VRANJA Érési idő: október eleje Gyümölcs jellemzői: nagy vagy nagyon nagy (400-1200g), szép élénksárga, szabálytalan körte alakú, gyenge évjáratban hozhat alma alakú termést is, húsa világossárga, édes, nagyon jó birsalma ízű, héja kemény, vastag és erősen gyapjas, kiváló befőtt, lekvár készíthető belőle Termőképesség: erős növekedésű, rendszeresen és bőven terem, a megfelelő minőségű termés érdekében jó körülmények szükségesek Porzása: más fajtákkal →Angersi, Leskováci, Konstantinápolyi
WOJTEK Érési idő: május végétől/június elejétől Gyümölcs jellemzői: sötétkék, világos, viaszos bevonatú, kancsó alakú bogyók, húsa bíbor színű, lédús, édes-savanyú ízű, nagyon aromás, magas pektintartalmú, magas antioxidáns-és vitamintartalma van, alkalmas friss fogyasztásra, lekvár, ivólé készítésére Termőképesség: 1,5 m magasra növő lombhullató cserje, akár az első év után termőre fordul, termőképessége 3-5 kg/bokor, az érett termések lepotyoghatnak, fagytűrő, önmeddő, pollenadója ’Jolanta’, jó porzópár a ’Wojtek’ és ’Zojka’ fajtának, az ideális beporzás érdekében több fajtát érdemes ültetni egy helyre
ZITAVIA* Érési idő: késői, július elejétől július közepéig/végéig Gyümölcs jellemzői: fürtje nagyon hosszú, nagyméretű (0,7 g), lazán álló bogyók, fürtkocsánya hosszú, sárgásfehér színű, héja vékony, kellemes ízű, enyhén aromás, friss fogyasztásra, konyhai feldolgozásra és mélyhűtésre is alkalmas Termőképesség: erős növekedésű, feltörekvő bokoralkatú, kb. 1-1,5 m magas, kissé szétterül, jó termőképességű (5-6 kg/bokor), rendszeresen terem, kézi és gépi betakarításra is alkalmas, a szállítást is jól tűri
Csak almát tartalmaz, hozzáadott cukor és tartósítószer nélkül készül. A gyümölcsöt én magam szeletelem és csomagolom.
Sárgahüvelyű bab vízzel és sóval pasztőrizálva. Főzést már nem igényel, illetve jelenlegi állapota roppanós, ha valaki puhább állagot kedvel, akkor még 10-20 percig főzhető. Leves vagy főzelék alapja lehet, de egy salátában is ízletes lehet. Leve erősen sós!
A klasszikus szendviszkrém egy csokor friss zöldfűszerrel bolondítva. Tejföllel vagy mascarponéval keverve még finomabb. Nem tartalmaz adalékanyagot, színezéket, tartósítószert és cukrot. Glutén és laktóz mentes. vegán termék Összetevők; padlizsán, hagyma, bazsalikom, petrezselyem, fokhagyma, só, olívaolaj Csípősségmentes Felbontás után kb 7 napig hűtve tárolható
A bazsalikom, a pertrezselyem, a pritaminpaprika és a laskagomba megbolondítva kis citrusos ízvilággal. Illata és íze is rendkívül intenzív és tavaszias. Vega, Vegán, Gluténmentes. Magas fehérje és magas élelmi rost tartalma alkalmassá teszi diétás étrend beillesztésébe. Fontos kiemelni, hogy a termék pálmazsír hozzáadása nélkül készül. Naptól és fagytól védett száraz, hűvös helyen. Felbontás után hűtve tárolandó. Összetevők:Laskagomba, hidegen préselt napraforgó étolaj, vöröshagyma, víz, pritamin paprika. 2%-nál kisebb mennyiségű összetevők: kukorica keményítő, őrölt lenmag, só, petrezselyem levél, bazsalikom levél, citromlé, fűszerek, aszkorbinsav.