Kecskeméti Szatyor Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Kukutyin Műhely

Kukutyin Műhely

Egyszer volt hol nem volt…Kukutyinban a Maros partján éldegélt két legény, akik úgy döntöttek váltanak, és elkezdenek földet művelni, állatokat tartani. Van itten már sok minden, tönkölybúza, fokhagyma, krumpli, kecske, disznó… Nem utolsósorban két asszony is munkához látott, az egyik a sajtot készíti, a másik igyekszik ismertté tenni a Kukutyin Műhelyet széles e világon. Hiszünk a közösségi alapon működő önellátásban, és érezzük, hogy még kevesen vagyunk.

Utazzatok hát velünk, hogy lássátok az apró csodákat, melyek nálunk születnek! És a mese még csak most kezdődi.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
sls-mentes
cukormentes
állatkísérlet mentes
vegán
pálmaolajmentes
parabénmentes
vegyszermentes
kíméletes termesztésből származó
bio
Adalékanyagmentes
Környezetbarát csomagolás
Szójamentes
Tartósítószermentes
GMO-mentes takarmányozás
Előrendelhető
Ár szerint
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2024-05-10
Rendelhető 2024-05-05-ig

Teljes kiőrlésű alakor liszt

Az alakor vagy egyszemű búza (Triticum monococcum) egy diploid faj, az egyik legkorábbi, emberek által termesztett búza. Az alakorból kiváló minőségű liszt készíthető, amely sárgás színezetű. Az alakor lizin-, mikroelem- és esszenciális aminosav-tartalma igen magas, szénhidrát-tartalma alacsony. Több növényi zsírt, foszfort, nátriumot, béta-karotint és piridoxint tartalmaz, mint a modern búzák. Ideális gabona a modern „reformkonyhához”. Az alakor liszttel készített étel könnyen emészthető. Erdélyben ősi lepényféléket, pogácsát és kenyeret sütnek belőle; az így sütött kenyér íze a Svájcban divatos „dióskenyérre” hasonlít. Sok helyen azonban inkább rizshez hasonlóan főzik, vagy kását készítenek belőle, mivel kenyérkészítésre kevéssé alkalmas.

3415 Ft / db
1707.5 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2024-05-10
Rendelhető 2024-05-05-ig

Teljes kiőrlésű bánkúti búzaliszt

Bánkúti búzát, ami negyedszázadon át a legjobb volt hazánkban, s amit még 1960-ban is a vetésterület 65%-án termesztettek. A nemesítője Baross László volt, aki 1906-ban kezdett nemesíteni Bánkúton, a nevéhez fűződő B-1201 fajta pedig 1933-ban a kanadai Regina városában tartott búza világkiállításon I. díjat nyert. Utóbbinak 1970-től szűnt meg hazai termesztése, amikor a kombájnozásnál már nehézséget jelentett a magasra nőtt és elhajló kalászosok betakarítása.

1400 Ft / db
700 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2024-05-10
Rendelhető 2024-05-05-ig

Teljes kiőrlésű rozsliszt

A rozs a búza után a legfontosabb gabonafélénk. A rozslisztet (pl. RL 60; RL 90; RL 125; RL 190) leginkább kenyérsütéshez használják. Vitalizáló, immunerősítő hatású, növeli a fizikai erőnlétet. Gazdag B-vitaminokban, kalciumban, magnéziumban, nitrogénben és foszforban. A rozs sikértartalma jóval kisebb a búzáénál, ezért a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél.

1400 Ft / db
700 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2024-05-10
Rendelhető 2024-05-05-ig

Teljes kiőrlésű tönkölyliszt

A közönséges búzához képest a tönkölybúza (pl. TBL 70; TBL 300) fehérjetartalma hatszor magasabb. Az emberi szervezet számára sokkal jobban hasznosítható fehérjéket tartalmaz, aminosav-összetétele kiváló. A tönköly értékeit tovább növeli a közönséges búzához viszonyított magas ásványianyag-tartalma és változatos vitamin-összetétele is.

2000 Ft / db
1000 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2024-05-10
Rendelhető 2024-05-05-ig

Világos tönkölyliszt 8kg

A közönséges búzához képest a tönkölybúza (pl. TBL 70; TBL 300) fehérjetartalma hatszor magasabb. Az emberi szervezet számára sokkal jobban hasznosítható fehérjéket tartalmaz, aminosav-összetétele kiváló. A tönköly értékeit tovább növeli a közönséges búzához viszonyított magas ásványianyag-tartalma és változatos vitamin-összetétele is.

9600 Ft / db
1200 Ft/kg