Kecskeméti Szatyor Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
 2024.01.19

Szabó Zsubi

"Ha lenne valamennyi kívánságom, mondjuk hét, az egyik az lenne, hogy az embertársaim szerte a világban vegyenek fel egy olyan szemüveget, amihez hasonlót láthatatlanul viselünk a Szatyor közösségben. Egyszerűbb, barátságosabb, békésebb lenne a világ.

Ez a zöld, természetes értékek iránt érzékeny, figyelmes szemüveg már gyerekkoromban rám került. Elvittem egészen Pécsig, ahol a főiskolán környezetmérnökként végeztem a férjemmel együtt. Egészen biztos, hogy nem fog lekerülni rólam, hiszen azóta még zöldebb és egyre vastagabb a lencséje. 16 éve a 2 gyermekünkre is ráadom, hiszem, hogy a mélyre ható minta igazán majd felnőttkorban kerül felszínre.

Az újraindult Szatyihoz az első átadónapok környékén csatlakoztam, úgy 2022 őszén. Jó érzés tud lenni, ha otthonosan vagyunk egy közösségben. Mivel közös a cél, mindenki egy irányba néz, hasonlót fújunk, ennek ellenére a különbözőségünket kreatívan kell felhasználnunk. Rengeteg az ötlet, mit is lehet kihozni egy ilyen csoportosulásból, már csak a folyamatosan alakuló rendnek kell kialakulnia. Szeretem, hogy mindenki máshoz ért egy kicsit jobban és, ha jól csináljuk, akkor egymást segítve meg is erősítjük magunkban ezeket.

Hiszek az alulról, kicsiben elkezdett dolgokban, ilyen a bevásárló közösség, ahol együtt teszünk egy egészségesebb, jobb jelenért, jövőért."