Mások ezeket rendelték
Fűszervaj 200 g
A szeparàlt tejszìn vaj kèszìtèse közben fűszerezzük. Kerül bele fokhagyma, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem, sò pici bors. Tudjàtok pirìtòsra kenve vagy hùsok sütèsènèl is hasznàlni. Egy dobozban 200 gramm talàlhatò. Eltarthatòsàga kb. 2 hèt.
Tejföl 0.2 l
A tejföl nálunk teljes tejből készül. Kultúrát adunk a tejhez, majd egy napig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy megaludjon. Egy éjszakát hűtőbe rakjuk, hogy karakteresebb ízt eléjük, ezután pedig hagyjuk egy pelenka anyagba a savót kicsöpögni. Ha ez is kész krémesre keverjük és már ehetjük is.
![](uploads/800-633d645cefa51.png)
![](uploads/1234-620162db36d2e.png)
![](uploads/1234-62016316ce755.png)
![](uploads/1234-6201635e801cd.png)
![](uploads/1234-62153814d7ee3.png)
![](uploads/1234-62153837d2382.png)
Petra kenyér (750g) (kovászos)
Hosszú, vadkovászos eljárással készült fehér kenyér, amit egy kevés burgonya püré tesz még puhábbá a ropogós felszín alatt. Mivel semmilyen adalékanyagot nem használok, így zöldségekkel igyekszem elérni a legfinomabb kenyér szerkezetet, ami ez esetben a burgonya/ batáta, de ez ízében és textúrájában sem markánsan észrevehető. Összetevők: Búzaliszt, víz, só, édesburgonya püré, kovász