Mások ezeket rendelték




Kalács 500 g TEJMENTES SZERDA 18 ÓRÁIG RENDELHETŐ
Hosszú érlelésű kovásszal készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek minenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.






Petra kenyér (750g) (kovászos)
Hosszú, vadkovászos eljárással készült fehér kenyér, amit egy kevés burgonya püré tesz még puhábbá a ropogós felszín alatt. Mivel semmilyen adalékanyagot nem használok, így zöldségekkel igyekszem elérni a legfinomabb kenyér szerkezetet, ami ez esetben a burgonya/ batáta, de ez ízében és textúrájában sem markánsan észrevehető. Összetevők: Búzaliszt, víz, só, édesburgonya püré, kovász




Hárs méz 1000g
A méhek különféle hársak (ezüst, kislevelű, nagylevelű hárs) nektárját is gyűjtik, de a fa leveleiről édesharmatot is gyűjthetnek. A hársfavirág méz színe az akácméznél sötétebb, a világossárgától a borostyánsárgáig változhat, ez a gyűjtés idejétől függ. Erős, jellegzetes hárs illatú, az íze karakteres, kellemesen pikáns. 2-3 hónap alatt kristályosodik ki szobahőmérsékleten. Sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ezenkívül gazdag különféle illóolajokban, csökkenti a köhögést, a hörghurut panaszait, nyákoldó hatású. Különösen, ha hársfavirágteával fogyasztjuk, izzasztó és nyugtató hatású, ezért lázas meghűlések kezelésére a legalkalmasabb. Enyhíti az idegességet, elűzi az álmatlanságot. Jó görcsoldó, fertőtlenítő, hashajtó és vizelethajtó hatású, ezért használata csak korlátozott ideig javasolt. De ugyancsak jó választás emésztőszervi panaszokra, gyomor és bélfekélyekre. Fogyasztása önmagában kanalazva, vagy italokba, teába keverve. A mézet csak már iható hőmérsékletű italba keverjük, ne forrázzuk!