Mások ezeket rendelték



Akácméz 1000g
Az akácméz az egyik legkedveltebb és legízletesebbnek tatott mézünk. Magas fruktóztartalma miatt a legtovább marad folyékony. Az akácméz színe szinte teljesen áttetsző, halványsárga, enyhe borostyán árnyalattal. Magas fruktóztartalma miatt a legtovább marad folyékony. Az íze kellemes, enyhén aromás, nem karakteres, ezért fogyasztása a mézzel ismerkedők számára ajánlható. Bár lassabban szívódik fel, de jól édesít, kiváló alternatíva a cukor helyett. Az akácméz nemcsak élvezeti céllal fogyasztható, hanem a legtöbb mézhez hasonlóan, miközben a nyálkahártyánkon lassan szabadul fel belőle a hidrogén-peroxid, elpusztítja a kórokozókat. Az immunrendszerre stimuláló hatással van. Gyulladáscsökkentő, nyugtatja az idegrendszert, ezért elalvás előtt jó választás. A természetgyógyászatban asztmás tünetekre, gyomor-, bél- máj- és vesepanaszokra is javasolják. Kis mennyiségben a 2-es típusú diabéteszesek édesítőszere lehet. (Fogyasztása előtt diabéteszesek mindenképp konzultáljanak orvosukkal.) A Magyarországon termelt akácméz különleges minősége miatt hungarikumnak számít. Fogyasztása minden formában lehetséges, önmagában, kenyérrel-vajjal, teában, sütés-főzéshez, müzli alkotórészként, stb. Magas fruktóz tartalma miatt a legtovább marad folyékony.





Petra kenyér (750g) (kovászos)
Hosszú, vadkovászos eljárással készült fehér kenyér, amit egy kevés burgonya püré tesz még puhábbá a ropogós felszín alatt. Mivel semmilyen adalékanyagot nem használok, így zöldségekkel igyekszem elérni a legfinomabb kenyér szerkezetet, ami ez esetben a burgonya/ batáta, de ez ízében és textúrájában sem markánsan észrevehető. Összetevők: Búzaliszt, víz, só, édesburgonya püré, kovász


