Ez a szörp a 2023-as év kreációja, nekem óriási kedvenc. Mivel hatalmas sikere volt jól befőztünk belőle!
"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
Saját, vegyszermentesen termesztett szamócából készített selymes lekvár. Összetevők: eper, cukor, citromsav, pektin
Különleges odafigyeléssel, csökkentett cukortartalommal készült gyümölcssajtok. Négyzetre vágva csodás kis nassolnivalók.
Az epres vagy karamellás krémdesszert is ordából készül. Pici vaníliás cukrot adunk hozzá, majd krémesre keverjük. A karamella savó és cukor keveréke, amit addig főzünk, míg szép barna de még folyós állagú lesz. A savóban és az ordában is rengeteg fehérje, vitamin és ásványi anyag található.
"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
Ezt a sajtunkat minimum 2 hónapig érleljük a saját pincénkben. Jól reszelhető sajtot kapunk az érlelés után. A hosszabb érlelès miatt laktóz érzékenyek is fogyaszthatják. 20-25 dkg-os kiszerelésben kapható. Az ára súlymérés után változhat.
2024-es, étkezési, szemes mák. Nagyon finom, édes, kékszínű, alaposan tisztított. Rovarölőszer mentes termesztés. A mákfogyasztás jótékony hatásai: A mák gazdagon tartalmaz magnéziumot, növényi zsírsavkat, aminosavat, foszfort, kalciumot, káliumot és vasat. Hatását pedig többek között abban fejti ki, hogy lassítja az öregedési folyamatokat, azaz megállítja a csontszövetek leépülését, és elkezdi újraépíteni őket. Két evőkanálnyi mák 253 milligramm kalciumot és 286 mikrogramm vasat tartalmaz, amely körülbelül a napi szükséglet negyedét fedezi. A kalcium a csontok egészsége miatt fontos, de kell a szív és az idegrendszer megfelelő működéséhez is.
A doboz 3 gombóc (23dkg) fagyit tartalmaz. A doboz betétdíja (200Ft) felszámolásra kerül, melyet, ha visszahozol, visszakapod az árát. Összetevők: Csoki: tej, vanília rúd, kakaópor, méz, szentjánoskenyérmagliszt Vanília: tej, vanília rúd, méz, szentjánoskenyérmagliszt Görög joghurtos gyümölcsös: görög joghurt, tej, vaníliarúd, pektin, gyümölcs, méz, szentjánoskenyérmagliszt
A doboz 3 gombóc (23dkg) fagyit tartalmaz. A doboz betétdíja (200Ft) felszámolásra kerül, melyet, ha visszahozol, visszakapod az árát. Összetevők: Eper: víz, eper, vaníliarúd, méz, szentjánoskenyérmagliszt Citrom: víz, 100% facsart citromlé, vaníliarúd, méz, szentjánoskenyérmagliszt Kókusz: víz, kókuszreszelék, kókuszkrém, méz, a szentjánoskenyérmagliszt
Antioxidáns tartalom Gyulladáscsökkentő Antibakteriális Nyugtató Trükkök a konyhában Ez az ecet kissé édeskés, fűszeres karaktert ad az ételeknek, így különösen jól működik a következő fogásoknál: 1. Gyümölcssalátákhoz: Adj egy kis mennyiséget a gyümölcssalátához (például almához, narancshoz, gránátalmához), hogy fűszeres, aromás ízt kapjon. 2. Pácolt zöldségekhez: Használd répához, céklához vagy édesburgonyához; a fahéjas aroma jól harmonizál az édeskés zöldségekkel. 3. Desszertekhez: Szórd meg egy csepp ecettel a vaníliás fagylaltot, panna cottát, vagy akár a palacsintát, hogy különleges, fűszeres aromát adj hozzá. 4. Salátaöntet: Keverd össze olívaolajjal, mézzel, egy kis sóval, és öntsd friss salátákra, például spenótos vagy rukkolás verziókhoz. 5. Koktélokhoz: Egy kis mennyiség fahéjas bazsalikom ecet finom csavart adhat koktéloknak, főleg almás, szilvás vagy gyömbéres italokban. A fahéj illatú bazsalikom ecet egyedi ízvilága miatt sokoldalúan felhasználható a konyhában – akár csak egy cseppet adagolsz, máris új dimenziót adhat az ételeknek. Ha van lehetőséged, érdemes kisebb adagokban próbálkozni különböző ételekhez, hogy megtaláld az ízlésedhez legjobban illőt.