




Hosszú, vadkovászos eljárással készült sütőtökös fehér kenyér. Azon túl, hogy a sütőtök mesebeli színt kölcsönöz a kenyérnek, még egy átlagosnál puhább bélzetet és kellemes, enyhén édeskés sütőtökös utóízt is eredményez. /Szezonalitásából fakadóan csak néhány hétig lesz elérhető/ Összetevők: Búzaliszt, víz, só, sütőtök, kovász, tökmag
Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
. Én egy teljes őrlésű kenyér vagyok tönköly korpával és édesburgonyával. kb. 35-40g rostot tartalmazok 100gra vetített tömegemben és puha vagyok, meg finom attól mert teljesőrlésű kenyérre hajazok. Vegán szendvics reci: natúr hummusz egy kis curry fűszerrel ás graham masalaval felturbózva Vega hambi pogácsa +lenmag és napraforgómag és egy kevés édesburgonya püré (a hambi bucinál olvasható) majonéz saláta paradicsom párolt lilakáposzta /Ha összeállítottam akkor serpenyőben, vajon vagy zsíron, vagy vegán opciókén margarinon vagy oliva olajon aranybarnára pirítom a szendvics mindkét oldalát/ Összetevők: liszt bl80, liszt tk220, só, kovász, víz, édesburi, tönkölykorpa, *napraforgómag néha
Teljeskiörlésű bejglik bio kövön őrölt lisztből. 60%-ban tartalmaz bio teljesőrlésű lisztet és 40%-ban tartalmaz bio kenyérlisztet. A töltelékek tartósítószer nélkül, teavajjal és egyéb -egy bejglibe való- hozzávalókkal készül. Összetétel: bio búzaliszt, bio teljeskiörlésű liszt, mák, dió, gesztenye, vaníliás cukor, cukor, bio citrom, bio narancs, kecskeméti baracklekvár, rum arom, tej, teavaj.




A Kukutyin Műhely bánkúti bio teljeskiőrlésű lisztjéből készül! Hosszú érlelésű kovásszal, vegyszermentes lisztből készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek mindenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége. Lassú, vadkovászolt, édes csokis és vaníliás kalács tészta kesze kusza találkozása. Összetevők: cukor, tej, búzaliszt, tojás, bio citrom- és narancshéj, só, kovász, vanília, kakaópor (22%-os), vaj, sütő rum, méz.