magában is fogyasztható. Kellemes, mogyorós, diós ízvilág jellemzi. A kendermagolaj zsírsavösszetételének (%) összehasonlítása más növényfajokéval (Kralovánszky és Mathné-Shill 1994 alapján) zsírsavak növényi olajok pálmamagolaj olivaolaj földimogyoróolaj gyapotmagolaj napraforgóolaj repceolaj szójaolaj búzacsíraolaj kukoricacsíraolaj tökmagolaj lenmagolaj kendermagolaj Palmitinsav (C16:0) 8 12 10 22 7 4,5 10 7 10,5 16 7 5,6 Palmitolajsav (C16:1) 1,5 2 0,3 0,5 1 0,3 Sztearinsav (C18:0) 3 2,5 3 5 5 1,3 4 1 2,5 5 4 2,6 Olajsav (C18:1ω9) 14 76 55 19 23 58 21 20 32,5 24 18 11 Linolsav (C18:2ω6) 3 7,5 25 50 63 24 56 52 52 54 14 59 Linolénsav (C18:3ω3) 0 1 0 0 1 9 8 10 1 1 58 19 Arachidinsav (C20:0) 0 0,5 2 1 1 0,5 1 0 0,5 0 0 1,9 SDA-ból és GLA-ból a delta-6-deszaturáz enzim közreműködésével prosztaglandinok jönnek létre; a GLA a linolból-, az SDA pedig a LNA-ból. A prosztaglandinok hormonhatású vegyületek, amelyek az egész szervezetben előfordulnak. Többek között a túlérzékenységi (allergiás) reakcióknál, a gyulladásoknál válnak szabaddá, és mint hírvivőanyagok szerepet játszanak a fájdalmak és a láz kialakulásában. Az ω6 és az ω3 esszenciális zsírsavak aránya nagyon fontos a prosztaglandinok bioszintéziséhez, és ezáltal az élettani funkciók megfelelő működéséhez. Az egészséges egyensúlyt biztosító arány 1:1 és 1:4 között van. Leson (2006) fajtaspecifikus ω6/ω3 értékeket közölt Kanadában termesztett fajták olajában. Mindegyik fajtában megfelelő az arány. Simopoulos (2000) még szűkíti ezt az intervallumot 2:1 és 3:1 közé, ami a mediterrán és a japán étrendben előforduló arány, ahol a szív és a koszorúér megbetegedések gyakorisága a legalacsonyabb. A lenolajban fordított az arány. A linolénsav tartalma közel 60%-os, a GLA és SDA teljesen hiányoznak, és a linolsav csak 14 %-ban van jelen. Az ALA többlete a linolsavból képződő ω6 metabolitok hiányát okozza, és ezzel megzavarhatja a zsírsav anyagcsere egyensúlyát. A kenderolaj fogyasztásánál ilyen helyzet nem következik be, mivel a verseny a delta-6 deszaturázért felelős GLA és SDA jelenlétével áthidalható, és a kedvező ω6/ω3 aránya lehetővé teszi mind a két esszenciális zsírsav megfelelő koncentrációját a metabolikus folyamatok számára (Callaway, 2009). Átlagos tápérték 100 ml termékben napi szükséglet napi adag 20ml* Energiatartalom 3404kJ/ 828 kcal 2400kcal*** 7%* Zsírok 92g 81g*** 23%* ·amiből telített zsírsavak 8g ·amiből egyszeresen telítetlen zsírok 10,9g ·amiből többszörösen telítetlen zsírok 72,4g ·amiből Omega-3 17,8g ALA 16,7g 2g** 167%* SDA 1,1g ·amiből Omega-6 54,5g LA 50,9g 4g** 254%* GLA 3,6g Szénhidrát 0g ·amiből cukor 0g 0g Rostok 0g Fehérje 0g Só 0g * 20-30 ml napi mennyiség fogyasztása esetén (2-3 evőkanál) ~220-330 Ft / nap ** Nincs RDA a napi esszenciális zsírsavbevitelre. Az American Heart Association jelenleg 500 mg EPA / DHA mennyiség napi bevitelét javasolja. 10 %-os hasznosulás (átalakulás) esetén 5 g ALA-bevitelt javasolnak a szív- és érrendszer, valamint az idegrendszer egészségének védelme érdekében. Forrás itt. *** 180 cm-es, 80 kg-os, 45 éves, szellemi foglalkozású, heti 1-2 alkalommal sportoló férfi napi kalóriaszükséglete alapján, amely egyénenként eltérő lehet. Forrás itt. Összetevők: Kendermagból hideg sajtoltolással nyert kendermagolaj Tárolás: Napfénytől távol, hűvös helyen tartandó. Származási hely: MAGYARORSZÁG ALLERGÉNEK: Minden allergéntől és allergén keresztszennyeződéstől mentes. GMO: A termék genetikailag nem módosított, és nem tartalmaz semmilyen genetikailag módosított anyagot.





Natúr joghurt (500g)
Probiotikus natúr joghurt cukor és adalék anyag mentesen. Csavaros tetejű üvegben. A feltüntetett ár a termék ára. A csomagolás vagyis az üveg ajándék hozzá. Ha szükséged van rá megtartod ha nincs szükséged rá és visszahozod nekünk azt megköszönjük.






Petra kenyér (750g) (kovászos)
Hosszú, vadkovászos eljárással készült fehér kenyér, amit egy kevés burgonya püré tesz még puhábbá a ropogós felszín alatt. Mivel semmilyen adalékanyagot nem használok, így zöldségekkel igyekszem elérni a legfinomabb kenyér szerkezetet, ami ez esetben a burgonya/ batáta, de ez ízében és textúrájában sem markánsan észrevehető. Összetevők: Búzaliszt, víz, só, édesburgonya püré, kovász