


A búzafűlé igazi multivitamin, magas antioxidáns- és enzimtartalommal. Bio búzamagból, vegyszer- és adalékmentesen termesztjük és préseljük. "Biztos vagyok benne, hogy mai betegségeink és degenerálódásunk nagy részének az ételeinkből hiányzó életerő az oka… A búzafű segítségével a magunk urai lehetünk: erőnk megsokszorozódik, mozgékonyabbak leszünk, jobban bízunk majd egészségünk tartósságában, s több éber óránk lesz megvalósítani életünk céljait.” /Ann Wigmore/ A búzafű préselt leve fogyasztható magában, de hozzáadhatjuk turmixokhoz, smoothie-khoz is.
Egyedi festett palackja sejteti, hogy nem mindennapi italról van szó. A szomolyai feketecseresznye pálinka könnyed eleganciáját a világ legvadabb chilije, a Carolina Reaper fűszerezi. A chilipaprika szárított formában kerül beágyazásra a pálinkába - olyan mértékben, hogy az még ízletes és kellemesen fogyasztható legyen. Az eredmény egyszerre játékos és fékezhetetlen - haladó szellemű fogyasztók számára nyit új dimenziót, amelyben a nyitány gyümölcsös, a lecsengés viszont tüzes. A Capsicum nem csak egy párlat, hanem egy kihívás, pohárban!
Hagyományos eljárással, természetes alapanyagok felhasználásával készült gyümölcs, fűszernövény és virágszörpök, hozzáadott színezék és mesterséges aroma nélkül.
A cseresznyéből készült pálinkánk könnyed, illatában visszafogott, üde, kellemes aperitif. Sokak nagy kedvence, pedig mind illatban, mind zamatjában vannak nála erőteljesebb, testesebb párlatot adó gyümölcsök. Játékosan könnyed, finom és nem erős. Fogyasztása szobahőmérséklet alatt, 18-20 Celsius fokon válik a legélvezetesebbé. Mivel nem testes a párlat, az alkoholtartalmára különösen figyelni kell.
Ez a szörp a 2023-as év kreációja, nekem óriási kedvenc. Mivel hatalmas sikere volt jól befőztünk belőle!





Bio zweigelt szőlőből készült fűszeres szörp, amit a fahéj és a gyömbér tesz még zamatosabbá. Fele szóda-fele víz arányban hígítani, narancs darabokkal bolondítani!




Top&Hit fajtából készült szörp, fahéjjal és narancskarikával főzve. Érdekessége, hogy hidegen és melegen is készítheted! Fele szóda-fele víz arányban hígítani, narancs darabokkal bolondítani!
A ribizli bokor a savanyú, tápanyagban gazdag, nem meszes talajt kedveli, hűvösebb éghajlaton és vízzel gazdagon ellátott területen érzi igazán jól magát. Ez alapján hazánk a termőterületének déli határát jelenti, mégis a magas talajvízállású helyeken előfordulása gyakoribb lehet. A belőle készült pálinka nagyon karakteres, erőteljes, össze nem téveszthető illatú, ami egyéni ízléstől függően lehet kellemes vagy éppen taszító hatású is. Pálinka alapanyagként az egyik legmegosztóbb gyümölcs. Az édes, lekváros jelleg mellett ízében, illatában jelen van fűszeres fanyarsága, és az érett gyümölcsre jellemző egyfajta kesernye, ami nem hiba, hanem a növény tulajdonsága.
A téli betegségek gyógyszere, torokfájásra és köhögés csillapításra kiváló, ráadásul különleges íz élményt ad!
Ez az ital tele van élettel, buborékkal és jókedvvel: egy kis baktérium, egy kis élesztő, egy kis "mágia" - és már kész is a természet probiotikus koktélja. A vizikefír alapja a SCOBY, vagyis egy barátságos kis " kultura-csapat", akik együtt dolgoznak azon, hogy *lebontsák a cukrokat *szerves savakat és probiotikumokat alkossanak *és gyönyörű, frissítő és szénsavas italt varázsoljanak nekünk A vizikefír támogatja az emésztést, a bélflórát, és egyszerűen nagyon finom.





A tavasz minden illata, zamata benne van. Felöntve igazi frissitő limonádé.





Tanya udvarunk meseszép fájának virágát szedjük, melyet hidegen erjesztünk. A hárs olyan intezív, hogy főzés közben az egész tanyaudvart belengi a hársfa illata, ezt próbáltuk üvegbe zárni.