Mások ezeket rendelték
Kivi - UTÓÉRŐ
A szedést követően még utóérik a gyümölcs! Azonnal nem ajánlott a fogyasztása. Hideg helyen tárolva akár hónapokig eláll, aki pedig egy kicsit siettetni akarja az érési folyamatot, zárt helyen, alma mellett tárolja, ugyanis az ezekből felszabaduló etilén hatására néhány nap alatt beérik a gyümölcs. Jellemzően akkor fogyasztható, ha állaga az érett őszibarackéhoz lesz hasonló. A kivi napjaink egyre népszerűbb terméke, nem véletlenül, hiszen rengeteg C-vitamint tartalmaz. A szőlőhöz hasonló kúszó cserje, mindenütt termelhető, ahol a szőlő is megél. Fagyérzékenysége a csemegeszőlőkével egyezik meg. Robosztus, erőteljes növekedésű, ujjnyi vastag hajtásokkal, tengernyi, kerek szőrös levelekkel, nagy, 3 cm átmérőjű hófehér virágokkal. Metszeni, permetezni nem kell, (nálam az ültetvény semmi féle vegyszert nem kap!) kapálni tilos. (Sekélyen lehet! én is kapálom!, ragyogóan növekszik! ) Nálunk is tökéletesen beérik, mivel utóérő gyümölcs. Terméseit az erősebb fagyok előtt szedjük le és utóérés után - amikor megpuhul (december elejétől, április végéig)- fogyaszthatjuk. Egy tő 800-1000 db-ot is képes teremni. A saját termésű kivink sokkal édesebb és kellemesebb ízű, mint a boltban vásárolt, mivel érettebben szedjük le. Az ültetést követő harmadik évben fordul termőre.
Petra kenyér (750g) (kovászos)
Hosszú, vadkovászos eljárással készült fehér kenyér, amit egy kevés burgonya püré tesz még puhábbá a ropogós felszín alatt. Mivel semmilyen adalékanyagot nem használok, így zöldségekkel igyekszem elérni a legfinomabb kenyér szerkezetet, ami ez esetben a burgonya/ batáta, de ez ízében és textúrájában sem markánsan észrevehető. Összetevők: Búzaliszt, víz, só, édesburgonya püré, kovász