A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége.
Lassú, vadkovászolt, édes fonott kalács.
Máglya rakás recept, avagy hogyan csináljak a finom kalácsból íz orgiát /Elnézést az elfogultságért, ez a kedvencem :) /
Hozzávalók /Világbajnok Borbás Marcsi recept/:
Az alaphoz:
- 6 db kifli (Kaláccsal klasszisokkal jobb)
- 6-8 ek vörösbarack-lekvár (sima is jó természetesen)
- 4 ek darált dió
- 4 tojássárgája
- 2 dkg porcukor
Az öntözéshez:
- 2,5 dl zsíros tej
- 2,5 dl tejszín
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 narancs lereszelt héja
Az almához:
- 40 dkg kemény húsú alma
- 2 ek barna nádcukor
- 2 dkg vaj
- 1 kk őrölt fahéj
A fehérjehabhoz:
- 4 tojásfehérje
- 4 ek kristálycukor
plusz 2 ek baracklekvár
Részletesebben itt olvasható: https://egy.hu/gasztro/klasszikus-maglyarakas-109303#
A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége.
Lassú, vadkovászolt, édes fonott kalács.
Máglya rakás recept, avagy hogyan csináljak a finom kalácsból íz orgiát /Elnézést az elfogultságért, ez a kedvencem :) /
Hozzávalók /Világbajnok Borbás Marcsi recept/:
Az alaphoz:
- 6 db kifli (Kaláccsal klasszisokkal jobb)
- 6-8 ek vörösbarack-lekvár (sima is jó természetesen)
- 4 ek darált dió
- 4 tojássárgája
- 2 dkg porcukor
Az öntözéshez:
- 2,5 dl zsíros tej
- 2,5 dl tejszín
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 narancs lereszelt héja
Az almához:
- 40 dkg kemény húsú alma
- 2 ek barna nádcukor
- 2 dkg vaj
- 1 kk őrölt fahéj
A fehérjehabhoz:
- 4 tojásfehérje
- 4 ek kristálycukor
plusz 2 ek baracklekvár
Részletesebben itt olvasható: https://egy.hu/gasztro/klasszikus-maglyarakas-109303#
Összetevők, allergének:
cukor, tej, glutén, tojás és ezen túl még citromhéj, só, kovász és vanília paszta.
/Tej és cukor mentesen is meg tudom csinálni a kalácsot, de ezt csak egy minimális rendelési mennyiség felett, külön egyeztetve tudom megcsinálni./