A fehér csicseriborsó fajtája Dónia névre hallgat, mely egy magyar fajta, Iregszemcsén nemesítették a Kaposvári Egyetem kutatóintézetében. A csicseriborsóban található protein és rost nagyon hasznos a szervezetünk számára. Kalcium tartalma hasonlóan magas mint a tejé, vagy a joghurté. Kiváló humusz, leves vagy főzelék készíthető belőle. A sült csicseriborsó nagyszerű alternatíva lehet chips helyett is. Készíthet édes verziót is fahéjjal, vagy fűszerezheti sóval vagy chilivel is. Tökéletes rágcsálnivaló lehet popcorn vagy chips helyett, érdemes kipróbálni. Termelte: Óbert Ágnes - Borjád (Pécs és Mohács közt) Óbert Ágnes és családja Borjádon és környékén gazdálkodik. A gyümölcsöktől a zöldségeken át a takarmányokig sokféle növényt termesztenek, valamint feldolgozott termékek is szerepelnek a kínálatukban. A csicseriborsót először zöldítésnek vetették, és elég szép termést hozott. Ez lesz a harmadik év, hogy újravetik, extenzív termesztésben, vegyszerek nélkül fejlődik a növény. A talajerőutánpótlásban szerepel szerves és műtrágya is.
Kérek mindenkit, hogy a KOSARÁBA TETT TERMÉKEKET HÉTFŐ ÉJFÉL UTÁN LEHETŐSÉG SZERINT MÁR NE TÖRÖLJE, mert az áru összekészítése a rendelőfelületen lévő többi terméktől eltérően már kedden megtörténik, így a kosárba tett termék mindenféleképpen leszállításra kerül. A törölt termékek így a bevásárlóközösség kasszáját terhelik. Köszönöm szépen a megértést! A száraz vidékek értékes abraktakarmánya, amely emberi fogyasztásra alkalmas és szépséges dísznövény is egyben. A középkorban népeledel volt, készíthető belőle leves, főzelék, egytálétel, püré, köret. Ízében leginkább a csicseriborsó és a bab jellegét idézi. *Érdemes felhasználás előtt 1 órát előfőzni (előfőzésnél semmivel ne ízesítsük a főzővizet, a sótól megkeményedik, ahelyett, hogy puhulna). Ha az előfőzés felhasználás előtti napon történik, akkor a főzővízzel együtt, fedővel lezárva tartsuk hűtőben a főzésig.