


Bánkúti búzát, ami negyedszázadon át a legjobb volt hazánkban, s amit még 1960-ban is a vetésterület 65%-án termesztettek. A nemesítője Baross László volt, aki 1906-ban kezdett nemesíteni Bánkúton, a nevéhez fűződő B-1201 fajta pedig 1933-ban a kanadai Regina városában tartott búza világkiállításon I. díjat nyert. Utóbbinak 1970-től szűnt meg hazai termesztése, amikor a kombájnozásnál már nehézséget jelentett a magasra nőtt és elhajló kalászosok betakarítása.
Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.





Probiotikus natúr joghurt cukor és adalék anyag mentesen. Prémium baracklekvárral ízesítve csavaros tetejű üvegben. A feltüntetett ár a termék ára. A csomagolás vagyis az üveg ajándék hozzá. Ha szükséged van rá megtartod ha nincs szükséged rá és visszahozod nekünk azt megköszönjük.





Parenyica sajt, ordakrémmel és aszalt barackal töltve.
BARCELONA Érési idő: szeptember-október Gyümölcs jellemzői: középnagy, gömbölyded, könnyen törhető, igen ízletes Termőképesség: 3-5 méter magas lombhullató bokor, virágzás február vége, március eleje, napos helyet kedveli, önmeddő, legalább két fajtát ültessünk a biztos termés érdekében (pl. 'Bollwilleri csoda'), szoliter cserjeként, vagy cserjecsoportban neveljük



Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. Tejmentes szezámos sós kalács. Kiválóan passzol a sonkához, de az állaga kalácsos. A kiszerelés a legürdülő sávban választható. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.





Kistermelői Hőkezelt batáta krém SÜTŐTÖK-ALMA Nettó tömeg: 300g Összetevők: narancssárga batáta, sütőtök,alma. Kimondottan babáknak készült, csak a 3 zöldség-gyümölcs van benne. Batátából készült termékeim, hozzáadott cukor, tartósítószer és adalékmentesek, nem tartalmaz glutént, laktózt és állati eredetű összetevőt! Felnőtteknek is ajánlom: köretként sült húshoz vagy magában is. Finom egy szelet sajttal, pirítóssal.





Kistermelői, Hőkezelt batáta pástétom ajváros Nettó tömeg: 200g Összetevők: főtt batáta,hagyma,só, babérlevél,bors, paradicsom, füstölt-sült kápiapaprika, fokhagyma, köménymag. Felbontás után hűtőből 10nap alatt elfogyasztandó! Ajánlom: chipshez, pizza-melegszendvics krémnek, sült húsokhoz, zöldségköretek színesítéséhez, nyers zöldségek mártogatósának.