Mások ezeket rendelték
Szegletes lednek bio 1 kg_HÉTFŐ ÉJFÉLIG RENDELHETŐ
Kérek mindenkit, hogy a KOSARÁBA TETT TERMÉKEKET HÉTFŐ ÉJFÉL UTÁN LEHETŐSÉG SZERINT MÁR NE TÖRÖLJE, mert az áru összekészítése a rendelőfelületen lévő többi terméktől eltérően már kedden megtörténik, így a kosárba tett termék mindenféleképpen leszállításra kerül. A törölt termékek így a bevásárlóközösség kasszáját terhelik. Köszönöm szépen a megértést! A száraz vidékek értékes abraktakarmánya, amely emberi fogyasztásra alkalmas és szépséges dísznövény is egyben. A középkorban népeledel volt, készíthető belőle leves, főzelék, egytálétel, püré, köret. Ízében leginkább a csicseriborsó és a bab jellegét idézi. *Érdemes felhasználás előtt 1 órát előfőzni (előfőzésnél semmivel ne ízesítsük a főzővizet, a sótól megkeményedik, ahelyett, hogy puhulna). Ha az előfőzés felhasználás előtti napon történik, akkor a főzővízzel együtt, fedővel lezárva tartsuk hűtőben a főzésig.
Fonott kalács (500g) (kovászos)
A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége. Lassú, vadkovászolt, édes fonott kalács. Máglya rakás recept, avagy hogyan csináljak a finom kalácsból íz orgiát /Elnézést az elfogultságért, ez a kedvencem :) / Hozzávalók /Világbajnok Borbás Marcsi recept/: Az alaphoz: 6 db kifli (Kaláccsal klasszisokkal jobb) 6-8 ek vörösbarack-lekvár (sima is jó természetesen) 4 ek darált dió 4 tojássárgája 2 dkg porcukor Az öntözéshez: 2,5 dl zsíros tej 2,5 dl tejszín 1 citrom lereszelt héja 1 narancs lereszelt héja Az almához: 40 dkg kemény húsú alma 2 ek barna nádcukor 2 dkg vaj 1 kk őrölt fahéj A fehérjehabhoz: 4 tojásfehérje 4 ek kristálycukor plusz 2 ek baracklekvár Részletesebben itt olvasható: https://egy.hu/gasztro/klasszikus-maglyarakas-109303# Összetevők, allergének: cukor, tej, glutén, tojás és ezen túl még citromhéj, só, kovász és vanília paszta. /Tej és cukor mentesen is meg tudom csinálni a kalácsot, de ezt csak egy minimális rendelési mennyiség felett, külön egyeztetve tudom megcsinálni./
Petra kenyér (750g) (kovászos)
Hosszú, vadkovászos eljárással készült fehér kenyér, amit egy kevés burgonya püré tesz még puhábbá a ropogós felszín alatt. Mivel semmilyen adalékanyagot nem használok, így zöldségekkel igyekszem elérni a legfinomabb kenyér szerkezetet, ami ez esetben a burgonya/ batáta, de ez ízében és textúrájában sem markánsan észrevehető. Összetevők: Búzaliszt, víz, só, édesburgonya püré, kovász